Ενημερωτικό αιρετού για τοποθετήσεις, βελτιώσεις, αποσπάσεις και νέες προσλήψεις αναπληρωτών και τα ΚΕΝΑ που παραμένουν στην Αν. Αττική.

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των
αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr και αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, hcatri@gmail.com
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ
του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

Ενημερωτικό για συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 13/10 – τοποθετήσεις, βελτιώσεις αναπληρωτών, ολοκλήρωση αποσπάσεων

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη 158 δασκάλων και 18 Νηπιαγωγών – Μεγάλα κενά παραμένουν στην Αν. Αττική

1.    Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ έγινε τοποθέτηση των αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη. Προηγήθηκε η συνεδρίαση των σχ. Συμβούλων με τη Δ/ντρια εκπαίδευσης προκειμένου να αξιολογήσουν τα πιο επείγοντα κενά, όπου για πρώτη φορά δεν κλήθηκαν οι αιρετοί. Καταγγείλαμε το γεγονός των ελάχιστων διορισμών αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη – θυμίζουμε ότι ήρθαν στην Αν Αττική μόλις 15 συνάδελφοι για 54 εγγεκριμένες από το Υπουργείο περιπτώσεις μαθητών – και δηλώσαμε, για άλλη μια φορά, ότι δεν αποδεχόμαστε τη λογική της αξιολόγησης – ιεράρχισης των κενών όπως επιβάλει η πολιτική των περικοπών και του Μνημονίου του Υπ. Παιδείας που υλοποιεί η διοίκηση. Παρακολουθήσαμε την κάλυψη των κενών που επιλέχθηκαν διασφαλίζοντας την τήρηση της σειράς και την αντικειμενικότητα.

2.      Στη συνέχεια μετά από δική μας παρέμβαση μπήκε στο ΠΥΣΠΕ το θέμα της τοποθέτησης από το ΠΥΣΠΕ των συναδέλφων της ειδικής αγωγής καθώς με την τοποθέτησή τους σε δύο δόσεις από τη Δ/ντρια εκπαίδευσης δεν είχε τηρηθεί η σειρά με βάση τα μόρια τους. Με δεδομένη την καταγγελία μας για την επιλογή κενών κατά προτεραιότητα, καθώς το Υπουργείο διόρίσε μόλις 65 δασκ και νηπιαγ για 118 κενά ειδ. Αγωγής, το ΠΥΣΠΕ τοποθέτησε τους αναπληρωτές με βάση τα μοριά τους καλύπτοντας όμως υποχρεώτικά όλα τα ειδικά σχολεία και τα σχολεία με τις περισσότερες και πιο δύσκολες περιπτώσεις μαθητών.

3.     Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ θέσαμε ακόμα το ζήτημα της απελευθέρωσης όλων των αποσπασμένων συναδέλφων που παραμένουν στο παλιό τους σχολείο περιμένοντας αντικατάσταση και την τοποθέτηση από το ΠΥΣΠΕ των αναπληρωτών της Α΄ φάσης (δασκάλων και Νηπιαγωγών) ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους – όσοι το επιθυμούν.
Συμφωνήθηκε ότι με την ανακοίνωση της Β¨ φάσης θα γίνουν οι αιτήσεις όλων των συναδέλφων που θα έρθουν επί όλων των κενών και πριν από την τοποθέτησή τους τη δεύτερη μέρα που ολοκληρώνεται η προθεσμία, θα προηγηθεί το ΠΥΣΠΕ με την τοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών της Α΄ φάσης, με βάση την αρχική αίτηση τους και τα εναπομείναντα κενά θα διατεθούν για τους συναδέλφους της Β΄ φάσης. Με την τοποθέτηση των αναπληρωτών από το ΠΥΣΠΕ θα απελευθερωθούν και οι αποσπασμένοι.

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη 158 δασκάλων και 18 Νηπιαγωγών

Το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση του ΠΥΣΠΕ ανακοινώθηκε η πρόσληψη 156 αναπληρωτών δασκάλων και 18 νηπιαγωγών, από το ΠΔΕ οι οποίοι πρέπει να παρουσιαστούν μέχρι την Παρασκευή 16/10.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις σημαντικές κινητοποιήσεις συλλόγων εκπαιδευτικών και πολλών συλλόγων γονέων και Ενώσεων και με τη συνεχή αποκάλυψη όλης της πραγματικής κατάστασης των σχολείων στην Αν. Αττική, στην οποία συμβάλαμε και μεις όσο περισσότερο μπορούσαμε, το Υπουργείο προχώρησε σε μαζικότερες προσλήψεις δασκάλων στη Β΄φάση από ότι στην Α΄ φάση στην Αν Αττ. και περισσότερες αναλογικά με τα κενά από άλλες περιοχές.
Οι προσλήψεις αυτές θα καλυψούν το μεγαλύτερο μέρος των κενών δασκάλων τάξεων και ένα δάσκαλο ολοήμερου για τα κλασσικά σχολεία. Ωστόσο το πρόβλημα των κενών παραμένει πολύ σοβαρό για την περιοχή. Συγκεκριμένα :

  • Θα παραμείνουν αρκετά κενά που αφορούν τμήματα των 26 και 27 μαθητών και αν δε συνεχίσουμε τον αγώνα θα επιδιώξουν να συμπτυχθούν τα τμήματα.
  • Δε θα καλυφθεί ο 2ο και 3ος δάσκαλος στα ολοήμερα όπου χρειάζεται για να καλυφθούν όλα τα παιδιά που είναι εγγεγραμένα.
  • Τεράστιο συνεχίζει το πρόβλημα στα Νηπιαγωγεία στην Α΄Ανατολικής Αττικής όπου θα παραμείνουν 20 κενά νηπιαγωγών.
  • Η εικόνα στις ειδικότητες παραμένει τραγική καθώς είναι πάνω από 200 τα κενά και σχεδόν κανένα σχολείο δεν μπορεί να καλύψει πλήρως το πρόγραμμα του ενώ τα ολοήμερα στα ΕΑΕΠ αδυνατούν να λειτουργήσουν είτε υπολειτουργούν.
  • Τα κενά στην ειδική αγωγή για τα τμήματα ένταξης παραμένουν 50 καθώς ελάχιστα είναι τα τμήματα ένταξης που καλύφθηκαν πέρα από τα ειδικά σχολεία.
  • Η κάλυψη της παράλληλης στήριξης είναι ελάχιστη – παραμένουν 39 εγγεκριμένες θέσεις ακάλυπτες.

Καλούμε για άλλη μια φορά στις κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες:
1. Τετάρτη 14/1 στις 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας καλούν ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και σύλλογοι
2. Παρασκευή 16/10, στις 7μμ στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση του νομου – έκτρωμα με τα πρώτα προαπαιτούμενα του 3ου βάρβαρου Μνημόνιου – με την κατεδάφιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και τη φοροληστεία που επιβάλει
3.  Σάββατο 17/10, στις 11πμ στη συγκέντρωση της Ενωσης Γονέων και των συλλόγων και του συλλόγου Κ. Σωτηρίου στη Λαυρίου – είσοδος Μαρκοπούλου στο νεκροταφείο.

Σημείωση : Με βάση τις προσλήψεις αυτές ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή θα γίνει το ΠΥΣΠΕ που θα κάνει όλες τις τοποθετήσεις και θα ολοκληρώθούν όλες οι αποσπάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι όποιοι συνάδελφοι αναπληρωτές της Α΄ φάσης επιθυμούν να παραμείνουν στην πρώτη τους τοποθέτηση πρέπει να το δηλώσουν με αίτηση τους προς το ΠΥΣΠΕ και να παραιτηθούν από την αρχική αίτηση τοποθέτησης πρίν από την Παρασκευή. Όσοι επιθυμούν βελτίωση δε χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση.

13/10/2015

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail