ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
των : αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης
και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 

ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΕΑΕΠ
Δυστυχώς, δυο μέρες μετά την ανακοίνωση-ενημέρωση που είχαμε βγάλει, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Με σημερινή εγκύκλιο (αρ.137359/Γ1) που υπογράφει ο ίδιος ο Λοβέρδος (ο οποίος κατά τα άλλα τάζει διορισμούς!) επιχειρεί να επιβάλλει το κόψιμο των δασκάλων από τα ολοήμερα ΕΑΕΠ. Δημιουργεί έτσι μια δεξαμενή «λειτουργικά υπεράριθμων» εκπαιδευτικών, που θα τους μετακινήσει υποχρεωτικά για να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν ολοήμερα τμήματα, επιβάλλει ντε φάκτο την ύπαρξη μόνο δύο τμημάτων ολοήμερου-ακόμα και αν ο αριθμός των μαθητών απαιτεί 3 τμήματα, ενώ αφήνει τα ολοήμερα χωρίς υπεύθυνο εκπαιδευτικό.
Αυτό πρακτικά για την Ανατολική Αττική σημαίνει ότι περίπου 70 θέσεις δάσκαλων (όσα είναι τα ΕΑΕΠ) θα χαθούν ενώ πολλοί συνάδελφοι θα βγουν «υπεράριθμοι» και θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία για να καλύψουν τα κενά.
Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής τακτικής του υπουργείου. Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους συναδέλφους της Αν. Αττικής να προχωρήσουν άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια.
Δηλώνουμε ότι, ως αιρετοί, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας στο ΠΥΣΠΕ αποφάσεις που θα στηρίζονται στην παραπάνω εγκύκλιο η οποία εκτός των άλλων έρχεται σε αντίθεση με το θεσμικό πλαίσιο που κατοχυρώνει την οργανική θέση των συναδέλφων.
Σχετικά με τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη παράσταση εκπροσώπων από τα ΔΣ των συλλόγων “Κ. Σωτηρίου” και “Δελμούζου” μαζί με τους δύο αιρετούς στη διευθύντρια και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, πριν από τη συνεδρίαση. Η διευθύντρια, ενώ στην αρχή της συζήτησης προσδιόριζε την ανακοίνωση για τις αιτήσεις για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών δεσμεύτηκε ότι θα την κάνει εντός αυτής της εβδομάδας και ότι θα πραγματοποιήσει το ΠΥΣΠΕ αποσπάσεις πριν από τις οριστικές τοποθετήσεις των αναπληρωτών αρκεί να είναι αιτιολογημένες οι αιτήσεις. Παρ’ ότι η διεύθυνση προχώρησε σε πρόσκληση για κατάθεση αιτήσεων για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ στις 3 και 4 Σεπτέμβρη , βλέπουμε ότι επιχειρεί να περιορίσει τις αποσπάσεις αφού στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αποσπάσεις «…θα υλοποιηθούν για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας.». Ακόμα και μέσα στη συνάντηση ρητά επισημάναμε ότι οι αποστάσεις και οι οικονομικοί λόγοι είναι πολύ σοβαροί λόγοι και πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και μάλιστα η διευθύντρια το αποδέχτηκε.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε να περιοριστεί ή να κοπεί για άλλη μια χρονιά το δικαίωμα των συναδέλφων στην απόσπαση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν κανονικά την αίτηση απόσπασης που επιθυμούν αιτιολογώντας τη σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail