Για την απαράδεκτη καθυστέρηση της πληρωμής των αναπληρωτών και της καταβολής των αναδρομικών για την προϋπηρεσία τους.

Print Friendly, PDF & Email

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Τετάρτη 25/2 έθεσα ξανά και σε συνέχεια των προηγούμενων διαμαρτυριών των συλλόγων και των συναδέλφων, το ζήτημα της καθυστέρησης της πληρωμής των συναδέλφων αναπληρωτών και των αναδρομικών λόγω της προϋπηρεσίας και ζήτησα συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς στις προηγούμενες διαμαρτυρίες είχαμε θέσει την απαίτηση να πληρωθούν τα αναδρομικά με τη μισθοδοσία του Φλεβάρη.
Η δ/ντρια απάντησε ότι το τελευταίο διάστημα διέθεσε και δεύτερη συνάδελφο – παρά την πολύ κακή εικόνα και έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων στη δ/νση – για να επιταχύνει τις διαδικασίες.
Στη συνέχεια κάλεσε την υπεύθυνη για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα μας.
Για την καθυστέρηση καταβολής του μισθού στους αναπληρωτές – το μισθό έναντι που δίνεται ο οποίος δεν καταβλήθηκε στις 24/2 όπως τους προηγούμενους μήνες- η υπεύθυνη μας ενημέρωσε ότι όλα τα δικαιολογητικά έχουν σταλεί κανονικά αλλά το υπουργείο τους είπε ότι υπήρξε κάποιο “τεχνικό – διαδικαστικό πρόβλημα” και θα λυθεί μάλλον μέχρι την Παρασκευή! (αυτή που μας πέρασε) και θα πληρωθούν οι συνάδελφοι αμέσως μόλις διαθέσει τα κονδύλια το υπουργείο.
Επειδή η δ/νση δεν μπορούσε να δεσμευτεί για τις ενέργειες του Υπουργείου επικοινωνήσα -Πέμπτη και Παρασκευή – σε αναζήτηση υπεύθυνου που μπορούσε να δώσει δεσμευτικές απαντήσεις. Τελικά ο δ/ντής του τμήματος προγραμμάτων μας είπε απαντώντας στην έντονη διαμαρτυρία μας ότι “δεν υπάρχει και ιδιαίτερη καθυστέρηση καθώς οι αναπληρωτές πληρώνονται κανονικά στο τέλος κάθε μήνα σύμφωνα με το νόμο”!!!
Ανταπαντήσαμε ότι θα έπρεπε να έχουν περισσότερη ευαισθησία και να απολογηθούν γιατί όταν έχουν πληρωθεί οι αναπληρωτές τους προηγούμενους μήνες γύρω στις 20 του κάθε μήνα φυσικά και ανατρέπεται ο προγραμματισμός των συναδέλφων και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καθυστέρηση. Άλλωστε τώρα που θυμήθηκαν το νόμο, τον έχουν ήδη παραβιάσει αφού ούτε τη Δευτέρα 2/3 δε θα έχουν πληρώσει. Τότε παραδέχτηκε ότι έχουμε δίκαιο και ότι πιστεύει – επικαλούμενος την εμπειρία και την ενασχόληση του με το θέμα ότι θα ολοκληρωθεί η μεταφορά του κονδυλίου από το Υπ. Ανάπτυξης στο Παιδείας και θα λήξει την Τρίτη 3/3 και τότε θα πληρωθούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές. Επίσης επειδή πλέον πληρώνονται με e-banking θα πληρωθούν την ίδια μέρα που το Υπουργείο θα στείλει τα χρήματα.
Θεωρούμε απαράδεκτο το Υπουργείο να «παίζει» με τους συναδέλφους αναπληρωτές ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που αυτοί καλούνται να μετακινούνται με τεράστια έξοδα και δυσκολίες και την ίδια στιγμή να μην τους χορηγείτε έγκαιρα ακόμα και αυτός ο πετσοκομμένος ελάχιστος μισθός για τη δουλειά που ήδη έχουν κάνει. Καλούμε σε παρέμβαση των συλλόγων και της ΔΟΕ για να διασφαλίστεί ότι θα λήξει το ζήτημα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Για την καταβολή των αναδρομικών από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών η υπεύθυνη είπε στο ΠΥΣΠΕ ότι παρά το γεγονός ότι είναι δύο συναδέλφισσες που δουλεύουν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ακόμα.
1.Έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την προϋπηρεσία για τους αναπληρωτές του τακτικού προϋπολογισμού, του ολοήμερου και του ΠΔΕ οι οποίοι θα πληρωθούν τα αναδρομικά, αφού γίνουν και κάποιες τελευταίες συμπληρώσεις, με την εκκαθάριση του Φεβρουαρίου δηλαδή μέσα Μάρτη.
2.Προχωράνε αλλά με αργότερους ρυθμούς την προϋπηρεσία των ειδικοτήτων στα ΕΑΕΠ και προσπαθούν να την ολοκληρώσουν ώστε να πληρωθούν τα αναδρομικά στο τέλος Μάρτη με την πληρωμή της μισθοδοσίας ενώ
3.Δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει την προϋπηρεσία για τους αναπληρωτές της παράλληλης και της ειδικής την οποία θα ξεκινήσουν μετά από τους άλλους!!!
Επισημάναμε για άλλη μια φορά ότι αυτό είναι απαράδεκτο καθώς ιδιαίτερα οι τελευταίοι συνάδελφοι κινδυνεύουν να πληρωθούν τα αναδρομικά μετά το ΠΑΣΧΑ!! Θεωρούμε ότι πρέπει να δει και άλλα μέτρα η δ/νση ώστε να τελειώνει αυτή η διαδικασία που ταλαιπωρεί τους συναδέλφους, οπωσδήποτε με την επόμενη μισθοδοσία και πριν από το Πάσχα.
Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές και τους συλλόγους για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και τους καλούμε να πάρουν άμεσα δυναμικά μέτρα ώστε να πληρωθούν όλοι χωρίς άλλη καθυστέρηση. Να εξετάσουν όλα τα μέτρα που πιστεύουμε ότι πρέπει, συλλογικά και οργανωμένα, να πάρουμε για να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα των συναδέλφων να πληρώνονται στην ώρα τους για τη δουλειά τους.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ συζητήθηκαν τα εξής :

  • Έγινε επικύρωση τοποθετήσεων αναπληρωτών, επανατοποθετήσεις ενώ εξετάστηκαν ενστάσεις και αιτήσεις επανατοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών (έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της Δ/νσης)
  • έγινε αναπλήρωση υποδ/ντή στο 2ο ΔΣ Π- Ράφτη
  • έγινε ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε συνάδελφο – ύστερα από αίτημά του- για κατ΄ οίκον διδασκαλία
  • χορηγήθηκε συνάφεια σε μεταπτυχιακούς τίτλους
  • δόθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή ύστερα από αιτήσεις συναδέλφων.

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των
αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr και

αναπληρωτή αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com,

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ
του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail