Μια οφειλόμενη απάντηση στις συκοφαντίες και τις “αερολογίες” της “Αν. Κίνησης”

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η φετινή σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με απίστευτες δυσκολίες σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ανατολικής Αττικής και γενικότερα σε όλη την επικράτεια. Σε όλες αυτές τις δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τον μεγάλο αριθμό των κενών εκπαιδευτικών στα σχολεία αλλά και με όλες τις τραγικές παραλείψεις από την πολιτεία που παρατηρούνται λόγω της πανδημίας, ήρθε να προστεθεί και η εξόφθαλμη προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Προσπάθεια για απαξίωση συνιστά η απόφαση για τη διεξαγωγή των εκλογών των υπηρεσιακών συμβουλίων, ημέρα Σάββατο, και μάλιστα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και χωρίς καμία απολύτως εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί μέσα από την κεντρική μας συνδικαλιστική παράταξη στη ΔΟΕ, από την πρώτη στιγμή, πρωτοστατήσαμε στην έκδοση απόφασης της ΔΟΕ (την οποία ψήφισε η ΑΕΕΚΕ, η ΕΡΑ, το ΠΑΜΕ και οι Παρεμβάσεις) όπου καλεί όλες τις παρατάξεις να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, εάν τελικά η κυβέρνηση επιμείνει στους σχεδιασμούς της. Μάλιστα υπάρχουν πλήθος δημόσιων τοποθετήσεων-ανακοινώσεών μας επί του θέματος και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αντί αυτών, μαθαίνουμε ότι στελέχη της Ανεξάρτητης Κίνησης «Κ. Σωτηρίου» γυρίζουν τα σχολεία της περιοχής μας και-κατά την προσφιλή τους τακτική- λένε ασύστολα ψεύδη, ότι δήθεν δεν έχουμε πάρει θέση για το θέμα και θέτουν ‘ερωτήματα του αέρα’ στο διαδίκτυο σχετικά με τη θέση μας. Δε μας προξενεί εντύπωση το γεγονός της κατασυκοφάντησης και της διαστρέβλωσης της αλήθειας από μέρους τους, δεν είναι δα και η πρώτη φορά, αλλά τους καλούμε-έστω εκ των υστέρων- να ανασκευάσουν και να προχωρήσουν σε δημόσια συγγνώμη για τα ψέματά τους.

 

Υ.Γ Επισυνάπτονται οι ανακοινώσεις της ΔΟΕ  και αποσπάσματα δημόσιων τοποθετήσεων για το θέμα.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail