Να ανακοινωθούν άμεσα όλες οι αποσπάσεις – επανατοποθετήσεις – βελτιώσεις μονίμων και αναπληρωτών πριν τη Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών! Κάλυψη όλων των κενών χωρίς κόφτες, περικοπές και προτεραιοποιήσεις!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  247 – 14/9/2021

  Προς :  ΥΠΑΙΘ, ΠΔΕ Αττικής, Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής , ΔΟΕ, τα μέλη

 

Να ανακοινωθούν άμεσα όλες οι αποσπάσεις – επανατοποθετήσεις –  βελτιώσεις μονίμων και   αναπληρωτών πριν τη Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών!

Κάλυψη όλων των κενών χωρίς κόφτες, περικοπές και προτεραιοποιήσεις!

Ζητάμε τώρα να προχωρήσει η Δ/νση Ανατολικής Αττικής στην ικανοποίηση των αιτημάτων που υπάρχουν από μονίμους (αποσπάσεις) και αναπληρωτές (βελτιώσεις) με βάση και τα κενά που προέκυψαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς πριν την τοποθέτηση Β΄ φάσης αναπληρωτών.

Υπήρχε δέσμευση από 1/9/21  του Δ/ντη  Εκπαίδευσης στην παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων Κ. Σωτηρίου και Δελμούζου  (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ- ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αν. Αττικής) ότι θα υλοποιηθούν τα παραπάνω  αιτήματα των συναδέλφων, εφόσον αντικατασταθούν  από τους αναπληρωτές Β΄ φάσης. Αυτές πρέπει να ανακοινωθούν από τωρα ώστε να γνωρίζουν οι συναδελφοι και τα σχολεία ότι θα γίνουν μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Ζητάμε ακόμη να αναρτηθούν όλα τα επικαιροποιημένα κενά στην ιστοσελίδα της Δ/νσης, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθούν από τα ίδια τα σχολεία, αλλά να είναι και ξεκάθαρη και δημόσια πια η εικόνα των κενών σε συναδέλφους και κοινωνία. Επανειλημμένα έχει τεθεί το αίτημα αυτό από το σύλλογό μας. Τα κενά που αφορούν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 και μας κοινοποιήθηκαν  την 7η Σεπτεμβρίου 2021 από τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής δεν ανταποκρίνονται  τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών μας, τόσο για την κάλυψη των πρωινών τμημάτων, όσο και των ολοημέρων.

Αναλυτικά τα κενά στο σύλλογό μας Άνοιγμα σχολείων με 200  κενά στα σχολεία του ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» 

Ενόψει της δήλωσης κενών για την πρόσληψη Β΄φάσης αναπληρωτών

Απαιτούμε από τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής την προσμέτρηση

– του κενού για την λειτουργία του Ειδικού Ν/Γ Λαυρίου ανακαλώντας την αναστολή λειτουργίας του,

– των κενών για όλα τα ολοήμερα και με επιπλέον υπεύθυνο δάσκαλο καθώς και

– ως επιπλέον κενού εκπαιδευτικού για  κάλυψη της μείωσης ωραρίου όπως αυτή προκύπτει μετά τον ορισμό πρώην υποδιευθυντών/ντριών  ως αναπληρωτών/τριων διευθυντών/ντριων αλλά και για τα σχολεία  που ακόμα δεν έχει οριστεί ο αναπληρωτής διευθυντής και οι αρχαιοτεροι συνάδελφοι αναπληρώνουν ανεπίσημα έχοντας και την τάξη τους χωρίς καμία διευκόλυνση, σε πολλές σχ.μονάδες του συλλόγου μας αλλά και αλλού.   Το αίτημα αυτό είχαμε θέσαμε και στην παράσταση διαμαρτυρίας από 1/9/21.   Επαναλαμβάνουμε ότι οποιαδήποτε άλλη διαχείριση είναι αδύνατη και εξουθενωτική για τους συναδέλφους αναπληρωτές διευθυντές/ντριες και διαλύει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Το υπουργείο επιτέλους να καλύψει όλα τα κενά και να μην εφαρμόσει και πάλι τον βάρβαρο κόφτη που χρησιμοποιήθηκε κατά την Ά φάση προσλήψεων, όπου το ποσοστό κάλυψης των κενών έφτασε μέχρι και στα ντροπιαστικά ποσοστά του 20% σε ορισμένες κατηγορίες προσλήψεων(Προσλήψεις ΣΜΕΑ)! Καμία προτεραιοποίηση. Καμία περικοπή. Καμιά απόκρυψη κενών. Κάλυψη όλων των αναγκών.  

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail