Για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Print Friendly, PDF & Email

 

ΑΠ 99- 6/7/17                                                                            Προς : τα μέλη, ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

Κοινοποίηση: Σύλλογοι Π.Ε. Αν. Αττικής « Σωκράτης», «Αλ. Δελμούζος», Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής,

Με την έκδοση του Π.Δ 111/2016 για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, το υπουργείο ζητά από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια να κάνουν προτάσεις για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Με βάση τα παραπάνω, σε ένα ζήτημα που αφορά άμεσα ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων, το Δ.Σ του συλλόγου μας έχει να επισημάνει τα εξής :

α. Εκτιμούμε ότι σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία είναι προσχηματική και αποπροσανατολιστική. Το Υπουργείο με βάση και την περσινή εμπειρία των σχεδόν μηδενικών διορισμών δεν έχει προσδιορίσει αν θα κάνει πραγματικά μεταθέσεις φέτος, ούτε βέβαια σε τι είδους οργανικές θα πραγματοποιηθούν οι εν λόγω μεταθέσεις. Με την εφαρμογή του ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού σχολείου και  νηπιαγωγείου έχουν εξαφανιστεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχουν δημιουργηθεί τεχνητά πλεονάσματα σε εκπαιδευτικούς. Η άμεση συνέπεια ήταν η αδυναμία των συναδέλφων να μετατεθούν στις περιοχές των άμεσων συμφερόντων τους και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και αφαίμαξης του εισοδήματος των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, διαρκώς δημιουργούνται λειτουργικές υπεραριθμίες, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι προοπτικά θα οδηγηθούμε σε μαζικές καταργήσεις οργανικών θέσεων, προκειμένου να υπάρξει η “αναγκαία” αντιστοιχία μεταξύ των οργανικών θέσεων και της νέας μνημονιακής λειτουργίας των σχολείων. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο πεδίο των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, η οποία δεν επιλύεται με καμιά αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Τέλος, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με μηδενικούς διορισμούς την τελευταία επταετία και με μαζική αξιοποίηση της μόνιμης ευέλικτης απασχόλησης των αναπληρωτών, η συζήτηση περί αναμοριοδότησης παραπέμπει σε μια προηγούμενη περίοδο υπηρεσιακής ομαλότητας που έχει ήδη υπονομευθεί από την πολιτική της λιτότητας, των περικοπών και της μονιμοποίησης της μνημονιακής διαχείρισης.

β. Με βάση αυτό το πολιτικό σκεπτικό και χωρίς καμιά αυταπάτη, θεωρούμε παρ’ όλα αυτά ότι το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής πρέπει να λάβει υπόψη του για την πρότασή του το υψηλό κόστος μετακινήσεων στις απομακρυσμένες περιοχές  καθώς και την εξίσωση με την αντίστοιχη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
γ. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε στο υπηρεσιακό συμβούλιο και τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου σε αυτό να υιοθετήσουν την εξής πρόταση:

Κορωπί να εξισωθεί με τη Β΄βαθμια στα 2 μόρια

Να αναπροσαρμοστούν τα μόρια με βάση την απόσταση και τα μόνιμα πολλά κενά.

Λαύριο  στα 4

Κερατέα,  Παλαιά–Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα,  Κουβαρά, Καλύβια, Πόρτο–Ράφτη  στα 3

Την πρότασή μας θα την κοινοποιήσουμε στους άλλους συλλόγους της Αν. Αττικής όσο και την ΕΛΜΕ προκειμένου να πάρουν υπ όψη τους ώστε αν κρίνουν αναγκαίο να προτείνουν ανάλογες αναπροσαρμογές ώστε στο ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να διαμορφώσει ενιαία πρόταση με ενιαία κριτήρια.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail