Μόρφωση, δουλειά, υγεία για όλο τον λαό // Όχι στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς // ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ, συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή

ΑΠ 35  – 24/02/22                                                                                                           Προς: τα μέλη , ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

Ο σύλλογος Π.Ε. “Κ Σωτηρίου”  καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παλλαϊκή διαδήλωση στις 26/2

Διαδηλώνουμε

• ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα ενώ συνεχίζονται οι δεκάδες θάνατοι καθημερινά και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 25500 πολλοί εκτός ΜΕΘ, όχι μόνο δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ αλλά εξαγγέλλει την περεταίρω  ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με την προώθηση των ΣΔΙΤ και την απογείωση της κερδοφορίας των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών στην υγεία. Ενάντια στην ανυπαρξία μέτρων στα σχολεία, τα εγκληματικά πρωτόκολλα  , τη μη κάλυψη των κενών και την καθημερινή διάλυση της λειτουργίας των σχολείων.
  • Ενάντια στη διευρυνόμενη οικονομική κρίση που σε συνέχεια της υγειονομικής κρίσης οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας ενώ με την κυβερνητική πολιτική (ν. Χατζηδάκη, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε εργασιακή ζούγκλα και χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν τα ήδη συρρικνωμένα εργασιακά τους δικαιώματα να εξανεμίζονται.
  • Ενάντια στις απώλειες του μισθού μας, τη δεκαετία 2010-2020, ξεπερνούσαν το 30%, ενώ οι αντίστοιχες απώλειες στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων και την εφαρμογή μιας σειράς αντιασφαλιστικών νόμων έφτασε το 50% και τα νέα σταθεροποιητικά προγράμματα – ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ που ετοιμάζουν για να φορτώσουν την κρίση και πάλι στους εργαζόμενους.
  • Ενάντια στην ακρίβεια στην ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο κλπ), τα καύσιμα και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης που λεηλατούν ακόμα περισσότερο το συρρικνωμένο λαϊκό εισόδημα και κάνουν αβίωτη τη ζωή μας.
  • Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και το επιχειρηματικό σχολείο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που υλοποιεί η κυβέρνηση με της κατηγοριοποίησης σχολείων μαθητών και εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, τις εξετάσεις (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, PISA), την ελαστική εργασία των 50χιλιάδων αναπληρωτών, των 3μηνιτών και της αδιοριστίας, της διάλυσης της λειτουργίας των σχολείων, της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών
  • Ενάντια στην καταστολή και την χωρίς προηγούμενο έξαρση του αυταρχισμού και κατάργησης στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Ενάντια στην προσπάθεια να χτυπήσει κάθε αγωνιστική αντίδραση και να βάλει τα συνδικάτα στον γύψο με τον περίφημο Νόμο Χατζηδάκη. Την νέα αντιδημοκρατική εκτροπή με την επιβολή κυρώσεων στους 114 απεργούς από την αξιολόγηση εκπαιδευτικούς.
  • Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή στους πολέμους και τους ανταγωνισμούς Να σταματήσουν οι επεμβάσεις Ρωσίας – ΗΠΑ – ΕΕ στην περιοχή. Αγώνας για την ειρήνη και την φιλία των λαών.

Δεν υπάρχουν Σωτήρες. Ο λαός σώζει το λαό

Διαδηλώσουμε μαζί με τους εργάτες από της ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια και στα Λιπασμάτα στην Καβάλα, στην COSCO και αλλού που θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια. Εκφράζουμε την έμπρακτη αγωνιστική μας αλληλεγγύη και την ανάγκη για κοινό αγώνα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μετά τις παλαιικές κινητοποιήσεις στις 22/1 και 5/2, τις εργατικές και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Καλούμε στο συλλαλητήριο 26/2.

Τώρα είναι ακόμα πιο επιτακτικό να οργανωθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας σε πανεργατικό επίπεδο και οι διάσπαρτες αντιστάσεις και αγώνες στους εργασιακούς χώρους να συναντηθούν σε μια πανεργατική απεργία που θα σημάνει τον ξεσηκωμό και θα έχει συνέχεια μέχρι την ανατροπή της αντιλαικής πολιτικής.
Το Σαββάτο 26 Φλεβάρη, διαδηλώνουμε διεκδικώντας:

• Άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με αποκατάσταση όλων των απωλειών των Μνημονίων που να καλύπτουν το κόστος διαβίωσης και να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή σε όλους.
  • Επαναφορά του 13ουκαι του 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Αποκατάσταση των απωλειών λόγω αύξησης του πληθωρισμού.
  • Άμεση καταβολή των συντάξεων – όχι στη φτωχοποίηση των συνταξιούχων.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ.
  • Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα.
  • Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας – 55 για τις γυναίκες.
  • Όχι στην αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και τις εξετάσεις PISA. Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το κατάπτυστο και παράνομο έγγραφο Κόπτση με τις κυρώσεις σε βάρος των 114 διευθυντών/προϊσταμένων.
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Διορισμός-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Αύξηση  των ΜΕΘ, ενίσχυση των δομών πρόληψης. Δωρεάν τεστ για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Όχι στα αυταρχικά μέτρα, στους διαχωρισμούς και τη στέρηση δικαιωμάτων με οποιοδήποτε πρόσχημα. Να πάρουν πίσω τις αναστολές εργασίας, να γυρίσουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι στην υγεία και να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για απολύσεις στο δημόσιο με το πρόσχημα του εμβολίασμού.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
  • Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα σε ιμπεριαλιστική επεμβατική αποστολή.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στο ΝΑΤΟ – καμιά εμπλοκή σε πολεμικές συρράξεις.