Ακυρώνουμε το σεμινάριο των σχολικών συμβούλων της Π.Ε .

ΑΠ 62        1-4-14                   Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

Όλοι στην απεργία στις 4/4 – Κλείνουμε όλα τα σχολεία
Όλοι στη συγκέντρωση στις 12μ στο Υπουργείο Παιδείας
Ακυρώνουμε το σεμινάριο των σχολικών συμβούλων της ΠΕ
Δίνουμε την πρώτη απάντηση στην «επιστράτευση»!

Έκτακτη Γ.Σ. 31 – 3 – 2014

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποτροπή και ακύρωση της Αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Τα σχέδια τους δε θα περάσουν

Η έκτακτη ΓΣ του συλλόγου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 80 συναδέλφων – από τις πιο μαζικές έκτακτες ΓΣ αλλά όχι ικανοποιητική κάτω από τις ανάγκες της περιόδου. Στη συζήτηση, που είχε σχετικά μεγάλη διάρκεια συμμετείχαν πολλοί συνάδελφοι.
Καθώς δεν υπήρχε απαρτία, στο τέλος, το Δ.Σ. προχώρησε σε απόφαση για τα μέτρα που θα πάρει ο σύλλογος το επόμενο διάστημα παίρνοντας υπόψη τις απόψεις και τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Με βάση το γενικό προσανατολισμό του Συλλόγου μας στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και μετά τις πρώτες εκτιμήσεις του συλλόγου για την χουντικής έμπνευσης «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών μετά και την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας δηλώνουμε ότι:
Συνεχίζουμε αποφασισμένοι – ενωμένοι τη μάχη για την ανατροπή των σχεδίων τους.
Η αυτοαξιολόγηση ΔΕ θα επιτρέψουμε να περάσει γιατί είναι καταστροφική, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και οδηγεί στο σχολείο της αγοράς. Αλλάζει το ρόλο των εκπαιδευτικών και τους όρους της δουλειάς τους ενώ αποτελεί τον προπομπό της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των απολύσεων. Θα γενικεύσουμε τον αγώνα ενάντια στην υποταγή και έλεγχο των εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων, τις νέες περικοπές και υπεραριθμίες, τις μηδενικές μεταθέσεις και αποσπάσεις, τις καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014 τις νέες διαθεσιμότητες για το 2014 που θα αγγίξουν και την ΠΕ. Συνολικά ενάντια στα νέα μέτρα και Μνημόνια που έχουν ετοιμάσει.
ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

• Ο σύλλογος καλεί όλους να συμμετέχουν στην κλαδική απεργία στις 4 και στην πανεργατική στις 9 Απρίλη.
• Θα καταργήσουμε – ακυρώσουμε τα σεμινάρια – σχ. συμβούλων στο Υπουργείο Παιδείας (4-5-6/4 και 11-12-13/4) αλλά και τα σεμινάρια των δ/ντων που προγραμματίζουν ανά δ/νση.
• Καλεί τους σχολικούς συμβούλους να δηλώσουν απεργία και να μη συμμετέχουν στο σεμινάριο.

Επίσης θα προχωρήσει :
1 Σε συγκεντρώσεις – ενημερώσεις με τους συλλόγους και Ενώσεις γονέων για την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση – Συνελεύσεις γονέων και εκπαιδευτικών στα σχολεία – όπου οργανώνουν τέτοιες να καλούν το Δ.Σ. να συμβάλει.

2. Τη μέρα της πανεργατικής 9/4 στις 10πμ πριν την κεντρική συγκέντρωση, προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη δ/νση ΠΕ Αν Αττικής για να καταθέσουμε την αντίθεση μας στην αυτοαξιολογηση (δηλώσεις διαφωνίας, πρακτικά και ψηφίσματα σχολείων) όπου θα καλέσει και τους άλλους συλλόγους της Αν. Αττικής.

Αν γίνουν αναθέσεις – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
1. Επιμένουμε να καταγραφεί (όπου δεν έχει γραφτεί ακόμα) η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για τη ΜΗ συγκρότηση ομάδων και ΔΕΝ αλλάζουμε την απόφασή μας.
2. Οι αναθέσεις γίνονται με προσωπική πράξη του δ/ντή. Καμιά συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων – Δε συνηγορούμε στην ανάθεση.
3. Ο δ/ντής καλείται να κάνει δήλωση αντίθεσης, για να πάρει θέση με το πλευρό του κλάδου και να μην έχει ποινικές ευθύνες για την παράνομη ανάθεση (θα σταλεί κείμενο)
4. Οι σύλλογοι διδασκόντων καταθέτουν κοινή δήλωση – ψήφισμα του συλλόγου διδασκόντων για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην ανάθεση και να δηλώσουν ότι διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες για την παράνομη πράξη ανάθεσης. (θα σταλεί σχετικό κείμενο)
5. ΥΠΟΝΟΜΕΎΟΥΜΕ – ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με στάση εργασίας σε ώρες εντός ωραρίου – καμιά αποδοχή για εργασία εκτός εργασιακού ωραρίου.
6. Αν υποχρεωθούμε να καταθέσουμε «πόρισμα» της ομάδας εργασίας θα προετοιμάσουμε – και ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ «ΑΝΤΙ – ΕΚΘΕΣΗ»

Θα καλέσουμε σε λειτουργία Επιτροπή Αγώνα στο σύλλογο με συμμετοχή αντιπροσώπου από κάθε σχολείο αν είναι δυνατό.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΕ

Ο σύλλογος μας θεωρεί ότι είναι μεγάλο έλλειμμα και ολιγωρία της ΔΟΕ το γεγονός ότι δε συγκάλεσε αμέσως ΓΣ και ότι δεν έθεσε στον κλάδο όλα τα ζητήματα και πρώτο το θέμα της μαζικής συλλογικής άρνησης για να σπάσουμε την επιστράτευση. Θεωρούμε ότι :

1. Ο κόσμος της εκπαίδευσης που αγωνίζεται ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ, συντεταγμένα σε όλη τη χώρα, ΟΛΕΣ τις προτάσεις και να αποφασίσει ο ίδιος για τα παραπέρα βήματα.
Απαιτούμε από τη ΔΟΕ να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε Γ.Σ. σε όλη τη χώρα ώστε μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με καταστατική απαρτία, να συγκεντρώσει την πραγματική εικόνα των διαθέσεων και της αποφασιστικότητας των εκπαιδευτικών και να μην προκαθορίσει τα «όρια» τους.

2. Στην επιστράτευση απαντάμε με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ
Στις ΓΣ σε όλη τη χώρα να τεθεί το ζήτημα της συλλογικής άρνησης
Το ρεύμα ανυπακοής θα είχε δύο πλευρές (δντες και εκπαιδευτικοί – σύλλογοι διδασκόντων )
Οι δ/ντές να δηλώσουν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ και
Οι εκπ/κοί με κοινή δήλωση ανά σχολείο ότι ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση, να συγκεντρώσει η ΔΟΕ τις ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Δ/ΝΤΩΝ οι οποίες θα τεθούν στη διάθεση της ΔΟΕ με στόχο να διαμορφώσουμε ένα μαζικό ρεύμα πανελλαδικά.
Αυτό θα γίνει με παράλληλη απόφαση των συλλόγων – ΓΣ ότι δε θα αποδεχτεί κανένας συνάδελφος τη θέση των παραιτηθέντων δ/ντών αν προχωρήσει η παραίτηση τους και επίσης πως αν βρεθεί συνάδελφος που θα παραβεί τη συλλογική απόφαση θα αποτελεί ξένο σώμα για όλο τον κλάδο και θα διαγραφεί από το σύλλογο. Να απειλήσουμε με κρίση όλου του μηχανισμού διοίκησης των σχολείων.

3. Να συζητήσει την προκήρυξη απεργίας για όλη την επόμενη εβδομάδα 7-11/3 ώστε – να καλυφθούν όλοι οι δ/ντές με απεργία για να ΜΗΝ κάνουν συγκρότηση και οι συνάδελφοι να μην αποδεχτούν. Να ανοίξουμε το ζήτημα της Παιδείας στην κοινωνία.

ypografes syllogos