Οργάνωση-συμμετοχή -συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και δράσης για τους πρόσφυγες Κάλεσμα στα αντιρατσιστικά- αντιφασιστικά συλλαλητήρια το Σάββατο 19 Μάρτη

Print Friendly, PDF & Email

eidomenilaspi_682954810
ΑΠ 33                                                 Προς : τα μέλη, συλλόγους και Ενώσεις γονέων
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η εικόνα των προσφύγων είναι συγκλονιστική. Το ίδιο και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι ανθρωποφύλακες της ΕΕ των φραχτών και του ΝΑΤΟ του πολέμου.
Να τι λένε σε όλους μας -και όχι μόνο στους πρόσφυγες :
Δεν υπάρχει ο τόπος σου να ζήσεις, διότι θέλω να αρπάξω τους πόρους του και να ελέγξω τις διαδρομές….
Δεν υπάρχει άλλος τόπος να πας να ζήσεις….
Δεν υπάρχει μήτε δρόμος να περπατήσεις….
Μόνη επιλογή να υπομένεις, να αναμένεις, να προσαρμόζεσαι, να συμφιλιώνεσαι με την αιχμαλωσία….
Αυτή η εικόνα και αυτό το φρικτό μήνυμα, σε μεγάλο βαθμό, αναπαριστούν το ευρύτερο κοινωνικό, οικονομικό, αξιακό και πολιτιστικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη του σήμερα.
Ενάντια σε όλο αυτό η αυθόρμητη αγάπη –προσφορά –αλληλεγγύη του λαού μας!!
Ο Σύλλογός μας
• Συμμετέχει στο αντιπολεμικό κίνημα και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα αντιρατσιστικά – αντιφασιστικά συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα στις Σάββατο 19 Μάρτη – παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό που θα πραγματοποιηθούν:
 στην πλατεία Βικτωρίας στις 2:00 μ. μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 στην πλατεία Ομονοίας στις 3.00μμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
• προτείνει τη συγκρότηση ομάδας αλληλεγγύης του συλλόγου που σε συνεργασία με το συντονισμό σωματείων- συλλογικοτήτων θα έχει μια άμεση παρέμβαση στους χώρους στέγασης προσφύγων στον Πειραιά-Ελληνικό και όπου αλλού χρειαστεί (παρουσία προσφύγων στην περιοχή μας – κατασκηνώσεις Σουνίου) είτε με προσφορά υλικών ή άλλων δραστηριοτήτων με τα παιδιά σαν αυτή που οργάνωσαν οι σύλλογοι Π.Ε. του Πειραιά, εκ περιτροπής υποστήριξη στο κιόσκι του συντονισμού για ό,τι χρειαστεί σε άμεσες ανάγκες, πληροφορίες, υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση κτλ.
Ενημερώνουμε ακόμα ότι ο σύλλογος θα έρθει σε επαφή με τη συλλογικότητα ΔΥΠΛΑ στο Λαύριο και την Ένωση Γονέων Σαρωνικού που παρεμβαίνουν στις κατασκηνώσεις Σουνίου για να δούμε τη συμβολή μας με βοήθεια στους πρόσφυγες στην περιοχή. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Όποιο σχολείο έχει συγκεντρώσει υλικά για αλληλεγγύη να επικοινωνήσει με τα μέλη του ΔΣ για να δούμε την πρώτη αποστολή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

• προωθεί τον εμπλουτισμό των καθημερινών μαθημάτων στις τάξεις μας με θεματικές: πόλεμος, ειρήνη, προσφυγιά, μετανάστευση. Παραθέτει ως αφόρμηση υλικό στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
Το υλικό που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα στο εκπαιδευτικό υλικόΥλικό εναλλακτικής διδασκαλίας-Μιλώντας στους μαθητές μας για την μετανάστευση και την προσφυγιά  αποτελείται από δουλειές συναδέλφων –συγγραφέων –καλλιτεχνών. Δεν είναι διαμορφωμένο σε έτοιμα σχέδια διδασκαλίας. Στοχεύει να βοηθήσει στην διαμόρφωση τέτοιων σχεδίων, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να εργαστούν στις σχολικές τους τάξεις με το πιο καυτό πρόβλημα της εποχής μας, να συζητήσουν, να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, να αναζητήσουν αιτίες και λύσεις, να διαμορφώσουν την δική τους άποψη. Επιδιώκει να συμβάλει σε μια παιδαγωγική της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας.
Είναι βέβαια αυτονόητο, πως το υλικό που παραθέτουμε μπορεί να αξιοποιηθεί όποια στιγμή κρίνει καταλληλότερη κάθε συνάδελφος.
Οι μέρες από 18-21η Μαρτίου ημέρες κατά του Ρατσισμού αλλά και η κάθε μέρα μπορεί να είναι η κατάλληλη.

Ο Σύλλογός μας συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων σε επικοινωνία και με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές, να συνεχίσουν τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο σύλλογός μας θα συγκεντρώσει συνολικά τα είδη αυτά και θα τα μεταφέρει στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες μαζί με τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Συντονισμό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.
Καλούμε γονείς και μαθητές να βοηθήσουν. Να φέρουν ό,τι μπορούν. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο κάθε σχολείο και μετά σε επαφή με τα μέλη του Δ.Σ. μεταφέρονται στους χώρους διαμονής προσφύγων. Σας παραθέτουμε τα άμεσα αναγκαία. Θα φροντίσουμε για την άμεση αποστολή τους στους τόπους συγκέντρωσης των προσφύγων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Παρακαλούμε πολύ να ξεχωρίζετε τα είδη σε τρεις κατηγορίες (τρόφιμα-φάρμακα-ρούχα) γιατί είναι αδύνατον να ταξινομηθούν συνολικά και δεν μπορούν να διατεθούν αταξινόμητα. Ειδικά για τα ρούχα παρακαλούμε να έρχονται σε χωριστές σακούλες με βάση την παρακάτω κατηγοριοποίηση.
Ταξινόμηση Ρούχων
1. Γυναικεία πάνω
2.γυναικεία κάτω
3. αντρικά πάνω
4. αντρικά κάτω,
5. παπούτσια γυναικεία
6. παπούτσια αντρικά
7. παπούτσια παιδικά
8. παιδικά-βρεφικά πάνω- κάτω
9. εσώρουχα- κάλτσες- γάντια -σκουφιά
Χρειάζονται επειγόντως κουβέρτες και υπνόσακοι

Τρόφιμα συγκεντρώνουμε:
Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους
Γάλα για βρέφη και παιδιά
Νερό
Ζάχαρη
Τσάϊ
Μωρομάντηλα
Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κ.τλ.)

Φάρμακα συγκεντρώνουμε:

Αεροτσάμπερ για παιδιά
Tobrex – Tobratex (κολλύριο για τα μάτια)
Otrivin (για τη μύτη)
Zovirax (δερματικό)
Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail