ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 ώρα 18:30 στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μαρκοπούλου (Παπαβασιλείου 34)

ΑΠ 188 / 6-10-2019                                                                Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

Η νέα χρονιά άρχισε με σοβαρές αρνητικές εξελίξεις ενώ προετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στο δημόσιο σχολείο, την εργασία και τη ζωή μας.

• η πολιτική της αδιοριστίας – η παραπομπή των μόνιμων διορισμών στις καλένδες – και η κάλυψης των αναγκών για δεκάδες χιλιάδες μόνιμους διορισμούς με προσλήψεις αναπληρωτών, το προσοντολόγιο και η επαναφορά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η απαξίωση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας.
  • Η ένταση των περικοπών και των χιλιάδων κενών που παραμένουν στα σχολεία και μετά τη β΄ φάση προσλήψεων και στο σύλλογό μας και είναι ανοιχτό ζήτημα η άμεση κάλυψή τους
  • το πρόγραμμα του σχολείου και την κατάρτισή του να παράγει αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων (πχ πολλαπλές μετακινήσεις κλπ)  με τις ρυθμίσεις που επέβαλαν  οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού
  • η προώθηση της αξιολόγησης σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης με την εξαγγελία νέου νομοσχεδίου για την αξιολόγηση από την κυβέρνηση
  • με χιλιάδες παιδιά προσφύγων που διαμένουν στα  camps σ’ όλη την Ελλάδα να μην μπορούν να πάνε σχολείο. Στη δομή Σουνίου τα παιδιά δε φοιτούν καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί  τα δρομολόγια της περιφέρειας για τη μεταφορά τους και δεν έχει τοποθετηθεί Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Ενώ γενικότερα απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους επικρέμεται νέα επίθεση στο εισόδημα με νέες περικοπές και νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού αλλά και νέα επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης και μειώσεων των συντάξεων.

Μετά από πρόσκληση της ΔΟΕ για πραγματοποίηση κύκλου έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων μέχρι και 18/10/2019, (με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων ανάλογα με την εκτίμηση του Δ.Σ.) με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ – ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να λάβουμε από κοινού αποφάσεις

• για την οργάνωση  του αγώνα σε πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό επίπεδο για όλα τα καυτά ζητήματα
  • τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες – το αγωνιστικό σχέδιο και το συντονισμό σε αγωνιστική κατεύθυνση που θα θέσουν επιθετικά το ζήτημα των μαζικών διορισμούς και την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ενάντια στις νέες μειώσεις στο εισόδημά μας – για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • την προετοιμασία και οργάνωση του αγώνα ενάντια στην νέα προσπάθεια να επαναφέρουν τα σχέδια κυβερνήσεων – ΟΟΣΑ – ΕΕ για αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση / κατηγοριοποίηση /  σύνδεση μισθού απόδοσης
  • πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κάλεσμα σε κοινή δράση των γονέων και της κοινωνίας.

Η πρόεδρος                                                                                         Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                                Γιάννης Ρούπας