ΠΡΟΒΟΛΗ «ΤΑ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» στην ΚΕΡΑΤΕΑ από 8/2

Print Friendly, PDF & Email

H  «XΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε.  προβάλλει ξανά μετά από 36 χρόνια την σειρά  «ΤΑ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ»,   γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Γιώργο Μιχαηλίδη.  Η σειρά προβλήθηκε  το 1982 και περιλαμβάνει 13 επεισόδια. Κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της θεαματικότητας για την τηλεοπτική σεζόν 1981-82.

 

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στο Λαύριο, στις παλιές και σχεδόν εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις των μεταλλείων και στην Κηφισιά.

 

Το σήριαλ αφηγείται την πρώτη απόπειρα εργατικού συνδικαλισμού στη χώρα μας, ενώνοντας, για δραματουργικούς λόγους, δυο διαφορετικά ιστορικά γεγονότα που είχαν συμβεί με διαφορά 23 ετών, τα λεγόμενα «Λαυρεωτικά» του 1873 και την μεγάλη εργατική απεργία των μεταλλωρύχων της Λαυρεωτικής του 1896 που οδήγησε στην κατάληψη της πόλης από τους εργάτες και την επέμβαση του στρατού.

 

Η έναρξη των προβολών γίνεται σε μια ημερομηνία συμβολική για τον τόπο μας, αφού την 8η Φεβρουαρίου 2011 η Κερατέα έζησε την πιο οδυνηρή μέρα της ιστορίας της, με την εισβολή των ΜΑΤ μέσα στις πλατείες, τα καταστήματα, τα σπίτια, τις αυλές μας. Αυτή η ημερομηνία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί…

 

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 21:00 και για ακόμα 6 συνεχόμενες Παρασκευές. Θα προβάλλονται 2 επεισόδια κάθε φορά συνολικής διάρκειας 90’.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail