Συμμετέχουμε στον αγώνα ενάντια στο θάψιμο και το κάψιμο των απορριμμάτων και τα συλλαλητήρια ✅ ΣΑΒΒΑΤΟ 22.5 / 11:30 π.μ. Συγκέντρωση στο σταθμό του προαστιακού και μοτοπορεία στο ΧΥΤΑ Φυλής ✅  ΣΑΒΒΑΤΟ 29.5 / 11:30 π.μ. Συγκέντρωση και πορεία στην Πετρούπολη, πλατεία Ηρώ

Ο Σύλλογος “Κ Σωτηρίου” συνεχίζει την δράση του για τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απορριμμάτων όπου οι πολύ σοβαρές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων που ακολουθούν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές με δραματικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Συμμετείχαμε, ως σύλλογος, στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας  σωματείων συλλογικοτήτων αγωνιστ(ρι)ών Αττικής ενάντια στο θάψιμο και την καύση των απορριμμάτων και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στις 22 και 29 Μάη.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις αυτές και ευρύτερα τον αγώνα για μια διαχείριση των απορριμμάτων με προτεραιότητα στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν.

Στηρίζουμε το πλαίσιο της Πρωτοβουλίας  σωματείων συλλογικοτήτων αγωνιστ(ρι)ών Αττικής ενάντια στο θάψιμο και την καύση των απορριμμάτων (1)

Καθώς και το πλαίσιο των συλλογικοτήτων για τη  Πανελλαδική Μέρα Δράσης – 29 Μάη – κατά της καύσης των απορριμμάτων. (2)

(1)      ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αττικής ΕΔΩ :     Πλαίσιο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστ(ρι)ών ενάντια στο θάψιμο και την καύση των απορριμμάτων : για κινητοποιήσεις για 29 Μάη μέρα ενάντια στην Καύση

Επιδιώκουμε τον κοινό αγώνα των κατοίκων στη Δυτική Αττική και Δ. Αθήνα, τον Πειραιά, το Γραμματικό και όλης της ΑττικήςΠαλεύουμε για :

• Να ακυρωθεί το ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) που ψήφισε η κυβέρνηση. Να μην διανοηθούν Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές να το εφαρμόσουν
  • Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλήςκαι όλες οι εγκαταστάσεις με αποκατάσταση της περιοχής. Καμία άλλη χωματερή σε άλλη περιοχή, ούτε στο Σχιστό, ούτε στο Γραμματικό, ούτε πουθενά.
  • Όχι στην καύση. Κανένα εργοστάσιο καύσης. Όχι στις ΜΕΑ, «υπηρέτη» της καύσης.
  • Έξω οι ιδιώτες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Καμία ιδιωτικοποίηση ούτε στην αποκομιδή ούτε στη διαχείριση στους δήμους και τις περιφέρειες.
  • Να καταργηθεί ο διαβρωτικός θεσμός των αντισταθμιστικών οφελών. Μείωση και όχι αύξηση τελών και φόρων που μεταφέρουν στο λαό το αυξανόμενο κόστος διαχείρισης για την κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών. Να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Δημόσια  διαχείριση των απορριμμάτων με κοινωνικό έλεγχο, δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, απαγόρευση των μη ανακυκλώσιμων  υλικών (όχι στο πλαστικό κλπ). Ανακύκλωση – κομποστοποίηση – επαναχρησιμοποίηση τώρα. Να ελαχιστοποιηθεί το τελικό υπόλειμμα, ώστε να είναι διαχειρίσιμο από τις τοπικές κοινωνίες με προτεραιότητα την υγειά του λαού και το περιβάλλον και με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα αποκομιδής – διαχείρισης απορριμμάτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

(2)     ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ανακοίνωση των συλλογικοτήτων κατά της ΚΑΥΣΗΣ ΕΔΩ :    το πλαίσιο για τη  Πανελλαδική Μέρα Δράσης – 29 Μάη – κατά της καύσης των απορριμμάτων.