Αδυναμία πλήρους λειτουργίας των σχολείων στην Ανατολική  Αττική μετά την Γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.Ντροπή & κοροϊδία από Υπουργείο Παιδείας και Δ/νση Ανατολικής Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 126/8 -9-20                                                      Προς: τα μέλη, Δ/νση Αν. Αττικής, ΥΠΑΙΘ, ΠΥΣΠΕ, αιρετούς ΣΕΕ,  ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

 

                                   Καμιά ευθύνη απέναντι στα σχολεία -μαθητές -εκπαιδευτικούς- γονείς!                                  

Η Δ/νση αφού πρώτα κόβει κενά και καταδικάζει τα σχολεία σε συνέχιση της υπολειτουργίας τους στη συνέχειααποκρύπτει κενά από τους αναπληρωτές –  κοινοποιείεπιλεκτικά τα κενά που ανακοίνωσε στους νεοπροσληφθέντες.

Τεράστια η ευθύνη του Δ/ντη εκπαίδευσης που λειτουργεί ως κόφτης κενών  των σχολείων πριν από το Υπουργείο για το Υπουργείο  !!!

ΗΔνση ΠΕ Αν Αττικής ζήτησε μόλις 4 κενά δασκάλων για όλη την Αν Αττική !!!! και πήρε 4 προσλήψεις

Αυτά ζήτησε   4 ΠΕ 70)  για όλες τις σχ. μονάδες! Αυτό πήρε!

Πραγματικά μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις μας-διαμαρτυρίες-καταγγελίες η Δνση συνεχίζει να «μην ιδρώνει το αυτί της» και να τιμωρεί τα σχολεία στην ασφυξία.

Το δραματικό είναι ότι η Δ/νση διαμόρφωσε τα αιτήματα προς το Υπουργείο χωρίς να ξαναζητήσει τα κενά από τα σχολεία πριν από τις προσλήψεις Γ΄ φάσης. Τα ξέρει όλα μέσα από την ασφυκτική λογιστική  αποτύπωση ωρών του myschool και δε χρειάζεται καν τη γνώμη των σχολείων για τις πραγματικές ανάγκες τους. Ένας μήνας λειτουργίας και η κατάσταση στα σχολεία είναι ασφυκτική με  τμήματα «ορφανά»,παιδιά χωρίς στήριξη,  με τη διαχείριση βραχυχρόνιων απουσιών εκπαιδευτικών, τις αυξημένες εφημερίεςκαι ευθύνες που καταχρηστικά τους έχουν ανατεθεί.  Aδυναμία  να λειτουργήσουν όλα – ακόμα και τα 25άρια τμήματα στα ολοήμερα. Ούτε λόγος φυσικά για τα αιτήματα σχολείων που διαθέτουν επιπλέον αίθουσες για να διχοτομηθούν τμήματα και να μειωθεί ο αριθμός μαθητών στην τάξη αλλά και άλλα αιτήματα για λειτουργία ολιγομελών τμημάτων (πχ σε νηπιαγωγεία ασφυκτικά γενάτα  Κορωπί , Κερατέα, Παιανία )

Ενδεικτικά παραθέτουμε ότι στην ίδια φάση προσλήψεων

Η Α΄ Αθήνας που παραδοσιακά έχει πολύ λιγότερα κενά από Αν. Αττική πήρε 63 εκπαιδευτικούς  ΠΕ 70!!

Η Β Αθήνας 7 ΠΕ 70

Η  Δ΄Αθήνας 16ΠΕ 70

Ο Πειραιάς 26 ΠΕ 70

Η Δυτική Αττική 32ΠΕ 70

 

Το Υπ. Παιδείας  έκανε:

-1 πρόσληψη δασκάλου στην Α΄ Ανατολικής και 4 για όλη η Αν Αττική !!!  ΔΥΣΤΥΧΩΣ τόσα ζήτησε η Δνση  και τόσα πήρε.

-Κανένα ΖΕΠ

-Κάτω από τις μισές προσλήψεις για ΤΕ

-Προσλήψεις του 1/5 των αναγκών για παράλληλες στηρίξεις

Ενώ συνεχίζεται η ντροπή των προσλήψεων μειωμένου ωραρίου!! Λες και δεν υπάρχουν τόσες ανάγκες στα σχολεία.

Ένα μήνα μετά από το άνοιγμα των σχολείων

Δεκάδες τα κενά εκπαιδευτικών ευπαθών ομάδων που επίκειται να καλυφθούν από την ντροπιαστική πρόσληψη με 3μηνες συμβάσεις!

Ενώ τα μισά σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν το ολοήμερο, η Δ/νση ζητάει μόλις 4 κενά δασκάλων στην Ανατολικής Αττικής – καταδικάζει τα σχολεία να ΜΗΝ ΚΑΛΥΦΘΟYΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΗΝ Γ΄ ΦΑΣΗ

Αυτοί που δηλώνουν 4 κενά ΠΕ 70 σε όλη την Ανατολική Αττική αλλά και αυτοί που αποδέχονται ως τα μοναδικά να εξηγήσουν στους συναδέλφους αλλά ιδιαίτερα στους γονείς του 3ου Δ.Σ. Κορωπίου, 2ου Μαρκοπούλου και  3ου Δ.Σ. Κερατέας που δεν έχουν μια ώρα ολοήμερου αλλά και στο 4οΔ.Σ. Καλυβίων, 3ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη στο Δ.Σ. Παλαιά Φώκαια στο 2ο Δ.Σ. Κερατέας κ.ά. που αδυνατούν να αναπτύξουν το σύνολο του ολοήμερου προγράμματος ότι έπραξαν το σωστό.

Για τα Κενά παράλληλης στήριξης ΠΕ 60

Είναι απαράδεκτο να μην εμφανίζονται όλα τα κενά σχολείων ( 4ο Ν/Γ Καλυβίων,2ο Ν/Γ Αναβύσσου & 4ο Ν/Γ Λαυρίου). Γονείς, εκπαιδευτικοί και ΚΕΣΥ συνεργάστηκαν για να εγκριθεί ένα αίτημα  και να καλυφθεί η πραγματική ανάγκη ενός παιδιού. Κι όμως το Υπουργείο το πετά στον κάλαθο των αχρήστωνμε τις ανεπαρκείς προσλήψεις που κάνει και η Δ/νση Ανατολικής Αττικής το αποκρύπτει. Ποιος θα απαντήσει στους γονείς και  στους εκπαιδευτικούς που αδημονούν.

Καλούμε όλα τα σχολεία

  • να αποστείλουν τα κενά στο σύλλογο για να συγκεντρώσουμε όλη την πραγματική εικόνα.
  • να ενημερώσουμε τους γονείς και να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η λειτουργία των σχολείων.

Ο σύλλογος θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις σ αυτή την κατεύθυνση με όλα τα μέσα.

Θεωρούμε παράλειψη και καλούμε τους αιρετούς να ενημερώνουν για επιπλέον κενά που ζητούνται από σχολικές μονάδες και από τους συλλόγους εκπαιδευτικών και αν έγινε συζήτηση στο ΠΥΣΠΕ και γιατί κόβονται από το Δ/ντη εκπαίδευσης .                                                                                                                                                             Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει σε ούτε μία καταγγελία αυτής της απαράδεκτης επιλογής του Δ/ντή εκπαίδευσης που επιβάλει την πιο σκληρή εκδοχή περικοπών στην Αν. Αττική.

Αδιανόητο ότι δεν καταγγέλλουν ότι δίνει επιλεκτικά τα κενά – τόσο όσα είναι οι προσλήψεις των αναπληρωτών και όχι όλα στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών της Γ΄ φάσης .

Ο παρακάτω πίνακας είναι εντελώς ενδεικτικός και αποτελεί σημείο εκκίνησης για συζήτηση και καταγραφή από τα σχολεία των πραγματικών αναγκών. Τα κενά φυσικά είναι πολλαπλάσια!!

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Γ ΦΑΣΗΣ
ΠΕ70ΕΑΕ/ΠΕ71/08 46 16+2
ΠΕ60ΕΑΕ 5 1
ΠΕ70-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ 213 52
ΠΕ60-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ 26 7
ΠΕ70ΓΕΝΙΚΗΣ 4 4
ΠΕ60ΓΕΝΙΚΗΣ 2 2
ΠΕ06 4ΠΛΗΡΟΥΣ+2ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ 4ΠΛΗΡΟΥΣ+2ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
ΠΕ08 4ΠΛΗΡΟΥΣ+1ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ 4ΠΛΗΡΟΥΣ+1ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
ΠΕ11 5ΠΛΗΡΟΥΣ+2ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ 5ΠΛΗΡΟΥΣ+2ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
ΠΕ79 2ΠΛΗΡΟΥΣ+1ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ 2ΠΛΗΡΟΥΣ+2ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
ΠΕ86 2ΠΛΗΡΟΥΣ+7ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ 8ΠΛΗΡΟΥΣ+1ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
ΠΕ91 2ΠΛΗΡΟΥΣ+2ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ 2ΠΛΗΡΟΥΣ+2ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
ΠΕ07 1 1
ΖΕΠ 16 0
ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ                        332ΠΛΗΡΟΥΣ+15ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ           110 ΠΛΗΡΟΥΣ+10ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ
227  ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail