Η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ απέρριψε τις αιτήσεις θεραπείας αναπληρωτών!!!

Print Friendly, PDF & Email

Ενημέρωση των
αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και
αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣσύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης
και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 

Την Τετάρτη 1/10 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ με κύριο θέμα την τοποθέτηση των αναπληρωτών ΠΕ70 και ΠΕ60 τακτικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ. Πριν από αυτό εξετάστηκαν οι αιτήσεις θεραπείας-επανατοποθέτησης που είχαν υποβάλει συνάδελφοι. Δυστυχώς η πλειοψηφία του συμβουλίου (διευθύντρια και διορισμένα μέλη) αποφάσισε να απορρίψει σχεδόν όλες τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί με την πρόφαση ότι από τη στιγμή που έχουν ανοίξει τα σχολεία θα προκαλούνταν αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αν γίνονταν δεκτές οι αιτήσεις.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για αυτό το γεγονός και οι δύο αιρετοί. Υπενθυμίσαμε ότι ήταν ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου να δώσει τη δυνατότητα στους συναδέλφους να καταθέσουν αιτήσεις θεραπείας και στη συνέχεια να τις εξετάζει κατά περίπτωση ικανοποιώντας όσες από αυτές ήταν δυνατό. Τονίσαμε ότιθεωρούμε αυτή τη διαδικασία ηθική και σύμφωνη με τη λογική μιας και βοηθά στην αποκατάσταση των όποιων αδικιών στην τοποθέτηση των συναδέλφων, έστω και αν δεν γίνονταν όλες οι αιτήσεις δεκτές (παρά τις προσπάθειές μας).Δηλώσαμε ότι από τη στιγμή που ήδη έχουμε ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία σε προηγούμενα συμβούλια δεν μπορούμε έτσι ξαφνικά να την ανατρέψουμε χρησιμοποιώντας «δυο μέτρα και δυο σταθμά» και ότι έτσι πολύ λογικά οι συνάδελφοι θα αισθανθούν αδικημένοι από την άνιση μεταχείριση.Δυστυχώς, παρόλη την επιχειρηματολογία μας αλλά και τις επανειλημμένες προσπάθειες σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης για να αλλάξει η στάση της πλειοψηφίας, η διευθύντρια ήταν ανένδοτη στην απόφασή της.
Οι αιρετοί Μιχάλης Μουστάκας (τακτικός) και Χρήστος Κανδηλώρος (αναπληρωτής) καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση της διοίκησης. Πιστεύουμε ότι ακυρώνει τηνόποια δυνατότητα αποκατάστασης αδικιών σε βάρος συναδέλφων με τη σχετική βελτίωση της τοποθέτησής τους με βάση τα μόρια τους. Δε λαμβάνει υπόψη ότι ήδη αυτοί οι συνάδελφοι έχουν αδικηθεί από τον τρόπο που το υπουργείο κάνει τις προσλήψεις σε μικρές δόσεις και όχι με μια μαζική πρόσληψη από την αρχή για όλα τα κενά ώστε να πάνε στη σειρά τους με τα μόριά τους και όχι με την τύχη – «πού θα κόψει το μαχαίρι». Τώρα έρχεται να τους αδικήσει δεύτερη φορά με την άρνηση της όποιας βελτίωσης παραγνωρίζοντας ακόμα και σοβαρούς ειδικούς λόγους.
Τέλος, καταλαβαίνουμε την αγωνία και τις προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων απόντων όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλάεμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε δύο χρόνια τώρα.Δεν είμαστε στο ΠΥΣΠΕ για να διεκπεραιώνουμε ρουσφέτια και μικροεξυπηρετήσεις. Οι αιρετοί είναι στο συμβούλιο για να ελέγχουν, να παλεύουν για την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια σε κάθε πράξη χωρίς αδικίες, να μαθαίνουν και να ενημερώνουν τους συναδέλφους και τους συλλόγους τους, για να προασπίζουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα όλων των εκπαιδευτικών και όποτε αυτά καταπατούνται να διαφωνούν και να καταγγέλλουν, γιανα συμβάλλουν στο συντονισμό και την οργάνωση της δράσης των συλλόγων για να επιβάλλουμε το δίκαιο και τα συμφέροντα των συναδέλφων και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Στηριζόμαστε -και στηρίζουμε- από τους εκπαιδευτικούς της Αν. Αττικής και τους συλλόγους τους.
Για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ πατήστε:

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. 41/1-10-2014 ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail