Να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το «Νέο λύκειο»/Να καταργηθεί ο νόμος των απολύσεων – προσοντολόγιο / Όχι στο τερατούργημα συνένωσης του Π.ΤΔ.Ε Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής — Μ. Δευτέρα 22 /4 σε συγκέντρωση- προσυγκέντρωση στις 17:30 στα Προπύλαια! #Να μην ψηφιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία!

ΑΠ: 150/ 21-4-2019                                                                                                   Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, Συλλόγους Π.Ε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνήθη τακτικής της, το φέρνει προς ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, προκειμένου να αποφύγει τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο».

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Θέλει να περάσει στα κρυφά και εσπευσμένα ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο μακριά από τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιχειρεί η κυβέρνηση κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ύλης. Διαιωνίζεται έτσι η παραπαιδεία με το όνειρο της εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια, ακυρώνοντας και με τη βούλα μια ολόκληρη τάξη και μετατρέποντας την σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Ολοκληρώνει τη διαμόρφωση μιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενιαίου σούπερ μάρκετ τίτλων χωρίς δικαιώματα και μαθητείας, για τις ανάγκες του εργοδότη και των κερδών του, υλοποιώντας το σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ.

Το αντιεκπαιδευτικό νσχ συνδέεται άμεσα με τις αντιδραστικές αλλαγές συνολικά στην εκπαίδευση και την εργασία των εκπαιδευτικών.

Περιλαμβάνει τη συνένωση του ΠΤΔΕ Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα, κάτι που συνιστά έγκλημα σε βάρος των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων των δασκάλων, των κοινωνικών λειτουργών και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Συνδέεται με

την εφαρμογή του προσοντολόγιου στις προσλήψεις, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, τη μείωση των θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση και την απόλυση των χιλιάδων αναπληρωτών.

την αυτοαξιολόγηση των σχολείων από το Σεπτέμβρη και την προετοιμασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αργότερα.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τον δρόμο του αγώνα. Γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό και μια πολιτική που κοιτά ακόμα περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς τους στην τσέπη.

Τη Μ. Δευτέρα απαντάμε δυναμικά και συναντιόμαστε με το μαθητικό, φοιτητικό και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών.

Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε :

Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου και ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.

• Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.

• 20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου – 15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια.

• Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.

• Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.

• Όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ Η ΣΥΝΈΝΩΣΗ του Π.Τ.Δ.Ε. Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα.

• Να καταργηθεί το προσοντολόγιο– νόμος 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία! Αναγνώριση προσμέτρηση και της φετινής προϋπηρεσίας και ένταξη και των νέων αναπληρωτών φέτος στους πίνακες με την προϋπηρεσία τους.

• Όχι στον νόμο για τις δομές, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

• Αυξήσεις στους μισθούς-κατάργηση όλων των μνημονιακών περικοπών.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                                               Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                          Γιάννης Ρούπας