ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/νση Ανατολικής Αττικής (από κοινού με τους Συλλόγους Π.Ε. Αν. Αττικής « Δελμούζο» και Γλυφάδας Βάρης -Βούλας-Βουλιαγμένης )Τετάρτη 1/9 στις 13:30    (  Λεωφ. Λαυρίου  150  &  Ανδρίκου  4)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 238 /30-8-21                                                                                Προς: τα μέλη, Δ/ντη Εκπαίδευσης και Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων Αν. Αττικής

Επικαιροποιημένο όσον αφορά την ημερομηνία πραγματοποίησης της Παράστασης

Το υπουργείο καλεί τις διευθύνσεις να κάνουν προτεραιοποίηση των κενών και να μην τα δημοσιοποιήσουν όλα στους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν.

Το ΥΠΑΙΘ παρανομεί και καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθητών.

Όσον αφορά στο κομμάτι της παράλληλης στήριξης, επανέρχεται το πολύ σοβαρό ζήτημα του μοιράσματος. Το ΥΠΑΙΘ και η Δ/νση είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να τοποθετήσουν τον εκπαιδευτικό σε σχολείο (και όχι σε ένα παιδί) με 2-3-4 και παραπάνω παιδιά με έγκριση παράλληλης στήριξης σύμφωνα με τον «κόφτη» του υπουργείου, ενώ ο σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να μοιράσει τις ώρες της παράλληλης στο κάθε παιδί!

Το ΥΠΑΙΘ με την οδηγία του αυτή πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και εμφανίζει μια πλαστή εικόνα ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία προχωρώντας σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Δεν θα ανεχτούμε το παιχνίδι στις πλάτες εκπαιδευτικών και μαθητών!

Απαιτούμε να δημοσιοποιηθούν στον opsyd ΟΛΑ τα κενά για όλες τις ειδικότητες! Καμία απόκρυψη, καμία προτεραιοποίηση κενών!

Άμεση λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων!

Άμεση Β΄ φάση προσλήψεων για κάλυψη ΟΛΩΝ των υπόλοιπων κενών όλων των ειδικοτήτων πριν την έναρξη του σχ. έτους!

Κανένα σχολείο και κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην αναλάβει την ευθύνη μοιράσματος της παράλληλης στήριξης. Το μορφωτικό δικαίωμα είναι καθολικό και αδιαπραγμάτευτο.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στην ελαστική εργασία.

Σε συμφωνία με τους Συλλόγους Π.Ε. Αν. Αττικής « Δελμούζο» και Γλυφάδας  Βάρης -Βούλας-Βουλιαγμένης θα πραγματοποιήσουμε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13:30 στη Δ/νση

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την αποδοχή των αιτημάτων μας.

 

Το Δ.Σ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail