Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν! Οι αγώνες δεν κρίνονται στα δικαστήρια! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 256-30/9 /21                                                                             Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

Χαιρετίζουμε το μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών που έσπασε το φόβο και την προσπάθεια τρομοκράτησης που τεχνηέντως ενορχήστρωσε το Υπουργείο  Παιδείας.

Συγκλονιστικά τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποχή σε όλη τη χώρα. Στο σύλλογό μας ξεπερνάει το 90% .

33 στα 35 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ( αναμένονται αποφάσεις)

36 στα 42 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ( αναμένονται αποφάσεις)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έχοντας ήδη υποστεί για δεύτερη φορά πανωλεθρία από τη συντριπτική συμμετοχή των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης στην απεργία-αποχή, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη κατεπείγουσα αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την κήρυξή της ως «παράνομης» και «καταχρηστικής».

Η απόφαση των δικαστηρίων βγάζει την απεργία παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Διαβάστε την  ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΌ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021

Το σκεπτικό -λόγοι του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για κήρυξη της απεργίας – αποχής ως παράνομης κινούνται στα όρια του γελοίου.

Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας «ο δημόσιος διάλογος» με τους εκπαιδευτικούς, που με περισσό θράσος δηλώνουν στην αγωγή τους πως δεν έγινε απ΄ την πλευρά μας, είναι τα δικαστήρια! Εκεί έφτασαν! Δηλώνουν ευθαρσώς μεταξύ άλλων πως «δεν υπήρχαν αποφάσεις ΓΣ, δεν προβλέφθηκε προσωπικό ασφαλείας(!!!!) και παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων (!!!!)»

Το πιο σοβαρό είναι ότι δίνεται η δυνατότητα να γίνει έφεση και να συνεχιστεί η απεργία μέχρι την εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι να εκδικαστεί η έφεση η απεργία – αποχή είναι σε ισχύ.

Ενιαίος Παρατεταμένος Απεργιακός Αγώνας

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας  εκπαίδευσης ενάντια στο σχολείο της αγοράς, που λειτουργεί ως επιχείρηση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οδηγώντας στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Έχει στόχο τον αποκλεισμό των παιδιών από τη συνέχιση των σπουδών τους και δημιουργεί μαζική πελατεία σε δομές  ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μετατρέπει την Παιδεία σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες.

Η αξιολόγηση είναι η συνέχεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης στην ίδια κατεύθυνση με την Ελάχιστη Βάση εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων που απέκλεισε χιλιάδες παιδιά από τα ΑΕΙ και της επιβολής εξετάσεων πανελλαδικού τύπου με τράπεζα θεμάτων στην Γ΄ Γυμνασίου και ΣΤ ΄ τάξη δημοτικού που κατεβάζουν τον κόφτη ακόμα νωρίτερα. Γι΄ αυτό είναι αγώνας πανεκπαιδευτικός κοινός με τη μαθητική και φοιτητική νεολαία, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης που είναι η συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής για την πανδημία και της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα την ασφάλιση και τη ζωή ,  δημιουργεί οργή και αντιδράσεις ευρύτερα στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Γι αυτό ο μόνος δρόμος για να περάσει είναι η καταστολή και η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Ο ν. Χατζηδάκη προσπαθεί να βάλει εμπόδια και να σταματήσει τις ογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις και «να βάλει στο γύψο» τη συνδικαλιστική δράση. Ο ν. Χατζηδάκη επιστρατεύεται και στην καταστολή της απεργία αποχής των εκπαιδευτικών.

Ο αγώνας για τη δημόσια καθολική εκπαίδευση και την ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη είναι υπόθεση ολόκληρου του εργατικού κινήματος και καλούμε σε κοινό πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό αγώνα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά το γκρίζο τοπίο του σχολείου της επιτήρησης και της υποταγής. Και έχουν να κερδίσουν πολλά στον αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διακρίσεις!

 

Εδώ η απόφαση της ΔΟΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

 

Καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή, 01/10/2021 στις 18.00 στα Προπύλαια.

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail