ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ για αναπληρωτές και γραπτό ΑΣΕΠ

Print Friendly, PDF & Email

   Τακτική Γενική Συνέλευση

Τρίτη 24/5, 6.30μμ 

Εκλογές για αντιπροσώπους για συνέδριο ΔΟΕ

Δευτέρα 30/5 από τις 11:30πμ-7.30μμ

❌  Δε θα διαλέξουμε ανάμεσα στην καρμανιόλα του Γραπτού Διαγωνισμού του  ΑΣΕΠ της Κεραμέως – ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ  των ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΔΗΣΥ

&

Το δια βίου κυνήγι του προσοντολόγιου- Γαβρόγλου του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΑΕΕΚΕ / ΕΡΑ)

📢Μαζικούς Μόνιμους διορισμούς και Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

Κατάργηση του προσοντολόγιου – Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε αναπληρώτρια/ αναπληρωτή

Η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και η Κεραμέως ετοιμάζονται να επαναφέρουν το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση αποδεικνύει το μαύρο τοπίο που θέλουν να επιβάλουν για τον κόσμο της εργασίας. Το σχέδιο αυτό δεν είναι καινούργιο!

Το είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ όταν κατάργησε την επετηρίδα (1998 πρώτος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ) και σταμάτησε με σκληρούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος που επέβαλαν και μαζικές μόνιμες προσλήψεις αναπληρωτών.

Το είχε ξαναθεσμοθετήσει η Διαμαντοπούλου (ν. 3848 προσοντολόγιο και γραπτός διαγωνισμός) Κάθε δύο χρόνια γραπτό διαγωνισμό για να καθορίζει τη θέση σου – μαζί με άλλα προσόντα – στον πίνακα για να δουλεύεις αναπληρωτής!!! Χωρίς δεσμευτικό αριθμό μόνιμων διορισμών.

Μετά τις αντιδράσεις και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος και το πάγωμα των διορισμών με τα Μνημόνια εγκατέλειψαν το διαγωνισμό και επέμειναν στο προσοντολόγιο που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει με το ν. Γαβρόγλου και τις σκληρές μάχες 2018-19. Θέλουν να είσαι ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ.

Η πλειοψηφία στη ΔΟΕ αδιαφορεί και υπονομεύει τον αγώνα για Σταθερή και Μόνιμη δουλειά.

Στην ημερήσια διάταξη για το συνέδριο της ΔΟΕ όπου θα εκλεγεί και το νέο ΔΣ της ΔΟΕ ή πλειοψηφία ΔΑΚΕ / ΔΗΣΥ / ΔΙΚΤΥΟ(ΑΕΕΚΕ / ΕΡΑ) αρνήθηκαν να βάλουν το θέμα των διορισμών, του τρόπου πρόσληψης και την οργάνωση του αγώνα. Κατά τα άλλα προεκλογικά θα «σου χαϊδεύουν την πλάτη» και θα σου λένε «πόσο στηρίζουν τους αναπληρωτές και ενδιαφέρονται για αυτούς».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ :

Η ΔΗΣΥ είναι αυτή που ταυτιζόταν με τη Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ – από πάντα υπέρμαχος όλων των παραλλαγών των πολιτικών των υπουργείων και του ΟΟΣΑ.

Η ΔΑΚΕ κυβερνητική παράταξη που δε θέλει να κοντράρει και να εμποδίσει την πολιτική της εκλεκτής της κυβέρνησης της ΝΔ. Μπορεί να διαφοροποιείται στα λόγια αλλά όχι στην ουσία.

Το ΔΙΚΤΥΟ (ΑΕΕΚΕ / ΕΡΑ) σε πλήρη ταύτιση με το φορέα του – την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στα λόγια για τους αναπληρωτές αλλά κάνει εκδηλώσεις με το «σύντροφο» Γαβρόγλου το μέλλον της εκπαίδευσης.

Κανείς τους δεν μπαίνει σε ουσιαστική αντιπαράθεση για την απαξίωση των αναπληρωτών με τους  διαχωρισμούς  και περικοπές δικαιωμάτων αλλά ούτε και  μετά τις προκλητικές ανακοινώσεις της Κεραμέως γα ΑΣΕΠ.

ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

💥Πάρε θέση – γίνε συμμέτοχος – συνέβαλε στην οργάνωση των αναπληρωτών /τριών – στη συμμετοχή τους στο μάχιμο εκπαιδευτικό κίνημα!

✨Όλες οι μαζικές φουρνιές διορισμών έγιναν κάτω από την πίεση μεγάλων κινητοποιήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος με καθοριστικό το ρόλο των αναπληρωτών που συσπειρωνόταν σε διαδικασίες βάσης με ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες – το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – συμμετείχαν και πίεζαν στους συλλόγους και στη ΔΟΕ!

#Όσο μένεις αμέτοχος Θα πηγαίνουν σε όλο και χειρότερους όρους εργασίας και θα υλοποιούν όλα τα σχέδια για επισφαλή εργασία που προτείνει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ.

#Όσο βλέπουν ότι δεν βρίσκουν αντιστάσεις θα προχωρήσουν και στο Γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στις τοπικές προσλήψεις και στη συνέντευξη και σε ότι άλλο σκεφτούν για χτυπήσουν το δικαίωμα στη ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

☀️Χρειαζόμαστε σαφή κατεύθυνση της πάλης με αιτήματα που να απαντάνε σε όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις παραλλαγές της ελαστικοποίησης της εργασίας σου. Δε μας φτάνει ούτε η γενική καταδίκη και η γενική επίκληση για μονιμοποίηση και μόνιμους  διορισμούς χωρίς να λέμε τη θέση του κινήματος για τον τρόπο διορισμού που θα κλείνει την πόρτα στην απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας – του χρόνου εργασίας. – όπως κάνει η ΑΣΕ – ΠΑΜΕ και αρνείται «το πτυχίο και την προϋπηρεσία»

🌟Πάρε μέρος στις εκλογές – Να παρέμβεις στο σύλλογο και στο Συνέδριο της ΔΟΕ με κάθε τρόπο για να επιβάλουμε η ΔΟΕ να πάρει θέση και να κάνει το ζήτημα του αγώνα για

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης χωρίς περικοπές

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου Γαβρόγλου. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας (ωρομίσθια, 3μηνες συμβάσεις κλπ) που επιβάλουν η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ αλλά και η χρήση του αναπληρωτή για την κάλυψη μόνιμων αναγκών – κενών

 

 

     ΚΑΜΙΑ στήριξη στις

δυνάμεις του υποταγμένου

                                                                                                                 εργοδοτικού συνδικαλισμού

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail