ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΤΑ ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ των
αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και
αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης
και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Ενώ βρισκόμαστε στην τρίτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων και μετά τη 2η φάση πρόσληψης αναπληρωτών ενημερώνουμε ότι τεράστιο παραμένει το πρόβλημα της κάλυψης των κενών στην Αν. Αττική. Συγκεκριμένα μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στην Ανατολική Αττική θα παραμείνουν πάνω από 40 κενά δασκάλων τάξεων και ορισμένων ολοήμερων ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των κενών των συναδέλφων ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής.
Στα κενά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δάσκαλοι που «κόπηκαν» από τα ολοήμερα στα ΕΑΕΠ ενώ τεράστιο πρόβλημα υπάρχει και μεγαλώνει με τα υπεράριθμα τμήματα (26, 27 ακόμα και 29 μαθητές) που αυξάνουν ραγδαία στην Αν. Αττική ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αίθουσες για να χωριστούν τα τμήματα αλλά όχι εκπαιδευτικοί.
Καλούμε τους συλλόγους και τους γονείς να συντονίσουμε τον αγώνα μας για την άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με νέους διορισμούς συναδέλφων ΤΩΡΑ.
Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις 15/9,16/9 και18/9
1.Στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα το ΠΥΣΠΕ προχώρησε στις αποσπάσεις δασκάλων. Έτσι μετά την έγκαιρη πίεση που ασκήσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι αιρετοί σε συνεργασία με τους συλλόγους (δύο παραστάσεις στη διευθύντρια και το ΠΥΣΠΕ απαιτώντας να προχωρήσουν κανονικά οι αποσπάσεις), την επιβολή άμεσης ημερομηνίας για την υποβολή αιτήσεων των συναδέλφων, την πίεση να γίνουν όλες οι αιτήσεις χωρίς προϋποθέσεις και περικοπές, την καταγγελία των σχεδίων με τις κατασκευασμένες υπεραριθμίες σε όλη την Αττική, τον δραστικό περιορισμό αυτών των υπεραριθμιών και την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων συναδέλφων από άλλα ΠΥΣΠΕ, κρατήσαμε ανοιχτό και πετύχαμε όχι μόνο τις πολύ περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών (καθώς οι θέσεις δεν καλύφθηκαν με κατασκευασμένους υπεράριθμους) αλλά και τη δυνατότητα να γίνουν αποσπάσεις, πριν από την τοποθέτηση των αναπληρωτών.
Βέβαια και στις αποσπάσεις που έγιναν διαφωνήσαμε κάθετα με την διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ καθώς η διευθύντρια επέμεινε, αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μας, να μην κάνει αποσπάσεις όπου οι συνάδελφοι ζητούσαν κοντινά σχολεία ακόμα και στις περιπτώσεις που υπήρχαν κενά εκεί που ζητούσαν να πάνε!!!
Τελικά στους δασκάλους υλοποιήθηκε το 46% των αιτήσεων ενώ το 30% απορρίφθηκε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο (απορρίφθηκαν περίπου 20), με το αιτιολογικό της κοντινής μετακίνησης που ήταν μη αποδεκτή από τη διορισμένη πλειοψηφία –γι’ αυτό και καταψηφίστηκαν από τους αιρετούς. Χαρακτηριστικά απορρίφθηκε η αίτηση συναδέλφου που ζήτησε να επιστρέψει στο σχολείο στο οποίο είχε βγει οργανικά υπεράριθμη μιας και υπήρχε κενό, ενώ ο νόμος προβλέπει ρητά ότι προηγείται έναντι όλων των άλλων. Η διευθύντρια, κάτω από την πίεσή μας, αποδέχτηκε την αίτηση θεραπείας της συναδέλφου. Οι υπόλοιπες αιτήσεις δεν υλοποιήθηκαν γιατί δεν υπήρχαν θέσεις εκεί που ζητούσαν οι συνάδελφοι.
2. Στις νηπιαγωγούς υλοποιήθηκε το 56% των αποσπάσεων ενώ απορρίφθηκε το 44%. Στη συζήτηση των ενστάσεων των νηπιαγωγών υπήρχε μια αδικαιολόγητη και πεισματική άρνηση από τη διευθύντρια εκπαίδευσης η οποία στηρίχτηκε από τα διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ και απέρριψαν όλες τις ενστάσεις με επιχειρήματα παντελώς αστήριχτα νομικά και ανθρώπινα καθώς επικαλέστηκαν είτε τις “κοντινές αποστάσεις” είτε ξανά την παρακράτηση συγκεκριμένων κενών που “βάφτιζαν” ολοήμερου για να τα πάρουν συνάδελφοι αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Σ΄ ορισμένες περιπτώσεις ήταν τόσο αδικαιολόγητη η άρνηση και η προσπάθεια για προσχηματική δικαιολόγηση της άρνησης ικανοποίησης της ένστασης που γεννάει σοβαρά ερωτηματικά για το τι είναι αυτό που θέλει να υπηρετήσει η πλειοψηφία της διοίκησης. Συγκεκριμένα υπήρξε περίπτωση ένστασης νηπιαγωγού όπου ενώ η άρνηση της ικανοποίησης της ένστασής της δικαιολογήθηκε με το χαρακτηρισμό του κενού ως θέση ολοήμερου και την ανάγκη να διατεθεί αναπληρώτρια ΕΣΠΑ τελικά στο κενό του “Ολοήμερου” έβαλαν αναπληρώτρια τακτικού και όχι ΕΣΠΑ!!
Καλούμε τη συνάδελφο να επιμείνει στο δίκαιο αίτημά της και θα επιμείνουμε στο ΠΥΣΠΕ να επανεξετάσει όλες τις αδικαιολόγητες αρνήσεις στην ικανοποίηση των ενστάσεων.
3. Μετά τις καταγγελίες μας για τον απαράδεκτο και εκτός θεσμικού πλαισίου τρόπο που έγιναν οι τοποθετήσεις σε ορισμένους λειτουργικά υπεράριθμους, δύο από τους συναδέλφους κατέθεσαν ένσταση τις οποίες συζήτησε και ικανοποίησε το ΠΥΣΠΕ με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν τελικά οι συνάδελφοι στις πρώτες τους προτιμήσεις.
4. Επανατοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ ΠΕ71 στη Β΄ περιοχή μετά από την ανάδειξη από τους αιρετούς ότι είχαν γίνει λάθη με τη σειρά και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι ΕΣΠΑ ΠΕ71 για την Α΄ περιοχή.
Κατά την τοποθέτηση των αναπληρωτών ΤΠ ΠΕ70 η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ, με αντίθετους και τους δύο αιρετούς, ήθελε τους 8 τελευταίους στη λίστα της Β΄ περιοχής να τους βάλει όχι σε σχολεία κοντινότερα όπου υπήρχαν κενά και τα δικαιούνταν με βάση τα μόριά τους αλλά σε σχολεία μακρινά «για να μπορέσουν να λειτουργήσουν». Μετά την αντίδρασή μας, αποδέχτηκε η πλειοψηφία να αποτελεί αυτή προσωρινή τους τοποθέτηση και να τους μετακινήσει στα σχολεία που δικαιούνταν όταν θα έρθουν οι επόμενοι αναπληρωτές .
5. Με βάση ενημέρωση που είχαμε από συναδέλφους θέσαμε το θέμα της αποδοχής κενών σε σχολεία που έχουν υπεράριθμα τμήματα και πρέπει να χωριστούν (αυτά δεν τα αναγνωρίζει και δεν τα ανακοινώνει η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ). Η διευθύντρια αποδέχτηκε το κενό για το 4ο Παλλήνης, θα εξετάσει το κενό για το 2ο τμήμα της Δ τάξης (σύνολο 26 μαθητών) για το σχολείο της Παλαιάς Φώκαιας, όπου επιμείναμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων έχει αποστείλει αιτιολογημένο πρακτικό, ενώ για το 7ο Παλλήνης δήλωσε πως το τμήμα θα χωριστεί μόνο αν καλυφτούν πρώτα όλα τα κενά δασκάλων στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα και οι δύο αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ επιμείναμε ότι πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα μέχρι 25 μαθητές. Αλήθεια γιατί πρέπει η διευθύντρια να διευκολύνει το Υπουργείο να περικόψει τις προσλήψεις ακόμα και αναπληρωτών προωθώντας τις συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων ;
Καλούμε όλους τους συλλόγους, τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους να επιμένουν για το χωρισμό των υπεράριθμων τμημάτων και να ενημερώνουν για να συντονίζουμε τη δράση μας. Να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία τέτοιων τμημάτων απαιτώντας την πρόσληψη των αναγκαίων συναδέλφων.
6. Στις 18/9/14 το ΠΥΣΠΕ τοποθέτησε αναπληρωτές διευθυντές στο Βαρνάβα και στο 4ο Ραφήνας ενώ για το Χαλκούτσι (η θέση χηρεύει ύστερα από την παραίτηση του συναδέλφου Νίκου Ξαρχάκου μέλους των “Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών της Απέναντι όχθης” ο οποίος παραιτήθηκε για να μην προωθήσει την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και να μην γίνει αξιολογητής) και τους Αγ. Απόστολους θα το πράξει σε επόμενη συνεδρίαση με άλλη διαδικασία μιας και δεν υπάρχουν αιτήσεις εκπαιδευτικών από τα δύο σχολεία.
Τέλος σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων ΠΕ05 και ΠΕ07, ύστερα από επανειλημμένες ενστάσεις των συναδέλφων, το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε να τους καλέσει ξανά να δηλώσουν τις αναμορφωμένες ομάδες και να τους τοποθετήσει όλους και όλες από την αρχή για να μην υπάρχουν ενστάσεις.
Τα υπόλοιπα θέματα ήταν:
Αμοιβαίες αποσπάσεις εκπ/κων κλ. ΠΕ60, ΠΕ11 και ΠΕ06
Επανατοποθέτηση αναπλ. εκπ/κου ΕΣΠΑ κλ. ΠΕ60.
Τοποθετήσεις εκπ/κων κλ. ΠΕ11 α) αποσπάσεις εντός & άλλα ΠΥΣΠΕ, β) με διάθεση από Δ/θμια .
Τοποθετήσεις εκπ/κων κλ. ΠΕ 08 , ΠΕ 19-20 (με Διάθεση από Δ/θμια).

Τοποθετήσεις εκπ/κων κλ. ΠΕ 11, ΠΕ19 με Διάθεση από Δ/θμια.
Τροποποιήσεις εκπ/κων κλ. ΠΕ 06
Συμπλήρωση ωραρίου από βθμια ΠΕ19-20, ΠΕ11,
Αιτήσεις θεραπείας αναπλ. ΕΣΠΑ κλ. ΠΕ 71.
Ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης για κατ’ οίκον διδασκαλία σε δύο συναδέλφους.

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail