ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ -Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν – φωτο

Print Friendly, PDF & Email

Σήμερα Πέμπτη 12/11/15 δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στη γενική πανεργατική  απεργια κατά της πολιτικής κυβερνησης-ΕΕ-ΔΝΤ , των μνημονίων και της λιτότητας, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 μ.μ. μετά από 3 ώρες πορείας και συνθημάτων  στους δρόμους της Αθήνας.

Υψηλά είναι και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε πολλά σωματεία αλλά και στο σύλλογό μας.

Χωρίς να έχει συγκεντρωθεί ολοκληρη η εικόνα από τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 10 Δημοτικά Σχολεία στα 35 του συλλόγου  παρέμειναν κλειστά ή με 1-2 εκπαιδευτικούς. Σε αρκετά ακόμα σχολεία τα ποσοστά άγγιξαν το 50%.

“Ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια” το κυρίαρχο σύνθημα του συντονισμού πρωτοβάθμιων Σωματείων στο οποίο συμμετέχει και ο σύλλογός μας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονισμού πρωτοβάθμειων Σωματείων με αποτέλεσμα να γεμίσει η Πατησίων και η Αιόλου από κόσμο.

Συναντήθηκαν εκεί

πολλά  σωματεία της εκπαίδευσης με τα πανό από συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης», «Κ. Σωτηρίου», Αιγάλεω, Αθηνά, Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Κερατσίνι-Πέραμα Ν. Πλουμπίδης, ΕΛΜΕ Λιοσίων-Ζεφύρι-Φυλή, Ε’ Αθήνας, Ε’ Αν. Αττικής, το Συντονιστικό Αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, η Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και το σωματείο των Συνταξιούχων εκπαιδευτικών.

Στην αρχή της πορείας ήταν το πανό της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό» και ακολουθούσαν τα δυναμικά πανό και μπλοκ των σωματείων εργαζομένων σε Δήμους-ΟΤΑ, όπως της Παιανίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Ν. Ιωνίας κ.λπ. ενώ μαζική ήταν και η συμμετοχή στο μπλοκ των εργαζομένων με 5-μηνα και προγράμματα επισφαλούς εργασίας από Δήμους της Αττικής, τα μπλοκ των σωματείων από Νοσοκομεία της Αττικής (π.χ. Αττικό), η ΠΟΣΠΕΡΤ και εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, η ΕΤΕΡ (Τεχνικοί Ραδιοφωνίας), τα σωματεία της Intracom, του ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ), ο συντονισμός ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις, οι «Ενεργοί Άνεργοι», τα σωματεία βάσης και πρωτοβουλίες εργαζομένων ακολουθούσαν, όπως και ο ΣΕΦΚ, ο Σύλλογος Βιβλίου-Χάρτου, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής ενάντια στους πλειστηριασμούς, πανό εργατικών συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών όπως η «Λάντζα» στον επισιτισμό, η «Attack στην επισφάλεια και την ανεργία», κ.α.. Ακολουθούσαν τα πυκνά μπλοκ των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων (ΝΟΠΕ, ΣΓΤΚΣ, ΕΜΠ, κ.α.) ενώ υπήρχαν και πολλές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Πολύ μαζικά επίσης, ήταν τα μπλοκ της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, ενώ  και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Πλ. Κλαυθμώνος, είχε μαζική συμμετοχή. Οι πορείες συναντήθηκαν στο δρόμο όπου όλες κατέληξαν στη Βουλή και στο Σύνταγμα.

Μαζικές ήταν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

 

Ζητούμενο τώρα η συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων, ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία είναι πολλά μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ανάγκη για αντιπαράθεση και μαζική αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική απαιτεί συντονισμό και διάρκεια, στόχους και πολύμορφες κινητοποιήσεις και όχι απλές διαμαρτυρίες και συμβολικές κινήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή η Πρωτοβουλία Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων απευθύνει κάλεσμα για μαζική συνέλευση-σύσκεψη στην Αθήνα στις 27 Νοέμβρη.

 Κόντρα στη λιτότητα χιλιάδες διαδηλωτές με το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ΄στειλαν μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους θεσμούς για το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

«Δημόσια οργή για το ελληνικό τρίτο μνημόνιο στους δρόμους των Αθηνών, με τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις να ζητούν κινητοποιήσεις στην Αθήνα», ήταν το σχόλιο της γαλλικής «Le Figaro».

Στις 25.000 τοποθετεί το πρακτορείο Associated Press τον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν σήμερα στη γενική απεργία και διαδήλωσαν εναντίον του νέου πακέτο μέτρων λιτότητας,

  Το CNBC σημειώνει επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία. «Η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά, προκειμένου να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών, η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ» περιγράφει το δίκτυο (σημειώνουμε ότι τα επισόδια ήταν εξαιρετικά περιορισμένα στο τέλος της πορείας και δεν αντιστοιχούν στη διάσταση που τους δίνουν τα ΜΜΕ) και κάνει λόγο για χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση να γίνει η αρχή για την ενεργοποίηση του λαού και για την απόφασή μας να ξεσηκωθούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και να μην επιτρέψουμε την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για το 3ο Μνημόνιο που προγραμματίζει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος Δεκέμβρη (νέο ασφαλιστικό, νέο μισθολόγιο, κόκκινα δάνεια και κατασχέσεις πρώτης κατοικίας κλπ)

 

 

Μπροστά στη Βουλή στο Σύνταγμα έφτασαν οι διαδηλωτές το μεσημέρι.

IMG_20151112_132339

IMG_20151112_125128

IMG_20151112_123525

IMG_20151112_125816
 

 

απεργιαχαλ

πολιτ

απεργία 12 11 β

απεργία 12 11 γ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail