( Αλλαγή τόπου) Έκτακτη Γενική συνέλευση την Τετάρτη 7/9/16, στις 12:00μ.μ. στο Δημαρχείο Κορωπίου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 64-4/9/16                         Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

 

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί σε έκτακτη ΓΣ  την Τετάρτη 7/9/16, στις 12:00μ.μ. στο Δημαρχείο Κορωπίου (με την ευκαιρία διεξαγωγής σεμιναρίου στον ίδιο χώρο)

Η παρουσία όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη.

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους σε έκτακτη ΓΣ στο  Δημαρχείο Κορωπίου για να συζητήσουμε

  • όλες τις εξελίξεις από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα στην παιδεία και γενικότερα εν όψη της νέας αξιολόγησης,
  • τα προβλήματα που προκύπτουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τη διαμόρφωση των προγραμμάτων και τη λειτουργία των σχολείων και
  • την οργάνωση της συλλογικής μας στάσης και της προετοιμασίας και συμμετοχής μας στο αγωνιστικό σχέδιο του κλάδου και της απεργίας στις 15 Σεπτέμβρη.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,

Το Υπ Παιδείας όλο το καλοκαίρι συνέχισε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα κατ΄ εφαρμογή των δεσμεύσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ με νέους αιφνιδιασμούς στην πλάτη των εκπαιδευτικών.

Μετά το μπαράζ τροπολογιών και εγκυκλίων που συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς μέσα στο καλοκαίρι μέχρι και τώρα, που αφορούν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδική Αγωγή, η κατάσταση για το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές είναι εκρηκτική!

Για μια ακόμα φορά οι διορισμοί είναι μηδενικοί και επιπλέον, ένα σημαντικό τμήμα των αναπληρωτών κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αφού με τις αλλαγές στο δημοτικό, στο νηπιαγωγείο και στην ειδική αγωγή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εξαφανίσει τις πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση, να περικόψει δραστικά θέσεις εκπαιδευτικών και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για αθρόες υποχρεωτικές μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ ακόμα και εκτός ΠΥΣΠΕ.
Ήδη με τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα 20 συνάδελφοι αγγλικών βγήκαν πλεονάζοντες ενώ αυξάνονται οι λειτουργικά υπεράριθμοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και περικόπτονται τα κενά. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων γίνονται λάστιχο με πολλαπλές μετακινήσεις και αναθέσεις σε δύο και τρία σχολεία. Εκπαιδευτικοί πληροφορικής τοποθετήθηκαν από την Α΄ στη Β΄ Ανατολικής Αττικής ενώ η τύχη των νηπιαγωγών και των νηπιαγωγείων είναι σε εξέλιξη καθώς καθοριστική θα είναι η έναρξη των σχολείων.

Πρέπει από τώρα να συζητήσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε και θα ακυρώσουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια

Να συζητήσουμε:

  • Το νέο τύπο Νηπιαγωγείου που μετατρέπει σε προαιρετική φύλαξη το ολοήμερο, αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών και προετοιμάζει δραματική μείωση των αναγκαίων νηπιαγωγών για τη λειτουργία του.
  • Τις συνέπειες των τροπολογιών για την ειδική αγωγή.
  • Την προσπάθεια εφαρμογής των περικοπών εκπαιδευτικών λειτουργιών και εκπαιδευτικών με καταδίκη χιλιάδων αναπληρωτών στην ανεργία και ελαστικοποίηση- χειροτέρευση της εργασίας των μονίμων.
  • Τη δημιουργία του σχολείου όπου θα κάνουν όλοι όλα τα μαθήματα αρκεί να φαίνεται ότι υπάρχει εκπαιδευτικός μέχρι της 13:15

 

Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας μαζί με τους άλλους εργαζόμενους απέναντι στα γενικότερα προβλήματα με τη φορολεηλασία, το νόμο για τα εργασιακά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που έρχονται απειλητικά.

Να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας για την πραγματική κατάσταση στην εκπαίδευση και να καλέσουμε σε κοινό αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής

Όλοι στη Γενική συνέλευση

Να πάρουμε τη τύχη μας στα χέρια μας

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!!!

ypografes syllogos

 

πλήρη δικαιώματαπλήρη δικαιώματαypografes syllogos
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail