Για την αποφασιστική προετοιμασία, τον αγωνιστικό συντονισμό και το πρόγραμμα δράσης για τη σύγκρουση και ανατροπή της αντεκπαιδευτικής πολιτικής

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  241 – 4/9/2021                                                        Προς : ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ

 

Εκτιμάμε ότι ξεκινάει μια πολύ κρίσιμη χρονιά για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και ευρύτερα των εργαζόμενων.

Μετά  την αδιάκοπη επίθεση με τα νομοθετήματα της κυβέρνησης από το καλοκαίρι μέχρι τώρα (Ν.  Κεραμέως, Ν. Χατζηδάκη για εργασία και σωματεία – απεργία, Ν. για την επικουρική ασφάλιση κ.λ.π.) αλλά και στα μέτωπα της υγείας με τη συνεχιζόμενη ένταση της πανδημίας, την τιμωρητική αναστολή χιλιάδων υγειονομικών,  την μεταφορά ευθύνης για έλεγχο των δυο εργαστηριακών διαγνωστικών ελέγχων  να βαραίνουν οικονομικά αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς αλλά και  για το έγκλημα στο περιβάλλον (με εκ. τ.μ. καμένων δασικών εκτάσεων).

Έρχεται ο αποκλεισμός 40000  παιδιών από τα ΑΕΙ με τις 16000 να κόβονται αποκλειστικά από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να μετατραπούν σε μαζική πελατεία για τα ιδιωτική εκπαίδευση.

Βρισκόμαστε μπροστά στην μάχη για την ΜΗ εφαρμογή των νόμων  Κεραμέως και την  αξιολόγηση που επιδιώκουν να αλλάξουν συνολικά το δημόσιο σχολείο με το μοντέλο του επιχειρηματικού σχολείου της αγοράς, που χτυπάει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών (εξετάσεις και στην ΣΤ΄ τάξη δημοτικού, δεξιότητες κλπ) και εισάγουν εργασιακούς όρους κάτεργου για τους εκπαιδευτικούς και επεκτείνουν την ελαστική εργασία και ένα καθεστώς τρομοκρατίας και κατάργησης κάθε συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας βλ. υπερεξουσίες διευθυντή.

Απαιτείται ΤΩΡΑ να προετοιμαστούμε για να γίνει η φετινή χρονιά η χρονιά της αντεπίθεσης και το νέο Βατερλώ της Κεραμέως και της κυβέρνησης στην Παιδεία με την ανατροπή των αποκρουστικών σχεδίων τους.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να θωρακίσουμε  όλους τους εκπαιδευτικούς ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ και θα σταματήσουμε κάθε απόπειρα για αξιολόγηση/ αυτοαξιολόγηση και το πλαίσιο αντιδημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ που έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και αγκαλιάστηκαν με συντριπτικά ποσοστά με πάνω από 95% από τους εκπαιδευτικούς είναι σε πλήρη ισχύ και Δεν θα επιτρέψουμε να εκκινήσει καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης στα σχολεία ούτε και φέτος. Να μη διανοηθεί κανείς να προχωρήσει σε βήματα εφαρμογής της.  Σε κάθε «πρόθυμο» του υπουργείου η απάντηση μας θα είναι : «Συμμετέχουμε στην απεργία αποχή της ομοσπονδίας και του Συλλόγου και δεν παίρνουμε μέρος στη διαδικασία αυτή».

Από τώρα διακηρύσσουμε ότι και η  εφαρμοστική του νόμου για την ατομική αξιολόγηση θα βρει τον κλάδο με ΑΠΕΡΓΑ ΑΠΟΧΗ αλλά και κάθε αναγκαία δράση που θα κατοχυρώνει  τον εκπαιδευτικό κόσμο απέναντι σε κάθε διαδικασία τόσο του νόμου όσο και των επικείμενων υπουργικών αποφάσεων.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΦΕΣ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΔΙΚΙΑΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

Καλούμε τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν τώρα, χωρίς καθυστέρηση σε σαφήνεια σε αγωνιστικό σχεδιασμό.  

Σε κάθε περίπτωση το εκπαιδευτικό κίνημα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι είναι αναγκαία άμεσα και πριν την έναρξη των μαθημάτων η μέγιστη δυνατή δραστηριοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων με ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ήδη ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» έχει προγραμματίσει έκτακτη ΓΣ την Τετάρτη 8/9.

Θεωρούμε ότι σε συνέχεια της σύσκεψης συντονισμού των ΣΕΠΕ στην Αττική 28 Ιούνιου που καθόρισε αυτή την ανάγκη αλλά και με βάση τις εξελίξεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να  υπάρξει συνεννόηση και άμεσος καθορισμός των αντίστοιχων πρωτοβουλιών.

Ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» θα επιδιώξει τη συνεννόηση με εκπαιδευτικά σωματεία που κινούνται σ΄ αυτή την κατεύθυνση ώστε να καλέσουν από κοινού ένα μαζικό Πανελλαδικό συντονισμό για να συζητήσουν προτάσεις και άμεσες πρωτοβουλίες για το πρόγραμμα δράσης.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail