ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συλλόγων “Κ. Σωτηρίου” για την παράσταση διαμαρτυρίας στη δ/νση Αν. Αττικής τη Δευτέρα 5/12

Print Friendly, PDF & Email

Τη Δευτέρα 5/12 οι σύλλογοι , «Κ. Σωτηρίου»,  «Α. Δελμούζος» και «Σωκράτης» και « Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη δ/νση Αν. Αττικής.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων  που συμμετείχαν απαίτησαν την αναγνώριση της ώρας σίτισης ως διδακτικό ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς που παραβρίσκονται στη σίτιση και όχι μόνο στους υπεύθυνους ολοήμερων τμημάτων. Καταθέσαμε και πρωτοκολλήσαμε μαζικά τα πρακτικά-αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων και δεκάδες ατομικές αιτήσεις των εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π. Ε. Ανατ. Αττικής.

Η δ/ντρια απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για το αν ισχύει ή όχι η αναγνώριση των ωρών για όλους σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Δήλωσε ότι η απάντηση αυτή υπερβαίνει τη δ/νση και είπε ότι ήδη έχει διαβιβάσει στον Περιφερειακό ανάλογα αιτήματα που έχουν φτάσει στο γραφείο της από συναδέλφους μεμονωμένα και το ίδιο θα κάνει και με τα αιτήματα που καταθέσαμε μαζικά οι σύλλογοι. Δήλωσε ακόμα ότι την Τετάρτη 7/12 που υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση στην περιφέρεια αναμένει απαντήσεις από την ιεραρχία. Με ανάλογο τρόπο απέφυγε να τοποθετηθεί στα ζητήματα που θέσαμε σχετικά με την προσμέτρηση των ωρών στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων δηλώνοντας ότι η ευθύνη της έγκρισης των προγραμμάτων ανήκει στους σχ. Συμβούλους. Δεν είναι στην αρμοδιότητά της η οποιαδήποτε εμπλοκή άρα και προσβολή προγράμματος που κατατίθεται με προσμέτρηση των ωρών σίτισης.

Επιμείναμε ότι υπάρχουν πρακτικά συλλόγων διδασκόντων που απευθύνονται στο ΠΥΣΠΕ καθώς με βάση τη νομική τεκμηρίωση της ΔΟΕ και του συλλόγου ζητάν να προσμετρηθούν οι ώρες σίτισης στα κενά προκειμένου να σταλούν οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί. Το υπηρεσιακό συμβούλιο  έχει την ευθύνη για τον προσδιορισμό των κενών και την κάλυψή τους. Ο σύλλογος μας επιφυλάχτηκε να ελέγξει και να προσβάλει αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου και τα μέλη που τις υπερψήφισαν που στρέφονται κατά του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο πρέπει να προσμετρήσει τις ώρες σίτισης στο διδακτικό ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς. Η Δ/ντρια παντελώς αυθαίρετα προσπάθησε να αποφύγει και πάλι τη συζήτηση λέγοντας ότι δε θα συζητήσει το ΠΥΣΠΕ τέτοια αιτήματα ούτε στα πλαίσια του προσδιορισμού των κενών!!! Αμφισβήτησε πραχτικά τη δυνατότητα και υπηρεσιακή υποχρέωση του συλλόγου διδασκόντων να απευθύνει υπηρεσιακά τις ανάγκες του στο ΠΥΣΠΕ!!!

Ακριβώς αυτό επιβάλει να εντείνουν όλα τα σχολεία – σύλλογοι διδασκόντων και συνάδελφοι τον αγώνα για την κατοχύρωση των ωρών σίτισης για όλους υποβάλλοντας πρακτικά αλλά και ατομικές δηλώσεις απαιτώντας και προσμετρώντας στην πράξη τις ώρες για όλους.

Ανάλογη τοποθέτηση, αποφεύγοντας να πάρει θέση στην ουσία έκανε και για τα πρακτικά των νηπιαγωγείων που έχουν κατατεθεί με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων με βάση την απόφαση της ΔΟΕ και του συλλόγου με την ισότιμη αντιμετώπιση του πρωινού και του ολοήμερου τμήματος και με εναλλαγή των νηπιαγωγών στο ολοήμερο, προσθέτοντας ότι για το συγκεκριμένο δεν έχει καμία ενημέρωση και να δει το θέμα εφόσον την ενημερώσει σχετικά η σχ. σύμβουλος.

Όσον αφορά τις προσλήψεις μας ενημέρωσε ότι έχουν γίνει 800 προσλήψεις αναπληρωτών και θεώρησε ως κενά ότι προκύπτει από άδειες κατά τη διάρκεια του έτους.

Δηλώσαμε την πλήρη αντίθεση μας στην κάλυψη παράλληλης στήριξης μαθητών με περισσεύματα ωρών από το υπάρχον μόνιμο διδακτικό προσωπικό γενικής αγωγής σε κάθε σχολική μονάδα, αφού με βάση το πλαίσιο που θα εφαρμοστεί  (άθροισμα ωρών έως και τεσσάρων εκπαιδευτικών για την κάλυψη μιας παράλληλης στήριξης), καταστρατηγούνται βάναυσα βασικές αρχές της ειδικής αγωγής ανοίγοντας το δρόμο για την εντεινόμενη συρρίκνωση της από τον επόμενο χρόνο και την παραπέρα απομείωση  των προσλήψεων παράλληλης στήριξης. Όλα αυτά στις πλάτες των πιο βασανισμένων γονιών που για μια ακόμη φορά καλούνται να υποστούν σενάρια “εκπαιδευτικής” φαντασίας.

Για τη δημιουργία οργανικών θέσεων για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων της Δ/νσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς των νέων ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ18-32, ΠΕ19) είπε ότι οι οργανικές που έχουν διατεθεί στην Αν. Αττική αναμένεται άμεσα – η ενημέρωσή της είναι ότι ετοιμάζεται το σχετικό ΦΕΚ ώστε να προσδιοριστούν ανά σχολική μονάδα και έτσι να μπορούν να διατεθούν το καλοκαίρι.

Την ενημερώσαμε για την διεκδίκησή μας για επαναϋπολογισμό των μορίων των μη κοινών ειδικοτήτων δηλ. να διατηρηθεί η αρχική τους μοριοδότηση από την Δ.Ε. καθώς ήδη έχουν δικαιωθεί συνάδελφοι με το ανάλογο αίτημα. Εξηγήσαμε ότι η αλλαγή της μοριοδότησης με βάση τα ισχύοντα στην ΠΕ για αυτές τις ειδικότητες που δεν υπάρχουν αντίστοιχοι συνάδελφοι από την ΠΕ αλλάζει τα δεδομένα μεταξύ των συναδέλφων που προέρχονται από τη ΔΕ και αυτό είναι άδικο. Δεν μπορεί επίσης, μετά τη δικαίωση συναδέλφων στην Ξάνθη, να σπρώχνει το υπουργείο τους συναδέλφους να καταφεύγουν στα δικαστήρια για τη δικαίωσή τους και να μην λύνει ενιαία και συνολικά το πρόβλημα με πολιτική του απόφαση. η Δ/ντρια πήρε τη σχετική απόφαση του συλλόγου και δεσμεύτηκε να τη μεταφέρει στη συνάντηση με την περιφέρεια και προς το Υπουργείο.

 

Θέσαμε με ένταση το θέμα της μη έγκαιρης καταβολής της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και της αναγνώρισης των μεταπτυχιακών τους τίτλων με πολύ αρνητικές συνέπειες για την καθημερινή τους επιβίωση-μετακίνηση. Ζητήσαμε ενημέρωση για την τύχη του αιτήματος  καταβολής ενσήμου ημερομισθίου για τις 7/9 (πρώτη μέρα που παρουσιάστηκαν οι συνάδελφοι αναπληρωτές). Η δ/ντρια δεν είχε κάποιο νεότερη απάντηση από τον ΟΑΕΔ. Δηλώσαμε ότι θα προχωρήσουμε και με δική μας παρέμβαση στον ΟΑΕΔ

Στην πίεση των συλλόγων να υπάρξει δέσμευση για το πότε θα περαστούν οριστικά και θα πληρωθούν τα αναδρομικά με την προϋπηρεσία δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου αναφέροντας κωλυσιεργίες λόγω: α)του μεγάλου αριθμού (800 προσλήψεις) αλλά και β) εγγράφου από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους που παγώνει- αναστέλλει μισθολογική βαθμολογική εξέλιξη από 1/1/16 μέχρι το τέλος του /17 με συνέπεια να αφαιρείται η προϋπηρεσία του 16 με extra επεξεργασία από τη μισθοδοσία γ) μη έγκαιρης ή λανθασμένης προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους συναδέλφους.

Θεωρούμε ότι η καταβολή των αναδρομικών μετά τις γιορτές είναι ήδη πολύ καθυστερημένη και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους συναδέλφους αναπληρωτές. Ξεκαθαρίσαμε ότι σε περίπτωση ασυνέπειας κάποιων συναδέλφων και μη καταβολής των δικαιολογητικών τους θα προχωρήσει κανονικά όλη η διαδικασία και καταβολή για τους υπόλοιπους χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Επίσης είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη και αποκαλύπτει τα ψέματα και την προπαγάνδα περί αυξήσεων με το νέο μισθολόγιο το γεγονός ότι κόβεται και παγώνει στην αποκτηθείσα προϋπηρεσία μέχρι το τέλος του 2015 κάθε δυνατότητα εξελίξεις με βάση την προϋπηρεσία και στους αναπληρωτές!!!

Για την καταβολή του επιδόματος των μεταπτυχιακών ( γύρω στα 250 ) δήλωσε ότι προσμετράται από τη μέρα πρόσληψης και έθεσε απαράβατο όρο την εξακρίβωση της νομιμότητάς τους από τον φορέα που εκδόθηκαν. Επιμείναμε ότι οι καθυστερήσεις που μπορεί να φτάσουν και τους 6 μήνες αναπόφευκτα θα οδηγήσουν και στη μη έγκαιρη πληρωμή τους. Αντιπροτείναμε την de facto καταβολή του επιδόματος και αφαίρεση αυτού σε περίπτωση παρατυπίας.

Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις δεσμεύτηκε να καταβάλλονται (προϋπηρεσία και επίδομα μεταπτυχιακού) σε όσους συναδέλφους είναι τακτοποιημένα όλα τα δικαιολογητικά και να κοινοποιήσει κατάλογο με ονόματα όσων εκκρεμούν.

Για τις συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων στις Αχαρνές και τον Ωρωπό αντιπαρέθεσε χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας τις προτάσεις της για αναβαθμίσεις ή νέες ιδρύσεις σχολείων.

Καταγγείλαμε την λειτουργία των ΔΥΕΠ καθώς καλούνται σε αυτές να συμπληρώνουν ωράριο μόνιμοι και αναπληρωτές της πρωινής ζώνης καταστρατηγώντας το όριο των 4μμ ( και φτάνοντας το 6μμ) που υπήρχε μέχρι τώρα άλλα και την καταστρατήγηση ωραρίου τόσο των διευθυντών των σχολικών μονάδων που φιλοξενούν τις δομές όσο και των εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου που εργάζονται σε αυτές και απαιτήσαμε την καταβολή υπερωριών.

Επίσης απαιτήσαμε την διάθεση κονδυλίου – προϋπολογισμού για τη λειτουργία των δομών σύμφωνα με τις προτάσεις των δ/ντων των σχολικών μονάδων.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail