ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ – ΠΥΣΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ 10ο ενημερωτικό 20-7-23

Print Friendly, PDF & Email

10ο Ενημερωτικό / 20-7-2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ – ΠΥΣΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκαν στις 13-7 και 19-7/2023 οι 13η και 14η συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη που σας είχαμε κοινοποιήσει ξεχωριστά, οι αποφάσεις έχουν αναλυτικά ως εξής:

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης 13-7

 

Θέμα 1ο : Έγινε η συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου Συναδέλφων/ισσών ΠΕ05, ΠΕΟ7, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει αναλυτικά με την ανάρτηση των πινάκων. onomastikos_pinakas_simplirosis_pe05_pe07.xlsx (live.com)

 

Θέμα 2ο : Αναγνωρίστηκε μισθολογικά και εκπαιδευτικά η προϋπηρεσία 12 Συναδέλφων όπου αυτό ήταν δυνατόν και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Απορρίφθηκε η αίτηση μιας Συναδέλφου γιατί δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.

 

Θέμα 3ο : Υπήρξε θετική γνωμοδότηση για 2 Συναδέλφους που αιτήθηκαν χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

 

Θέμα 4ο : Έγινε επανατοποθέτηση των αρχικά τοποθετημένων Υποδιευθυντών/ ντριών μετά την ανάληψη, τοποθέτηση των νέων Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ……… (sch.gr)

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης 19-7

 

Θέμα 1ο: Έγινε Αρχική Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου Συναδέλφων/ισσών  ΠΕ05, ΠΕ07, όπως ήδη έχουμε αναρτήσει του πίνακες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ……… (sch.gr)

 

Σε σχέση με την αρχική συμπλήρωση ωραρίου των Συναδέλφων/ισσών η θέση μας, που έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ήταν η εξής:

Όπως προβλέπεται οι υπαράριθμοι προηγούνται στις τοποθετήσεις στην ομάδα των σχολείων που έχουν την οργανική τους. Προτείναμε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο στον σχεδιασμό και να αποδοθεί σε κάθε Συνάδελφο/ισσα μια αρχική βάση 16-18 ωρών, ώστε να υπάρξει αναλογική κάλυψη, στο μέτρο του εφικτού, για όλους/ες και να μην καλυφθούν όλες οι ώρες, στην ομάδα σχολείων, από όσους/όσες επιλέξουν αρχικά. Αν δε γινόνταν αυτός ο προγραμματισμός  όσοι/οσες ακολουθούσαν σε συμπλήρωση ωραρίου θα υποχρεώνονταν σε τοποθέτηση σχολείων σε απόσταση σχετικά μεγάλη από την οργανική τους. Τελικά αυτή ήταν και η βάση επί της αρχής που ακολουθήθηκε στις τοποθετήσεις.

 

Θέμα 2ο : Απορρίφθηκε ένσταση Συναδέλφου μετά την οριστική τοποθέτηση του στην Γ΄ Φάση Μεταθέσεων.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

 

Μόλις ανακοινωθούν οι αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ από το ΥΠΑΙΘΑ, στη ΔΝΣΗ Αν. Αττικής ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

  1. Λειτουργικές υπεραριθμίες ΠΕ06, ΠΕ11.
  2. Τοποθέτηση ΠΕ06, ΠΕ11 από διάθεση στα λειτουργικά κενά.
  3. Συμπλήρωση ωραρίου ΠΕ86, ΠΕ79.01.
  4. Τοποθέτηση ΠΕ08 από διάθεση και ΠΕ11 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ από διάθεση.

Υπεραριθμίες ΠΕ70, ΠΕ60 και αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ στα τέλη Αυγούστου.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις μας και το site της ΔΝΣΗΣ για να γίνονται οι δηλώσεις μέσα στις προθεσμίες.

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας στην Αν. Αττική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Για μια φορά ακόμα βιώνουμε την ίδια κατάσταση ενός ανέτοιμου κρατικού μηχανισμού και μιας χώρας στο έλεος της πύρινης λαίλαπας. Ευχόμαστε να είναι και η τελευταία.

 

Διαρκής αγώνας για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των Συναδέλφων – Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις του Κλάδου.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αιρετός Ανατολικής Αττικής | Facebook

Τακτικοί :

Γιάννης Ρούπας, 6945990525, groupas0@gmail.com

Γιάννης Κανελλόπουλος, 6944544196, kanellopoulos74@gmail.com

 

Αναπληρωματικοί

Γιώργος Αρακάς, 6948076209, geoarakas@yahoo.gr

Δημήτρης Σιαφλιάνης, 6936649966, siaflianis@gmail.com

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail