ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΠΕ05 και ΠΕ07 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ! – Ενημέρωση αιρετού

Ενημέρωση των
αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και
αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης
και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ –

ΠΕ05 και ΠΕ07 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής στις 6 και 8 Οκτώβρη

H  συνεχιζόμενη τακτική του ΥΠΑΙΘ, με τις προσλήψεις αναπληρωτών σε δόσεις, εξακολουθεί να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Εξακολουθούν να υπάρχουν τμήματα χωρίς δάσκαλο, εξακολουθούν να υπάρχουν υπεράριθμα τμήματα, εξακολουθούν να λειτουργούν ολοήμερα τμήματα κουτσουρεμένα, χωρίς όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Ενώ όσον αφορά τις ειδικότητες η διοίκηση έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια μπαλώματος των κενών με κάθε τρόπο με μόνο στόχο να καλύψουν τα κενά – ιδιαίτερα στα ολοήμερα- χωρίς επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι συνάδελφοι Γαλλικών και Γερμανικών στο ολοήμερο!! ή στην ευέλικτη ζώνη!!
Τελευταία απόπειρα που τέθηκε στο ΠΥΣΠΕ από τη διευθύντρια ήταν να κληθούν συνάδελφοι ΠΕ05 και ΠΕ07 να συμπληρώσουν ωράριο σε ολοήμερα τμήματα!!! Η προσπάθεια ανακλήθηκε μετά και από δική μας παρέμβαση αλλά και τη διαφωνία και των άλλων μελών του ΠΥΣΠΕ. Δεν προβλέπεται η 2η ξένη γλώσσα στα αντικείμενα του ολοήμερου. Οι συνάδελφοι ΠΕ05 και ΠΕ07 μπορούν να πάρουν μόνο τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ και μόνο όσα έχουν επιλέξει την αντίστοιχη γλώσσα. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να πάρουν ολόκληρο κάποιο από τα τμήματα του ολοήμερου εκτός αν ακολουθηθεί η “λογιστική” αντί για την παιδαγωγική λογική.
Ωστόσο παραμένει ανοικτό για μας το ζήτημα της συμπλήρωσης ωραρίου με ανάθεση αντικειμένων άσχετων, όπως της ευέλικτης ζώνης. Πρόκειται για μέτρο αντιπαιδαγωγικό, αντιεκπαιδευτικό στην κατεύθυνση της με κάθε τρόπο κάλυψης των λειτουργικών κενών και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ.
Επισυνάπτουμε τις αποφάσεις των συλλόγων «Σωκράτης» και «Κ. Σωτηρίου» για το θέμα.
mailto:http://syllogos-socratis.gr/

Η διεύθυνση Ανατολικής Αττικής «καινοτομεί» στην πολιτική των περικοπών για τα γαλλικά – γερμανικά και την ευέλικτη ζώνη!

Σχετικά με την πληρωμή των αναπληρωτών μέσω του Πρ. Δημ. Επ. (ΠΔΕ)
Τέλος όσον αφορά την πληρωμή των αναπληρωτών -πέρα από Τακτικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ- υπάρχει εκκρεμότητα για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μιας και δεν είχε προβλεφθεί η διαδικασία για την εξεύρεση των χρημάτων. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου απαιτείται η υπογραφή μιας Κοινής Υπουργ. Απόφασης που θα επιτρέπει την μεταφορά κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Υπ. Παιδείας για την πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών. Μας είπαν ότι η υπογραφή της ΚΥΑ έχει δρομολογηθεί και μετά , η διάθεση των χρημάτων θα γίνει μόνο με την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας. Η πληρωμή των συναδέλφων θα γίνει από το αντίστοιχο τμήμα που πληρώνει τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ με αντίστοιχες διαδικασίες γιατί αυτό έχει την τεχνογνωσία. Μας διαβεβαίωσαν ότι όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος Οκτώβρη για να προλάβουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι στην ώρα τους. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι χρειάζεται οι συνάδελφοι αναπληρωτές αλλά και οι σύλλογοι να είμαστε σε επαγρύπνηση για τυχόν καθυστερήσεις και για κάθε αναγκαία πίεση, αν χρειαστεί.
Ειδικότερα:
στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 6-10-2014 συζητήθηκαν τα εξής:
Αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού κλ. ΠΕ 19.
Τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ ειδικοτήτων Β΄ΦΑΣΗ.
Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού από μετάταξη κλ. ΠΕ19.
Ορισμός αναπληρωτών προϊσταμένων Νηπιαγωγείων.
Ορισμός Υποδιευθυντών – Υπεύθυνων Ολοήμερου.
Εισήγηση για τοποθέτηση Διευθυντή στο Δ.Σ. Αγ. Μαρίνας Κορωπίου.
Γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 8-10-2014 συζητήθηκαν τα εξής:
Αιτήσεις θεραπείας εκπαιδευτικών ΠΕ07
Τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ κλ. ΠΕ11, ΠΕ18.41, ΠΕ16.01, ΠΕ32.
Επανατοποθέτηση εκπαιδευτικού λόγω λειτουργικής υπεραριθμίας.
Ορισμός Υποδιευθυντών –Υπεύθυνων Ολοήμερου.
Ορισμός αναπληρωτών προϊσταμένων Νηπιαγωγείων.
Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών ΠΕ05-ΠΕ07
Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.