ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ

Print Friendly, PDF & Email

του Θωμά Γέροντα
Προχωρώντας πριν μερικές μέρες, στο μυαλό μου κυριαρχούσαν σκέψεις σχετικές με τον τρόμο και τον φόβο που σπέρνει το Υπουργείο Παιδείας για να αναγκάσει τους διευθυντές και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων , να προχωρήσουν την αξιολόγηση. Ήταν σούρουπο όταν συνάντησα μια συναδέλφισσα προϊσταμένη στο ΑΤΜ της τράπεζας.
– Τι θα κάνουμε ρε Θωμά με αυτή τη καινούρια διαταγή ;
– Απεργούμε – απέχουμε
– Και τι θα μας συμβεί ;
– Το πολύ – πολύ να μη σε κάνουν προϊσταμένη ξανά , της απάντησα για να την τσιγκλήσω.
– Μπα, και ποια θέλει να γίνει προϊσταμένη ;
Τότε μου ήρθε στο μυαλό και μια άλλη συνάδελφος – προϊσταμένη ,συγγενικό μου πρόσωπο που μου είχε απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Συζητώντας και με άλλες συναδέλφους τις επόμενες μέρες συνειδητοποίησα πως οι νηπιαγωγοί και ιδιαίτερα οι προϊσταμένες έχουν σηκώσει μπαϊράκι.
Χθες (11-11-14) ως μέλος του ΔΣ του Κ. Σωτηρίου , μπόρεσα να βρεθώ για λίγο στη συνάντηση που είχε το ΔΣ με τις προϊσταμένες νηπιαγωγείων. Με μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη είδα ότι οι περισσότερες ήταν εκεί, και μάλιστα παραβρέθηκαν και συνάδελφοι από άλλους όμορους συλλόγους, εκφράζοντας έτσι την πεποίθηση τους ότι κάπως πρέπει – επιτέλους- να αντιδράσουν. Στη συνάντηση , συζητήθηκε , κυρίως το θέμα της αξιολόγησης. Δήλωσαν όλες κατηγορηματικά αντίθετες. Αποφάσισαν οι περισσότερες να μην μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης και να δηλώσουν ότι απεργούν – απέχουν , όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, αλλά δήλωσαν και κατέθεσαν με την υπογραφή τους, πως σε περίπτωση που το Υπουργείο προκαλέσει, απειλήσει, εκβιάσει ή οτιδήποτε άλλο, θα καταθέσουν μαζικά τις παραιτήσεις τους από τη θέση της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου. Επίσης κάλεσαν τις συναδέλφους των άλλων συλλόγων και ιδιαίτερα τους διευθυντές να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο, αλλά και τη ΔΟΕ να αφυπνιστεί και να οργανώσει τον κλάδο.
Στη διάρκεια της συζήτησης και μετά το τέλος της αισθανόμουν τρομερά αισιόδοξος από την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα που έδειχναν οι συναδέλφισσες. Ένιωσα περήφανος γιατί τα παιδία μας σήμερα τέτοιες δασκάλες χρειάζονται, που με το έμπρακτο παράδειγμα τους να μαθαίνουν στη νέα γενιά πώς να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και πως θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον. Ένοιωσα το μεγαλείο των ανθρώπων που δεν υποτάσσονται αλλά συσπειρώνονται και αποφασίζουν να παλέψουν κάνοντας τον φόβο και τον τρόμο να επιστρέψει πίσω στους αποστολείς του. Εύχομαι και οι – δήθεν- φοβισμένοι διευθυντές των σχολικών μονάδων, αυτά τα ανώτερα όντα -συγκριτικά με τους υπόλοιπους δασκάλους – να παραδειγματιστούν από τη αποφασιστική στάση των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων και να βρουν το κουράγιο να αντιδράσουν για το καλό του λαού, της μαθητικής νεολαίας και των εκπαιδευτικών και να δηλώσουν σθεναρά και μαχητικά μαζί με τους συναδέλφους τους , την ΔΟΕ, και όλους τους δημόσιους υπάλληλους οτι απεργούν-απέχουν από την αξιολόγηση.
Λοβέρδε και Μητσοτάκη τρέμετε , ο φόβος και ο τρόμος γυρίζουν πίσω σε σας . κανένα χρονοδιάγραμμα δεν σας βγήκε και ούτε θα σας βγει γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι, η αξιολόγηση να μην περάσει !

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail