Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του αναπληρωτή εκπαιδευτικού Μηλιαζίμ ( Ψήφισμα Συλλόγου & ΔΟΕ)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 75/ 8-6-20

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησε δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ,  αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ξάνθης, με την μορφή της «Προκαταρκτικής Εξέτασης», προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στις αρχές Μαρτίου.

Η «κλήση για εξέταση» του Τζεμαλή Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.

Αυτό που ενοχλεί σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι ότι είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός και μέλος της μειονότητας,  που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, και βέβαια ότι δραστηριοποιείται στους αντιρατσιστικούς αγώνες για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους, παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από ακροδεξιούς κύκλους που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δράσης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται ενάντια στην χρήση καμερών στα σχολεία και της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Έχει μακρόχρονη συνδικαλιστική παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο, ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και –επανειλημμένα – αντιπρόσωπος του συλλόγου στις γενικές συνελεύσεις αντιπροσώπων της ΔΟΕ.

Καταδικάζουμε το μένος ρατσιστικών κύκλων σε βάρος του και τη δίωξη της Διοίκησης.

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο – σχόλια και δημοσιοποίηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσωπικών απόψεων και θέσεων που έγινε από συνάδελφό μας, και μάλιστα εκτός σχολικής μονάδας και χωρίς καμία σχέση με την άσκηση των εκπαιδευτικών του καθηκόντων, το δικαίωμα αυτό της ελευθερίας του λόγου αποτέλεσε προϊόν παρακολούθησης και ενδεχόμενης ποινικοποίησης του εξωεπαγγελματικού βίου των εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν επιτρέπουμε την οποιαδήποτε εκμετάλλευση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κ. Σωτηρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Τζεμαλή Μιλιαζήμ. Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης σε βάρος του.

 

Το Δ.Σ.

 

Από τη ΔΟΕ

Θέμα : Άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε συνάδελφο

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έπειτα και από την απόφαση του Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αναπληρωτή συνάδελφο, εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Μηλιαζήμ Τζεμαλή (μέλος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης) και ζητά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να σταματήσουν άμεσα την άσκηση δίωξης που διενεργείται εναντίον του, προκειμένου, όπως επικαλούνται, να διαπιστωθεί αν τυχόν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεών του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail