ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ -ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 5 ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ- ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

Το ΥΠΑΙΘ  πίσω από τα επικοινωνιακά τρικ καθησυχασμού που διαχέουν πολλοί πρόθυμοι όπως “η αξιολόγηση δε θα φέρει απολύσεις”, “δεν υπάρχουν ποσοστώσεις”, “η αξιολόγηση θα γίνει από δικούς μας ανθρώπους”,   (διευθυντές και σχολικοί συμβούλοι), “δεν κινδυνεύει κανένας”    προχωράει κανονικά σε όλο το σχέδιο που περιλαμβάνει και τους εξωτερικούς αξιολογητές.

Ήδη τρέχει η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στις 5μελείς επιτροπές  έως τις 7  Νοέμβρη για να συγκροτήσει τους εξωτερικούς αξιολογητές – τους χαρακτηρίζει “κριτικούς φίλους” – κατα νομό που θα επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες κατά τις διαδικασίες προγραμματισμού, υλοποίησης και αποτίμησης των δράσεων”.

Ακόμη ……. “θα επισκέπτονται  τη σχολική μονάδα κατά την περίοδο αξιολόγησής  όσες φορές κρίνουν αναγκαίο  και έρχονται σε επαφή με τη Διεύθυνση, το Σύλλογο Διδασκόντων,  το σύλλογο γονέων και τα λοιπά  μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής της κοινότητας. Θέτουν υπόψη τους όσα στοιχεία αυτές κρίνουν απαραίτητα ή ζητηθούν από τα μέλη της Ε.Α.Ε.Ε., τα οποία διερευνούν,  ιδιαίτερα ζητήματα που σχετίζονται με την επαρκή στελέχωσή της με εκπαιδευτικό προσωπικό, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την ύπαρξη και ανάπτυξη σε αυτές υποστηρικτικών υπηρεσιών, πρακτικών και θεσμών… ”

 

Τα μέλη επιτροπών αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου (Ε.Α.Ε.Ε.) δουλεύουν για :
1) για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και υπηρεσιών και
2) την εκδίκαση ενστάσεων διευθυντών σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

Έτοιμοι να εξορμήσουν στις σχολικές μονάδες με “…σκοπό την τελική αξιολόγηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού τους έργου ως θετική, θετική υπό όρους και αρνητική (Ν. 4142.8α)…”.

Τα κάνουν όλα και συμφέρουν!!!

Διαβάστε αναλυτικά  την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.) για την δημιουργία Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου (M.E.A.E.E.) και την επιλογή μελών των Επιτροπών Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου (E.A.E.E.)   ΕΔΩ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail