ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : Όταν αποκαλύπτεται η γύμνια τους και η ανυπαρξία θέσεων για το σχολείο και προσπαθούν να την κρύψουν με κραυγές για “ακραίες γραμμές” της Ανεξάρτητης Κίνησης!!!

Print Friendly, PDF & Email

Μετά και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην τελευταία Γ.Σ. του συλλόγου και τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί θέσαμε ως κύριο μέλημά μας την υλοποίηση τους όπως και επιτυχία των κινητοποιήσεων καθώς αυτή θεωρούμε ότι είναι η κρίσιμη μάχη για το εκπαιδευτικό κίνημα και όχι η παραταξιακή περιχαράκωση και αυτοεπιβεβαίωση που επικεντρώνονται οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί αυτή την κρίσιμη ώρα.

Το 2ο λιβελογράφημα των Ενωμένων Εκπαιδευτικών όπως και τα όσα έκαναν και δήλωσαν στη ΓΣ και μετά είναι αποκαλυπτικότατα της ένδειας τους και του προσανατολισμού τους στο εκπαιδευτικό κίνημα. Οφείλουμε έστω και με καθυστέρηση να δώσουμε μια απάντηση.

Τόσο το πρόγραμμα δράσης που κατατέθηκε στη Γ.Σ. από το Δ.Σ. ομόφωνα όσο και οι προτάσεις για το σχολείο και το νηπιαγωγείο που υπερψηφίστηκαν από τη Γ.Σ. ήταν προτάσεις αποκλειστικά της Ανεξάρτητης Κίνησης.

Οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΚΑΜΙΑ θέση για το σχολείο και την εκπαίδευση και αναλώνονται σε γενικολογίες για να “χαϊδεύουν τα αυτιά όλων” ενώ ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ταυτόχρονα με περισσό θράσος, η μόνιμη επωδός των Ενωμένων Εκπαιδευτικών (πρώην ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) είναι ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση – Παρεμβάσεις είναι μόνιμοι αρνητές των πάντων – δεν έχουν θέσεις και λένε μόνο όχι!!

Τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ έγιναν στη Γ.Σ. όταν την ώρα των αποφάσεων για τη θέση του συλλόγου και του εκπαιδευτικού κινήματος τόσο για το σχολείο όσο και για το νηπιαγωγείο ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. Το καλύτερο ήταν ότι βλέποντας ότι η Γ.Σ. υπερψήφισε μαζικά την μόνη πρόταση που κατατέθηκε από την Ανεξάρτητη Κίνηση ψήφισαν και οι ίδιοι την πρόταση της Αν. Κίνησης – Παρεμβάσεων για το σχολείο και για το νηπιαγωγείο!!!

Δηλαδή “αυτοί που έχουν προτάσεις” ψήφισαν τις προτάσεις “αυτών που δεν έχουν προτάσεις” – δηλαδή της Ανεξάρτητης Κίνησης!!

Τι να πει κανείς ; Να γελάσει ή να κλάψει ;

Άλλωστε αυτό φάνηκε όλο το προηγούμενο διάστημα που καμιά ουσιαστική ούτε κριτική ούτε πρόταση για το σχολείο δεν έκαναν απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας αλλά αναλώθηκαν σε ανακοινώσεις ενάντια στην Αν. Κίνηση είτε σε αοριστίες και ευχολόγια της κεντρικής τους παράταξης.

Προκύπτει το ερώτημα:

Τι έκαναν στο διάλογο για την παιδεία από ποιες θέσεις έκαναν συζήτηση ;

Το μόνο που έκαναν στήριζαν το επικοινωνιακό σχέδιο του Φίλη για την προετοιμασία της επίθεσης στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Είναι τραγέλαφος η ανακοίνωση αποχώρησης της ΔΟΕ μαζί με τη στήριξη των ΕΕ και της κεντρικής τους παράταξης ΑΕΚΕ και της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ- και ΕΡΑ μετά το Πάσχα και αφού ο Φίλης ανακοίνωσε όλα τα μέτρα για το νέο τύπο σχολείου, το νηπιαγωγείο και την ειδική αγωγή – Τμήματα Ένταξης.

Θα μας πουν τι κερδίσαμε από τη συμμετοχή τους εκεί ;

Θα απολογηθούν ποτέ στους συναδέλφους για τη στάση τους στο συνδικάτο ;

Αντί να μας μιλήσουν για τη θέση τους για το σχολείο (που απέδειξαν ότι δεν έχουν και αποδέχονται κάθε φορά την κυρίαρχη πρόταση του Υπουργείου – με μικροδιαφοροποιήσεις)

Αντί να μας πουν αν υπάρχει άλλη διέξοδος και ποια για την ικανοποίηση των αναγκών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και του λαού.

Αντί να μας παρουσιάσουν τη θέση τους για το τι πρέπει να κάνει το εκπαιδευτικό κίνημα – εκτός από το να περιμένει άπραγο τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ κραυγάζουν για την Ανεξάρτητη Κίνηση και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στις αποφάσεις της Γ.Σ.

Υπερασπιστές μέχρι τέλους των ιδεών της ΕΕ που φέρνουν τα Μνημόνια. Τραγέλαφος η ένστασή τους στην απόφαση για το πολιτικό πλαίσιο των διεκδικήσεων του συλλόγου.

Παίζει με τη νοημοσύνη μας η ένταση που δημιούργησαν με την ένσταση που κατέθεσαν στο προεδρείο της Γ.Σ. του συλλόγου που θέτει θέμα απαρτίας μόνο για το 2ο θέμα – απόφαση για το πολιτικό πλαίσιο και όχι για τα επόμενα 4 (αποφάσεις της ΓΣ)!!!

Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι στη μαζικότερη Γ.Σ. του συλλόγου τα τελευταία χρόνια όπου ο κόσμος παρέμεινε μέχρι το τέλος για να πάρει αποφάσεις – και αυτοί δεν κατέθεσαν ούτε μια πρόταση – οι συνάδελφοι έφυγαν στο 2ο θέμα (και δεν υπήρχε απαρτία ) και μετά ξαναγύρισαν στα επόμενα 4 θέματα (για το σχολείο, το νηπιαγωγείο, το ψήφισμα για τους θεατρολόγους και τη συνδρομή) στα οποία συμμετείχαν και οι ίδιοι και ψήφισαν κανονικά (τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης – η οποία βέβαια δεν έχει προτάσεις) και υπήρχε κανονική απαρτία μέχρι το τέλος!!!

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ δηλαδή!!!

Δυστυχώς γι αυτούς ήταν πολλοί συνάδελφοι εκεί και ξέρουν πολύ καλά τι έγινε.

Αποκαλύπτουν έτσι ότι το μόνο που θέλουν είναι να εμποδίσουν το σύλλογο να έχει ένα συνολικό ανατρεπτικό πολιτικό πλαίσιο ενάντια στην ΕΕ το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις που χρόνια τώρα επιβάλουν τα Μνημόνια χωρίς τέλος.

Εμείς το λέμε καθαρά : η ΓΣ ως κυρίαρχο όργανο του συλλόγου οφείλει να αποφασίσει ένα συνολικό πολιτικό πλαίσιο στις διεκδικήσεις μας – βάση για κάθε διεκδίκηση.

Σήμερα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ εκτός από αυτόν των Μνημονίων και της ΕΕ και του ευρώ – είτε με παραλλαγή ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι Ένωση Κεντρώων είτε ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ (για το σχολείο και τις δαπάνες και το περιεχόμενο, για την εργασία και το ασφαλιστικό, τους μισθούς και τα δικαιώματα) αν δεν προβάλει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα το δρόμο ενάντια στο μονόδρομο της ΕΕ και του ευρώ, της κυριαρχίας του κεφαλαίου που καταλήγει σε νέα πιο επίπονα Μνημόνια και αρπαγή των δικαιωμάτων και του πλούτου που οι εργαζόμενοι παράγουν.

Αλλιώς το συνδικάτο είναι ανίσχυρο και αφοπλισμένο απέναντι στον κάθε υπουργό που λέει ότι

ΔΕΝ ΕΧΩ χρήματα – να τηρήσουμε τη συμφωνία .

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Αυτό δεν είναι κομματικό και αυτό υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΓΣ με σαφή τρόπο.

Αυτό δεν μπορούν να αντέξουν οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ που είναι δέσμιοι των πολιτικών χώρων από τους οποίους προέρχονται (πρώην στελέχη των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) , απολογητές της ΕΕ και των κυρίαρχων ιδεολογημάτων του συστήματος και τις ίδιες βασικές πολιτικές αντιλήψεις διατηρούν και τώρα που δηλώνουν “ανεξάρτητοι” – χωρίς κομματική ένταξη αλλά με την ίδια πολιτική ένταξη.

Η φετινή τους παρακαταθήκη όταν συντελούνται τεράστιες αλλαγές στην εκπαίδευση για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν δύο ανακοινώσεις μόνο ενάντια στην Κίνηση. Τελικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που έχει αξία γι αυτούς να τοποθετηθούν, να ενημερώσουν, να συμβάλλουν, να πουν στους συναδέλφους ;

Εμείς πάντως δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε μαζί τους ούτε με τις κραυγές τους.

Θα συνεχίσουμε μαζί με τους συναδέλφους στον αγώνα όπως κάναμε πάντα.

Θα υπερασπιστούμε όλους τους συναδέλφους μας και την πραγματική ενωτική δράση στον αγώνα για την ανατροπή του σχεδίου του αντίπαλου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail