ΚΟΙΝΗ Καταγγελία για το σεμινάριο για τους υπεύθυνους σχολικής βίας στο Λάτσειο Διδακτήριο! των συλλόγων Αν. Αττικής Κ. Σωτηρίου – Σωκράτης – Δελμούζου – Γλυφάδας-Β-Β-Β

Print Friendly, PDF & Email

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγελία για το σεμινάριο για τους υπεύθυνους σχολικής βίας στο Λάτσειο Διδακτήριο!

Οι συλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Αν Αττικής καταγγέλουμε το Σχ. Σύμβουλο κ. Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο, γιατί ακόμα και ως Υπεύθυνος Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού Π. Ε. Ανατ. Αττικής, επιμένει να επιλέγει ως τόπο διεξαγωγής των δράσεων – σεμιναρίων που οργανώνει συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο της περιοχής μας. Συγκεκριμένα η πρόσκληση αναφέρει: «‘Σχολική Βία και Εκφοβισμός: Νέες Προσεγγίσεις- Καλές Πρακτικές’
Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:00 έως 14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ψυχικού, Λάτσειο Διδακτήριο – Κάντζα Αττικής»».
Δυστυχώς είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει το ίδιο πράγμα σε σημείο που το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο τείνει, με τις επιλογές του κ. Μπαμπαρούτση, να εξελιχθεί ως ο «επίσημος» τόπος διεξαγωγής της συντριπτικής πλειοψηφίας των σεμιναρίων που αφορούν τους συναδέλφους. Πρόσφατα διοργάνωσε στο ίδιο μέρος επιμορφωτικό σεμινάριο για νέες τεχνολογίες ενώ υπήρχαν τόσο συνάδελφοι-εκπαιδευτές όσο και οι ανάλογοι χώροι στα δημόσια σχολεία της περιοχής για να το υποστηρίξουν.
Αρκετά πια με τις επανειλημμένες επιλογές των ιδιωτικών.
Με νωπές τις μνήμες από την αξιολόγηση παρατηρούμε τον σχ. σύμβουλο να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο όρος «καλές πρακτικές», είναι όρος καθαρά τεχνοκρατικός που υπάρχει σε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και κινείται στη λογική της αξιολόγησης, του ανταγωνισμού και της κατηγοριοποίησης σε “καλές και κακές” πρακτικές, με “καλές” όσες κινούνται στα πλαίσια των κάθε είδους ευρωπα”ικών προγραμμάτων.
Σε μια περίοδο που τα περιστατικά Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού καθώς και σχετικές με αυτά έγγραφες ή και προφορικές καταγγελίες Γονέων και Κηδεμόνων έχουν εκτοξευθεί καμία πρωτοβουλία δεν πήρε τόσο ο ίδιος όσο και από το ΥΠΟΠΑΙΘ και καμία ουσιαστική βοήθεια δε δόθηκε στα μεγάλα προβλήματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωπα πολλά σχολεία και συνάδελφοι.
Ως υπεύθυνος δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού Π. Ε. Ανατ. Αττικής διοργανώνει ημερίδα στο τέλος της σχολικής χρονιάς για τις καλές πρακτικές, τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε τόσο από το Υπουργείο καμιά άλλη από τις προγραμματισμένες δράσεις (εξ αποστάσεως επιμόρφωση, σεμινάρια, λειτουργία ομάδων στήριξης και δράσεων πρόληψης) όσο και από τον ίδιο οποιαδήποτε πρόταση, σκέψη ή ενέργεια για την καλύτερη υλοποίηση Δράσεων Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Την ίδια στιγμή το Παρτηρητήριο για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής παρέμενε επί της ουσίας ανενεργό και οι διορισμένοι υπεύθυνοι σχ. βίας των σχ. μονάδων χωρίς κανενός είδους βοήθεια.
Γίνεται φανερό ότι η διεξαγωγή του σεμιναρίου εξυπηρετεί όχι τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων και των σχολείων αλλά την εκροή των κονδυλίων των ΕΣΠΑ για τους υπεύθυνους του προγράμματος από την οποία δεν έχουν κανένα όφελος οι σχ. Μονάδες.
Εκτός από τον τόπο διεξαγωγής της ημερίδας, είμαστε αντίθετοι και με την εμπλοκή του υποστράτηγου (διευθυντή αστυνομίας) στους εισηγητές της ημερίδας. Ο σχ. σύμβουλος αναπαράγει την επιλογή του ΥΠΟΠΑΙΘ που να συστήνει επιτροπή για τη σχολική βία με την συμμετοχή αξιωματικών της αστυνομίας. Θεωρούμαι ανεπίτρεπτη την εμπλοκή της αστυνομίας σε ένα ζήτημα που θα έπρεπε να έχει καθαρά παιδαγωγικά χαρακτηριστικά. Η λογική αυτή της ηγεσία του Υπουργείου παραπέμπει σε άλλες εποχές εκτός αν ορισμένοι θεωρούν ότι η “παιδαγωγική” πρέπει να ασκείται από την αστυνομία!
Σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση χρειάζεται τη στήριξη όλων μας αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτές τις επιλογές και τη στόχευσή τους.
Καλούμε τον κ. Σχ. Σύμβουλο να αναθεωρήσει τις απόψεις του πάνω στο θέμα, να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής της Ημερίδας και το περιεχόμενό της και να λειτουργεί προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης και των συναδέλφων.
Σε διαφορετική περίπτωση :
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν, να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους το σεμινάριο και τις επιλογές αυτές.
Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε ότι δεν προκύπτει από πουθενά η υποχρέωση να παραστούν εφόσον τη μέρα εκείνη βρίσκονται στη θέση τους στο σχολείο.

ΓΙΑ ΤΟ
ΣΥΛΛΟΓΟ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΩΚΡΑΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΕΛΜΟΥΖΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Β-Β-Β  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail