Απόφαση της Γ. Σ. των Γονέων του 1ου Δ. Σ. Κερατέας-Η υποβάθμιση του 1ου ΔΣ Κερατέας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Print Friendly, PDF & Email

 

 1ο_ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Με μια μαζικότατη συμμετοχή η ΓΣ των Γονέων ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε την απόφαση :

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς η πρόταση της Δ/νσης ΠΕ Αν. Αττικής η οποία διαβιβάστηκε εγγράφως προς το Δήμο Λαυρεωτικής για τον υποβιβασμό του 1ου Δ.Σ. Κερατέας από 8θέσιο σε 6θέσιο. Η πρόταση στάλθηκε για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση κατά τη συζήτηση σχετικά με τις ” Μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017″

 

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον υποβιβασμό του σχολείου και δεν πρόκειται να τον αποδεχτούμε.

Το 1ο Δ.Σ. Κερατέας λειτουργεί από το 1925 και συστηματικά οδηγείται σε υποβάθμιση τον τελευταίο καιρό με μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία της πόλης.

Η υποβάθμιση επιδιώκει να περικόψει τμήματα και να αυξήσει τους μαθητές στην τάξη ώστε να περικοπούν και οι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία του σχολείου χειροτερεύοντας έτσι τους όρους παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Η δ/νση ΠΕ Αν Αττικής προωθεί απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει δεσμευτεί με το  Μνημόνιο να επιβάλει το Υπ. Παιδείας κατά απαίτηση της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και προβλέπει την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη και τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και των κονδυλίων για τη δημόσια εκπαίδευση.

Η υποβάθμιση του σχολείου σημαίνει την αδυναμία να φιλοξενούνται όλα τα παιδιά της γειτονιάς στο 1ο ΔΣ Κερατέας και την αναγκαστική μετακίνηση και άλλων παιδιών της γειτονικής περιοχής σε  μακρινότερα σχολεία.

Είναι πρόκληση η προσπάθεια περικοπής τμημάτων όταν ήδη λειτουργεί στο σχολείο το τμήμα της Α΄τάξης ως υπεράριθμο 26 μαθητές!!!  ενώ οι εγγραφές ήταν 28 γεγονός. οι μετακινήσεις των μαθητών σε άλλα σχολεία και το υπεράριθμο τμήμα επιβλήθηκε από τη Διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να περικόψει τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και να κρύψει τα κενά που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί στα σχολεία της περιοχής.

Δεν αποδεχόμαστε τη συρρίκνωση του σχολείου το οποίο είναι το παλιότερο ιστορικό σχολείο της πόλης και λειτουργούσε ως 12θέσιο, ενώ αυτό έχει πλήθος τάξεων αλλά και πλούσιο εξοπλισμό που θα μείνουν ανεκμετάλλευτα (διαθέτει αίθουσες πληροφορικής, μουσικής, βιβλιοθήκη κλπ)

Η υποβάθμιση του 1ου ΔΣ Κερατέας θα σημάνει και την ταυτόχρονη χειροτέρευση των όρων εκπαίδευσης και στα άλλα σχολεία της πόλης καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη και στα άλλα σχολεία

Ξέρουμε ότι κάθε βήμα συρρίκνωσης και καταστροφής υποδομής και σχολικών τάξεων είναι πολύ πιο δύσκολο στο μέλλον να ξαναλειτουργήσουν καθώς δυσκολεύει η διαδικασία.

Εμείς οι Γονείς του 1ου ΔΣ Κερατέας, οι εκπαιδευτικοί, και οι Σύλλογοι Γονέων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ. Σωτηρίου” ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις περικοπές, τα Μνημόνια και την πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ η οποία οδηγεί τα σχολεία και τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία.

Μαζί με την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, την οποία θεωρούμε δεδομένη

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. – Διεκδικούμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη σε όλα τα σχολεία της Κερατέας

Με απόφαση της Γ.Σ. θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στη δ/νση Αν. Αττικής την Τετάρτη 3/2/2016 και ώρα 9:π.μ. και σε όποια άλλη αγωνιστική κινητοποίηση και με όποια μορφή χρειαστεί αν δεν πάρουμε τη ρητή διαβεβαίωση ότι η υποβάθμιση του σχολείου ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Την απόφαση συνυπογράφουν :

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

Οι διδάσκοντες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Κερατέας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail