ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ Ανεξάρτητης Κίνησης – Ανταρσύα ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Print Friendly, PDF & Email

Οι γνωστοί τοποτηρητές, υπηρέτες των κομματικών και παραταξιακών συμφερόντων του Ανταρσύα στην περιοχή, η ηγετική ομάδα της Αν. Κίνησης, εμφανίστηκε και πάλι με τον γνωστό οχετό της, όπως κάνει χρόνια τώρα. Οι άνθρωποι που δεν υπολογίζουν τίποτε και κανέναν και υπακούουν πιστά μόνο στις κομματικές τους εντολές, οι ίδιοι που διασπούν συνεχώς και διχάζουν τους Συναδέλφους για την εξυπηρέτηση των μικροπαραταξιακών τους συμφερόντων, ζητάνε και τα ρέστα.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε σας γιατί μόνο σε σας δίνουμε λόγο. Εσείς ξέρετε και γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα πως είμαστε σε κάθε διεκδίκηση του κλάδου την οποία συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί και τη θωρακίζουμε με συλλογικές αποφάσεις. Πάντα  με φυσική παρουσία και με κάθε τρόπο. Πού δεν είμαστε και τι δεν κάνουμε όπως αναφέρουν στην τελευταία ανακοίνωσή τους;

  • Δεν είμαστε στα Χαυτεία που σέρνει τον Σύλλογο το τοπικό απόκομμα του Ανταρσύα, για προσυγκέντρωση στα συλλαλητήρια. Εκεί πάνε μόνο όσοι Σύλλογοι ελέγχονται από τους ίδιους και ούτε καν ολόκληρο το σώμα της κεντρικής τους παράταξης.
  • Δεν ψηφίζουμε τα κείμενα καρμπόν που έρχονται για ψήφιση στο ΔΣ, ίδια ακριβώς και απαράλλαχτα σε όλους τους ΣΕΠΕ που έχουν πλειοψηφία. Όσες φορές έχουμε προσπαθήσει να συμβάλουμε στη διαμόρφωση με συγκεκριμένες παρατηρήσεις, δεν έγινε δεκτό ποτέ ούτε ένα κόμμα. Είναι κάτι που έχουμε άλλωστε καταγγείλει πολλές φορές.

Για όλα τα ζητήματα οι θέσεις μας είναι καταγεγραμμένες δημόσια και εύκολο να τις βρουν, αφού τόσο υποκριτικά ενδιαφέρονται. Το «ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ» έχει υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο και στην Αν. Αττική με υποψηφιότητες τόσο από τον ‘ΔΕΛΜΟΥΖΟ’ (4 συναγωνιστές/στριες) όσο και από τον ΄’ΣΩΚΡΑΤΗ’ (με 5 συναγωνιστές/στριες). Το αναφέρουμε γιατί ψεύδονται πως δεν παίρνουν μέρος μέλη του Αυτόνομου Δικτύου από τους άλλους Συλλόγους. Τώρα αν δεν τους αρέσουν οι υποψήφιοι, την επόμενη φορά δε θα ξεχάσουμε να πάρουμε τη γνώμη τους!!! Το ‘ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ’ είναι μεγάλη πανελλαδική παράταξη και όσο και να προσπαθούν κάποιοι δε μειώνεται η αξία και το μέγεθός του.

Όσο για τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια οι θέσεις μας είναι γνωστές. Έχουν διατυπωθεί ενδελεχώς και υπάρχει απόφαση από το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Οι αποφάσεις της οποίας βέβαια, για τους εκπροσώπους του ακροαριστερού αυτού χώρου, είναι σεβαστές μόνο επιλεκτικά.

 

Μιλάνε για παρουσία αιρετών ποιοι;

  • Αυτοί που, όταν κατείχαν τη θέση του αιρετού, είχαν την καλύτερη συνεργασία με την τότε ηγεσία της Διοίκησης και ήταν οι μόνοι που απευθύνονταν με τα μικρά τους ονόματα προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης;
  • Αυτοί που όταν τελειώναμε κάποια παράσταση διαμαρτυρίας καθόταν ο πρώην αιρετός, πρώην πρόεδρος του συλλόγου από την ΑΚ και γνωστό μεγαλοστέλεχος του Ανταρσύα στην περιοχή, για να συζητήσει κατ’ ιδίαν σε απόλυτα φιλικό κλίμα; Τι είχαν να πουν άραγε εν κρυπτώ οι «γιαλαντζί» επαναστάτες με τη διοίκηση;
  • Αυτοί που όταν ήταν αιρετός η νυν πρόεδρος του «Κώστα Σωτηρίου» έλεγε στους Συναδέλφους αναπληρωτές την παροιμιώδη φράση: «εγώ σε τοποθέτησα;» Μας τα έλεγαν για χρόνια οι Συνάδελφοι και δεν τα πιστεύαμε!!!
  • Αυτοί που, τον πρώτο καιρό που έπαψαν να είναι αιρετοί και πριν τελειώσει ένα υπηρεσιακό συμβούλιο, ανακοίνωνε ο πρώην αιρετός ποιος πάει σε ποιο σχολείο; Μιλάμε για τέτοια στημένη φάμπρικα. Η φάμπρικα της «Ανεξάρτητης Κίνησης» που «λυμαίνεται» εδώ και δεκαετίες την περιοχή της Ανατολικής Αττικής χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Ψέματα, συκοφαντίες, εξυπηρετήσεις, απειλές, εκφοβισμούς και τραμπουκισμούς.

Ε, τι να κάνουμε, τελειώσανε αυτά, τα ρουσφετάκια και το πούλημα προστασίας που έκαναν.

Αλήθεια τολμάνε να μιλάνε για καρέκλες; Αλήθεια τώρα; Ποιοι;

Αυτοί που έχουν μερικές δεκαετίες να μπουν σε τάξη μεταπηδώντας από καρέκλα σε καρέκλα διατρέχοντας ολόκληρο το συνδικαλιστικό φάσμα;

Μια χαρά βολεύονται από κάθε άποψη αλλά όχι να μιλάνε και για καρέκλες οι χρυσοκάνθαροι καρεκλοκένταυροι.

Δεν πήγαμε ποτέ και με κανένα κόμμα, όπως συκοφαντικά γράφουν, όσο ήταν κυβέρνηση. Όμως είμαστε πιστοί στις  διαχρονικές μας αξίες. Αγωνιζόμαστε για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με στήριξη των αδύνατων, με αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και στοχοπροσηλωμένοι στη στήριξη των εργαζομένων και των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Αυτό κάνουμε και αυτό θα κάνουμε προσπαθώντας να παρέμβουμε για τη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Και δυο λόγια για τις επερχόμενες υπηρεσιακές εκλογές παρότι οι θέσεις μας είναι και ξεκάθαρες και δημοσιοποιημένες.

Είμαστε κάθετα ενάντια στον νόμο Κεραμέως και αγωνιζόμαστε για την κατάργησή του. Ο αγώνας είναι κοινός και συλλογικός και οι τακτικές κινήσεις, προς όφελος των Συναδέλφων, δεν αλλάζουν τον τελικό στόχο. Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές εκλογές κανένας δε συμφωνεί αλλά φαίνεται πως όλοι συμμετέχουν κανονικά. Απλά στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών που το ακροαριστερό αυτό σχήμα δεν έχει να χάσει κάτι, έχει καμία 10αριά αιρετούς πανελλαδικά στους 145, θυμάται τα πρωτοβάθμια σωματεία. Τι είχαμε τι χάσαμε δηλαδή… Στα υπόλοιπα όμως σωματεία μια χαρά συμμετέχουν οι ψευτοεπαναστάτες!!!

Είναι φανερό ότι τα κίνητρά τους είναι καθαρά το μικροπαραταξιακό τους συμφέρον, επειδή δεν τους βγαίνουν τα “κουκιά”. Βάζουν αυτό το συμφέρον πάνω από το συμφέρον των Συναδέλφων και του Κλάδου που αποφάσισε μέσω της ΔΟΕ τη συμμετοχή. Με την αποχή τους επιλέγουν δοτούς στα υπηρεσιακά συμβούλια!!!Καλούμε ακόμα και τους Συναδέλφους που πείστηκαν από έναν ρομαντισμό ότι δίνουν πολιτική μάχη μέσω της αποχής απλά να σκεφτούν ότι η ώρα της πραγματικής μάχης δεν έχει έρθει.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτές τις εκλογές το μοναδικό προοδευτικό ψηφοδέλτιο, τη μοναδική επιλογή στον κλάδο για ουσιαστική εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια σε όλες τις κάλπες, το ψηφοδέλτιο του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ»!!!

ΑΠΟΧΗ=ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!!!

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail