Ενημέρωση Αιρετών

Print Friendly, PDF & Email

Άμεση λύση των προβλημάτων στα Νηπιαγωγεία!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζετε ότι, ως Αιρετοί Ανατολικής Αττικής, έχουμε κυριολεκτικά “οργώσει” τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του συλλόγου “Κ. Σωτηρίου” εντοπίζοντας προβλήματα και δυσλειτουργίες.. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία στους υπόλοιπους συλλόγους της Ανατολικής Αττικής. Από την πρώτη μέρα της θητείας μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ρόλος του Αιρετού είναι να βρίσκεται δίπλα στην καθεμιά και καθένα συναδέλφισσα/ο ξεχωριστά στηρίζοντάς την/τον σε ό,τι χρειαστεί.
Παρά τα σημαντικά προβλήματα σε ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και ειδικοτήτων που παρατηρούμε στα σχολεία του συλλόγου “Κ. Σωτηρίου”, η κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία είναι ακόμα πιο τραγική. Δε φτάνει το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας νηπιαγωγοί δεν έχουν, εξαιτίας του ωραρίου τους, ούτε ένα λεπτό για να “πάρουν μία ανάσα”, έρχεται και το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που παρατηρείται σε ορισμένα νηπιαγωγεία εξαιτίας των πολυπληθών τμημάτων. Έχουμε ήδη τοποθετηθεί με ανακοίνωσή μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Νηπιαγωγείο του Λαυρίου, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στο 2ο Νηπιαγωγείο Κερατέας είναι εξίσου απογοητευτική. 25άρια και 26άρια τμήματα με διαγνώσεις μαθητών και χωρίς παράλληλη στήριξη, αφού η συνάδελφος της παράλληλης στήριξης αποχώρησε με άδεια. Πολυπληθή τμήματα όμως, παρουσιάζονται συνολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία της Κερατέας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος.
Απαιτούμε άμεση λύση του στεγαστικού προβλήματος από τη δημοτική αρχή του Δήμου “Λαυρεωτικής’, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και άμεση κάλυψη του κενού παράλληλης στήριξης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Με μελανά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση και για το 4ο νηπιαγωγείο Παιανίας. Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι σχεδιάζεται από τον Δήμο Παιανίας η μετεγκατάστασή του σε άλλον χώρο, από αυτόν που τώρα είναι, και τα νήπια θα φιλοξενούνται μέσα σε container!!! Ως Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ της Ανατολικής Αττικής δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτό. Ας δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σε χώρο που ήδη υπάρχει και ας γίνει η όποια μετεγκατάσταση. Αλλά να φύγουν τα παιδιά από το σχολείο τους για να πάνε σε container είναι απαράδεκτο και πέρα από κάθε λογική!!!

Εννοείται πως ειδικά για τα Νηπιαγωγεία επαναφέρουμε διαρκώς και το πάγιο αίτημα του Κλάδου για μείωση του ωραρίου των συναδέλφων νηπιαγωγών που πλέον είναι κάτι παραπάνω από εξουθενωτικό!!!

Διαρκής αγώνας για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των Συναδέλφων – Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις του Κλάδου.

Οι Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Αιρετός Ανατολικής Αττικής | Facebook

Γιάννης Κανελλόπουλος, 6944544196, kanellopoulos74@gmail.com

Δημήτρης Σιαφλιάνης, 6936649966, siaflianis@gmail.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail