«ΑΗΘΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΜΟΣ»ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

Print Friendly, PDF & Email

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μία περίοδο σκληρών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που επιχειρεί να περάσει το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας, σε μια περίοδο που απαιτείται σοβαρότητα, ενότητα και δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου ενάντια στις επιχειρούμενες πολιτικές, έχουμε πλήρη συναίσθηση ευθύνης και από την πρώτη στιγμή έχουμε κρατήσει συγκεκριμένη στάση πάνω στο θέμα του απαράδεκτου “Πολυνομοσχεδίου”,που κατέθεσε η κυβέρνηση, η οποία αποτυπώνεται στους εξής άξονες:

  • Καταγγελία τόσο για τη χρονική περίοδο κατάθεσης όσο και για την ουσία του και τις αλλαγές που φέρνει. Απαίτηση για άμεση απόσυρσή του.
  • Αποδόμησή του με αποκωδικοποίηση των ρυθμίσεων που επιφέρει και ενημέρωση των Συναδέλφων αλλά καιολόκληρης της κοινωνίας.
  • Συμβολικές δράσεις που θα αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, σεβόμενοι πάντα τη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά με προοπτική κλιμάκωσης, όταν αυτή τελειώσει.
  • Αξιοποίηση για προβολή των θέσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω των Μ.Μ.Ε και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν ενότητα, υπευθυνότητα και συσπείρωση δυνάμεων, την οποία επιδιώκουμε σε όλα τα επίπεδα, τοπικά και πανελλαδικά και αποτελεί διαχρονικά τη βασική αρχή του σχήματοςτων «Ενωμένων Εκπαιδευτικών». Αυτά επίσης προϋποθέτουν αφενός γρήγορα αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα  από τη ΔΟΕ καιαφετέρου όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις να κάνουν συμφωνίες αρχών και θέσεων με αμοιβαίες υποχωρήσεις και σοβαρή διάθεση συνεργασίας.

Αντί όλων αυτώνη Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου» και η παράταξη που εκπροσωπεί (Αν. Κίνηση-Παρεμβάσεις «Κ. Σωτηρίου») επιλέγουν τον δρόμο της διχόνοιας και επιχειρούν να χωρίσουν τους Συναδέλφους σε «στρατόπεδα» χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά ψέματα και συκοφαντίες.Αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που υποστηρίζουμε καιρό τώρα: πόσο πραγματικά αδίστακτοι είναι και τι είναι ικανοί να κάνουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν, ακόμα και αυτές τις στιγμές, τις μικροπαραταξιακές τους σκοπιμότητες με ανήθικες, ψευδείς και ξεδιάντροπες ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του «Κ.Σωτηρίου»:

  • Λέει αισχρά ψέματα, όταν τη στιγμή που γνώριζε ότι υπήρχε εκτεταμένη συζήτηση επί συγκεκριμένου κειμένου και σχεδίου δράσης σε επίπεδο ΔΟΕ(με τη συμμετοχή και της κεντρικής παράταξής τους, των Παρεμβάσεων!!!)και γινόταν τιτάνια προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτού σχεδίου πάνω σε συνθετική πρόταση που είχε καταθέσει η παράταξη της ΑΕΕΚΕ, με την οποία εκπροσωπούνται οι «Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί»,προχωρούσε σε κατάπτυστη ανακοίνωση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι δήθεν οι «Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί»και η ΑΕΕΚΕ ολιγωρούν και ούτε λίγο ούτε πολύ δεν αντιδρούν στο Πολυνομοσχέδιο και συμφωνούν με την κυβέρνηση. Σε εμάς δεν προκάλεσε βέβαια έκπληξη η στάση της και τα κατάφορα ψέματά της. Τι θα μπορούσε αλήθεια κανείς να περιμένει  από μια Πρόεδρο που το πρωί στους Συναδέλφους της,στα σχολεία,πουλούσε αγωνιστικότητα και ανεξαρτησία,ορκιζόταν ότι δεν ανήκει στο κόμμα του “Ανταρσύα” όπως οι υπόλοιποι σύντροφοί της στην ηγεσία της παράταξής της στην Ανατολική Αττική και το απόγευμα της ίδια μέρας υπέγραφε «φαρδιά πλατιά»δημόσια στήριξη στο συγκεκριμένο κόμμα ενόψει εκλογών;;;
  • Λέει αισχρά και συνειδητά ψέματα,όταναποκρύπτει σκόπιμα και  συστηματικά τις θέσεις μας και ουσιαστικά παραπληροφορεί τους Συναδέλφους, όταν μας εγκαλεί επειδή δε στηρίξαμετις συμβολικές κινητοποιήσεις στις 16/4 και 24/4.  Απέκρυψε φυσικά ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση  έγινε ΜΟΝΟ από συλλόγους που είχαν την πλειοψηφία ΠΑΜΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καθώς και την αιτία που διαφωνήσαμε: ότι δηλαδή αξία έχει να πάμε όλοι μαζί και όχι η κάθε παράταξη ξεχωριστά, σε έναν αγώνα κοινό που δε χωρά διασπάσεις και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Ποια αλήθεια δημοκρατία πρεσβεύει ώστε να θεωρεί ότι όλοι πρέπει να τρέχουν πίσω από τις μονομερείς αποφάσεις τους; Και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η «δημοκράτισσα» Πρόεδρος μας επιτέθηκε ανοίκειαστο ΔΣ επειδή τολμήσαμε να πούμε ότι στις μάχες πρέπει να πάμε όλοι μαζί και να επιδιώξουμε την Ενότητα του αγώνα (τα στοιχεία των όσων λέμε είναι στη διάθεση όλων των Συναδέλφων).
  • Λέει αισχρά και συνειδητά ψέματα ότι δε στηρίξαμετη συνάντηση εκπαιδευτικών σωματείων με το ΔΣ της ΔΟΕ. Μια συνάντηση που απλά δεν έγινε ΠΟΤΕ, αφού οργανώθηκε από την παράταξή τους!!! Και φυσικά δεν παρέστη κανένα ΔΣ της ΔΟΕ!!!! Πρόκειται για κινήσεις εντυπωσιασμού και της γνωστής εξαπάτησης των Συναδέλφων που επιχειρείται συνειδητά και στοχευμένα από την παράταξή τους:πως οι μοναδικοί που αγωνίζονται για τον Κλάδο είναι μόνο οι ίδιοι!!!Αλήθεια, χάρη στη συνεισφορά όλων ανεξαιρέτως των συνδικαλιστικών παρατάξεων και πρωτίστως των Συναδέλφων ήχάρη μόνο σε αυτούς, που δεν υπήρχαν καν σαν παράταξη και σήμερα αποτελούν μειοψηφία,έχουν επιτευχθεί τις πολλές τελευταίες δεκαετίες οι κατακτήσεις του Κλάδου;;; Η απάντηση στην κρίση σας…
  • Λέει αισχρά και συνειδητά ψέματαόταν καλούσε στις 1/4 (τα στοιχεία στη διάθεση του καθενός) τις δήθεν «υποταγμένες παρατάξεις» της ΔΟΕνα πάρουν θέσηγια το θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να βγει ανακοίνωση από τη ΔΟΕ για το θέμα. Είναι η γνωστή στρατηγική. Λέμε ψέματα, απαξιώνουμε με λάσπη τους πάντες, εξαπατούμε τους Συναδέλφους για να κερδίσουμε κανένα «ψηφαλάκι» και να φανούμε εμείς οι μοναδικοί αγωνιστές…
  • Η μεγαλύτερη όμως απόδειξη για τα ψέματα της Προέδρου ήρθε μετη χτεσινή απόφαση του ΔΣ  της ΔΟΕ, για τις θέσεις πάνω στο απαράδεκτο “πολυνομοσχέδιο” που ψηφίστηκανκαι από την ΑΕΕΚΕ και από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πάνω σε ένα συνθετικό κείμενο που κατέθεσε η ΑΕΕΚΕ. Την ίδια ώρα που η Πρόεδρος, για μία φορά ακόμη μας συκοφαντούσε, χωρίς αιδώ, επιχειρώντας να παραπλανήσει τους Συναδέλφους, εμείς δίναμε τη μάχη για να περάσει μια απόφαση που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι «πλειοψηφίες της ΔΟΕ», οι “προειλημμένες αποφάσεις του προεδρείου” και άλλα ευτράπελα, που έλεγε, έγιναν στάχτη από την ίδια την πραγματικότητα.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο εκάστοτε πρόεδρος του Συλλόγου έχει την ευθύνη  και την υποχρέωση να ενώνει,  να συνθέτει, να κεφαλαιοποιεί δυνάμεις και όχι να ψεύδεται και να συκοφαντεί συστηματικά πρόσωπα και παρατάξεις.  Δυστυχώς,  στον “Κώστα Σωτηρίου”  έχουμε να κάνουμε με μια ακραία περίπτωση κομματικά εγκάθετου Προέδρου, επαγγελματία του ψέματος και της συκοφαντίας, που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία  τη συνδικαλιστική σχολή και το έργο του πρώην(;;;) προέδρου και νυν επικεφαλή  του Ανταρσύα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε στο σημείο να μπούμε σε μια λογική αντεγκλήσεων τη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική συγκυρία.  Αλλά, όταν προκαλούμαστε τόσο επαίσχυντα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως με την προσωπική μας συνδικαλιστική διαδρομή και τις θέσεις μας δεν μπορεί να παίζει κανένας, δε θα το επιτρέψουμε.  Είναι άλλο πράγμα η θεμιτή διαφωνία και άλλο η συκοφάντηση,  η απόκρυψη και η παραποίηση θέσεων.  Όποιος και όποτε το επιχειρεί, θα παίρνει την απάντηση του και θα καταλήγει εκεί που του αξίζει,  στην πλήρη απαξίωση. Σιγά σιγά και οι πιο δύσπιστοι Συνάδελφοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν. Γιατί στο τέλος το ψέμα, η συκοφαντίακαι οι διώξεις που βιώνουν όσοι δεν ανήκουν στην Ανεξάρτητη Κίνηση-Παρεμβάσεις του «Κ. Σωτηρίου» αποκαλύπτονται σε όλους. Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την περιοχή είναι μοναδικό και πρωτόγνωρο.

Αυτή η Πρόεδρος, δεν έχει πλέον το κύρος και τη νομιμοποίηση να εκπροσωπεί το σύνολο των Συναδέλφων στον “Κώστα Σωτηρίου” και οφείλει,  αν της έχει απομείνει η στοιχειώδης ευθιξία, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Ως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο της ΣΥΝΘΕΣΗΣ και της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που έχουμε χαράξει, ώστε όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις να βρούμε από κοινού τα όσα μας ενώνουν και όχι τα όσα μας διχάζουν.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail