Απελευθερώθηκε το Κομπάνι! Μεχρι 6/2 η καμπάνια για τη συλλογή βοήθειας στους πρόσφυγες της περιοχής

Print Friendly, PDF & Email

 

Τιμή και δόξα σ’ αυτές τις γυναίκες μαχήτριες που για μήνες τώρα – ισότιμα με τους άνδρες μαχητές – αγωνίστηκαν και κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές και να απελευθερώσουν το Κομπάνι!!!!

Οι μαχητές και μαχήτριες που αγωνίζονταν επί μήνες για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την κουρδική πόλη της βόρειας Συρίας Κομπάνι, καρτόρθωσαν να την απελευθερώσουν. Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «η πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εκδίωξε το Ισλαμικό Κράτος από το Κομπανί και ελέγχει σχεδόν το σύνολό του», διευκρινίζοντας ότι οι τζιχαντιστές έχουν αναδιπλωθεί στα περίχωρα της πόλης.

 

Έχοντας ιδρυθεί με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ, με σκοπό τη συμβολή του στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία και την επιβολή καθεστώτος φιλικού προς τη Δύση και το Ισραήλ, το Ισλαμικό Κράτος ισχυροποιήθηκε αρκετά ώστε να διεκδικήσει την κυριαρχία του στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, υποχρεώνοντας και τους Αμερικανούς να στραφούν εναντίον του.

 

ενημερωση για την καμπάνια αλληλεγγύης στην οποία συμμετέχει και ο σύλλογος μας :

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΖΑΒΑ – ΚΟΜΠΑΝΙ

Σε συνεργασία με το σωματείο εκπαιδευτικών της Τουρκίας, EgitimSen, και άλλα σωματεία εκπαιδευτικών μαζεύουμε
κουβέρτες, παλτό, μπότες, χειμωνιάτικα ρούχα για γυναίκες και παιδιά, σερβιέτες, πάνες, εσώρουχα, σαπούνια και γάλα βρεφικό και παιδικό.

Γιατί στην περιοχή του Σουρούτς, οι μοναδικοί ήχοι που ακούγονται είναι από τα ασθενοφόρα και οι μπουλντόζες που συνεχώς σκάβουν τα νεκροταφεία για μπουν κι άλλοι νεκροί.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail