Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και Μετανάστες-εκπληκτική ταινία μικρού μήκους

Print Friendly, PDF & Email

 

  • H εκπληκτική ταινία μικρού μήκους για τους πρόσφυγες από μαθητές της Κω που πρέπει να δείτε.

 Mία συγκινητική ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Fortress Europe» για την Ευρώπη-φρούριο, την προσφυγιά, την αλληλεγγύη στην Κω από την Κινηματογραφική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω.

«H πριγκίπισσα Ευρώπη λησμόνησε την καταγωγή της. Ξέχασε ότι είναι και η ίδια πρόσφυγας. ΄Υψωσε φράχτες και συρματοπλέγματα. Να κλείσει απέξω το θεριό…»

 Ο μύθος της Ευρώπης, η Κως της αλληλεγγύης, οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες της καβαφικής Ιθάκης, η ποίηση και ο συμβολισμός.  Η Κινηματογραφική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω δημιούργησε μία συγκινητική 8λεπτη ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Fortress Europe» για την Ευρώπη-φρούριο, την προσφυγιά, την αλληλεγγύη στην Κω
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Παλάσκας (2016)

 

Ένα μάθημα ανθρωπιάς από νέους ανθρώπους, ένα διαμαντάκι που μας έκανε να δακρύσουμε και μαζί να αναθαρρήσουμε.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Πηγή: http://www.tilestwra.com

 

 

  • Λαμία: Οι ντόπιοι βγαίνουν από τα σπίτια τους και βοηθούν τους πρόσφυγες
74e36b9e86f07516923ceffb0ccaaf691-696x450

Δεν έχω λόγια γι αυτό που έζησα πριν μια ώρα στην έξοδο της Λαμίας προς Στυλίδα… Πάνω από 100 πρόσφυγες στο δρόμο με τα πόδια για τα σύνορα και ο κόσμος από τα σπίτια να βγαίνει και να τους δίνει ότι ζητάνε για το δρόμο

Ηλικιωμένοι με δάκρυα στα μάτια να θέλουν να βοηθήσουν αλλά να μην ξέρουν πως… Περνούν από την συνοικία Νέα Μαγνησία… Οι κάτοικοι απόγονοι προσφύγων βλέπουν εικόνα απ την δική τους ιστορία και δεν μπορούν να κρατήσουν τα δάκρυα!! Μαθητές μαζί με την δασκάλα δίνουν το κολατσιό τους ..

Γιατροί της πόλης με δική τους πρωτοβουλία κάνουν ότι μπορούν. Την πολιτεία εκτός απ την τροχαία συγνώμη αλλά δεν την είδα !Ο απλός λαός από μόνος του ήταν παρών!

Η ανθρωπιά κέρδισε την ξενοφοβία τον ρατσισμό και τον φασισμό !!

Είπα να βγάλω μια φωτογραφία να αναρτήσω αυτό που είδα !

Δεν μπόρεσα να σηκώσω το κινητό!

Ντράπηκα !

Πηγή http://kollectnews.org

 

 

  • Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες: Καθημερινά συγκέντρωση πραγμάτων στο Εργατικό Κέντρο

Συνεχίζονται με ευθύνη της κυβέρνησης οι άθλιες συνθήκες υποδοχής, μετακίνησης, διαμονής, περίθαλψης, σίτισης και μέριμνας για τους πρόσφυγες.

 

Συγκέντρωση πραγμάτων 9-2 μμ στο εργατικό κέντρο ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κάθε μέρα.

 

Η ανταπόκριση των πολιτών είναι συγκινητική.

 

Συγκεντρώνουμε άμεσα (αυστηρά όχι περιττά πράγματα), κουβέρτες, υπνοσακκους, ρούχα για παιδάκια, παπούτσια, παντελονια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, πάνες για μωρά, γάλατα βρεφικά και παιδικα, μωρομαντηλα, daktarin pow., πουδρα, αποσυμφορητικά, αντιαλλεργικα, (πχ, xozal sir. – zirtek tb), fucicort cr., γλωσσοπιεστρα.

 

Αλληλέγγυοι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ βρέθηκαν στο χώρο και σήμερα  μοίρασαν πράγματα και τροφές που μαζεύτηκαν από Καρδιτσιώτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας. Εχθρός μας είναι ο πόλεμος και όχι οι πρόσφυγες. Παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τον ξεριζωμό και υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους.

 

Ανοιχτά σύνορα για όλες και όλους! Ελεύθερη κι απρόσκοπτη διέλευση από τις συνοριακές διόδους! Ελεύθερη διαμονή και μετακίνηση για τους πρόσφυγες! Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

 

Ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και κυβέρνησης, καλούμε σε μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης, αγώνα και ανθρωπιάς.

 

Καλούμε :

 

–    Όλους όσους οργανώνουμε κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό και την Ευρώπη-φρούριο, να σταθμίσουμε την κρισιμότητα των εξελίξεων για τους πρόσφυγες και την ειρήνη για να εντείνουμε τους αγώνες μας και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας ενάντια στους πολέμους και τις αντιμεταναστευτικές-αντιπροσφυγικές πολιτικές κυβερνήσεων, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., για να ακουστεί πιο δυνατά και καθαρά η φωνή μας, για να φέρει αποτελέσματα η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.

 

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Πηγή http://www.karditsalive.net

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail