Ενημέρωση Αιρετών, ΠΥΣΠΕ 17-10-23

Σήμερα ημέρα Τρίτη 17-10-2023 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Εξέταση αιτήσεων- Τροποποιήσεις τοποθετήσεων εκπαιδευτικών.

Θέμα 2ο: Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης ΕΣΠΑ, Β΄ Φάση.

Θέμα 3ο: Γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Θέμα 4ο: Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών σε Υπηρεσίες της Διοίκησης, με απόφαση Υγειονομικής.

Θέμα 5ο: Ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε εκπαιδευτικό για κατ’ οίκον διδασκαλία.

Θέμα 6ο: Αίτημα έγκρισης υπερωριακής απασχόλησης σε προϊσταμένη Νηπιαγωγείου.

Θέμα 7ο: Ορισμός Προϊσταμένης μονοθέσιου Νηπιαγωγείου .

Στο 1ο θέμα έγιναν αποδεκτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αιτήσεις βελτίωσης των συναδέλφων. Απορρίφθηκαν μόνο εκείνες όπου δεν υπήρχαν κενά ή δεν ήταν δυνατή η αντικατάστασή τους.

Στο 2ο θέμα, το οποίο καταψηφίσαμε, τονίσαμε για μία ακόμη φορά την ανάγκη διορισμών στην παράλληλη στήριξη και την ειδική αγωγή ώστε να καλύπτονται όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών μας.

Στα υπόλοιπα θέματα έγιναν αποδεκτά όλα τα αιτήματα εκείνα που πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για πρώτη φορά στα χρονικά, φέτος, έγιναν αποδεκτές σε τόσο μεγάλη έκταση και στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αιτήσεις βελτίωσης των συναδέλφων. Αυτό έγινε κάτω από την πίεση των Αιρετών που, από την πρώτη στιγμή, είχαμε απαιτήσει να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των συναδέλφων μας. Τίποτε όμως δε θα είχε γίνει χωρίς το φιλότιμο, που ορισμένες φορές ξεπερνούσε και τα ανθρώπινα όρια, όλων των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής που μέχρι αργά το βράδυ εργάζονταν για αυτόν τον σκοπό.

Τέλος, όσον αφορά τα ΜΚ, αποδόθηκαν σε όσους ήταν και την προηγούμενη χρονιά και γίνεται η αναγνώριση των υπολοίπων. Η διαδικασία, όπως ενημερωθήκαμε, είναι χρονοβόρα, όμως θα αποδοθούν στο σύνολό τους όλα τα κλιμάκια. Προτείνουμε η διαδικασία να γίνεται μέσω του υπουργείου και στην κατεύθυνση της δημιουργίας ηλεκτρονικού φακέλου εκπαιδευτικού, που θα εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, ώστε να μη χάνεται καθόλου χρόνος στην απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων.

Ως Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας.

Οι Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Αιρετός Ανατολικής Αττικής | Facebook