Ανακοίνωση των αιρετού Μιχάλη Μουστάκα και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου

Print Friendly, PDF & Email

Ανακοίνωση των

αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και

αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,

 

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣσύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

 

Α. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την ειδική αγωγή και συνάντηση εκπαιδευτικών με τον Γενικό Γραμματέα για θέματα της ειδικής αγωγής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 9-4-2014 και ώρα 14.00 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για θέματα της ειδικής αγωγής ενώ παράλληλα είχε προγραμματιστεί και συνάντηση με αρμόδιους φορείς του υπουργείου. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι συναδέλφων από συνδικαλιστικά σωματεία και εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην ειδική αγωγή.Ύστερα από 2 ώρες αναμονής ήρθε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή(κος Λολίτσας) και δέχτηκε μια 8μελή αντιπροσωπεία (εκπρόσωποι 6 συλλόγων και 2 εκπρόσωποι του ΔΣ της ΔΟΕ).

Είπε τα παρακάτω:

  • Σήμερα ήταν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή, αλλά τελικά αναβλήθηκε. Υπάρχουν παρεμβάσεις βουλευτών και φορέων για αλλαγή σημείων του νομοσχεδίου. Μάλλον πάει για μετά τις εκλογές.
  • Ο χαρακτηρισμός ΠΕ 70.50 και ΠΕ 70.60 έγινε για λειτουργικούς λόγους ώστε να ξεχωρίζουν οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής από τους εκπαιδευτικούς της γενικής αγωγής που δουλεύουν στην ειδική αγωγή λόγω ελλείψεων. Όταν θα ξαναγυρίζουν στη γενική αγωγή θα ξαναγίνονται ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Δε θα δημιουργηθεί ξεχωριστός κλάδος. Αυτό ισχύει στη Β/θμια εκπαίδευση από το 2008 με νόμο χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
  • Πέρσι έγιναν 1300 προσλήψεις αναπληρωτών για την παράλληλη στήριξη, φέτος 2.100. Δε γνωρίζει πόσες θα γίνουν του χρόνου. Θα εξαρτηθεί από τις πιστώσεις. Θα υπάρξει αξιοποίηση όσων προσληφθούν.
  • Είναι πιθανόν να μην διατίθεται ο εκπαιδευτικός στήριξης για το σχολείο, αλλά για τμήμα.
  • Τα νοσοκομειακά σχολεία δε θα γίνουν ειδικά. Ήταν αβλεψία που θα διορθωθεί.
  • Για τη μεταφορά των μαθητών αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Χαρακτήρισε μειονέκτημα του νόμου 3699 ότι είχε δικαίωμα το ΚΕΔΔΥ να προτείνει παράλληλη στήριξη σε σχολείο που υπήρχε τμήμα ένταξης. Αυτό δε θα υπάρχει στον νέο νόμο. Όσον αφορά όμως τις αισθητικές αναπηρίες κακώς δεν προβλέφτηκε να υπάρχει δυνατότητα να προτείνεται παράλληλη στήριξη σε σχολείο με τμήμα ένταξης και θα το αλλάξουν.
  • Ο νόμος 3966 του 2011 προέβλεπε κατηγορίες ΠΕ 71 και ΠΕ 61. Ήταν ανεδαφικός γιατί στην ουσία καταργούσε τις οργανικές θέσεις στα ειδικά σχολεία και παράτυπα γίνονταν οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις. Προτάθηκε αρχικά να ισχύσουν αφού συνταξιοδοτούνται οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί και να γίνονται ΠΕ 71 και ΠΕ 61 οι νέοι εκπαιδευτικοί. Επειδή υπήρξαν ενστάσεις δεσμεύτηκε ότι δε θα ισχύσουν τελικά καθόλου οι κατηγορίες ΠΕ 71 και ΠΕ 61.
  • Για την πρώιμη παρέμβαση( 0-3 χρονών) είναι αρμόδιο το Υπουργείο Υγείας. Το Παιδείας είναι αρμόδιο από τα 4 χρόνια και μετά. Επειδή το Υγείας δεν έχει την κατάλληλη υποδομή το ανέθεσε στο ΕΛΕΠΑΜ.
  • Έχουν γίνει 2 αιτήσεις από το υπουργείο για μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ που έχουν απορριφτεί. Έγινε και 3η αίτηση όπου εκκρεμεί απάντηση.
  • Τη Δευτέρα 12-5-2014 (σ.σ.σήμερα) θα γίνει συνάντησή του με το ΔΣ της ΔΟΕ.

 

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων παρέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και προτάσεις συλλόγων για τα θέματα της ειδικής αγωγής απαιτώντας παράλληλα την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή.

Άσχετα με τα όσα καθησυχαστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ο κλάδος πρέπει να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή.

 

Β. Αιτήσεις μετάθεσεις

Ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Ανατ. Αττικής(τμήμα διοικητικών θεμάτων)ο πίνακας με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή.  (δείτε την ανακοίνωση από εδώ: http://dipe-anatol.att.sch.gr/)

 

Γ. Άδειες Εκπαιδευτικών

Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης αναρτήθηκε έγγραφο του ΥΠΑΙΘ που αφορά το καθεστώς αδειών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, για όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών.

 

Δ. Επιλογή Δημ. Υπαλλήλων σε εφορευτικές επιτροπές

Το Προεδρικό Διάταγμα 26/2012, το οποίο ρυθμίζει τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, ορίζει ότι:

«Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ’ αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών» (άρθρο 59, παρ. 1).

Στον πρόσφατο νόμο 4255/2014 ορίζεται ρητά ότι η προαναφερόμενη διάταξη του Π.Δτος «εφαρμόζεται αναλόγως» και στην περίπτωση των Ευρωεκλογών (άρθρο 5, παρ. 3).

Στο Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) ορίζεται ότι: «Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των εφορευτικών επιτροπών κληρώνονται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών, δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από τη διενέργεια της ψηφοφορίας» (άρθρο 32, παρ. 9).

 

Περαιτέρω, στο Ν. 3852/2010 ορίζεται ότι «οι διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών εφαρμόζονται αναλόγως και κατά τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών» (άρθρο 29), καθώς και στο άρθρο 134 «οι διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών εφαρμόζονται αναλόγως και κατά τη διενέργεια των περιφερειακών εκλογών».

Κατόπιν των παραπάνω:

–  οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές) δεν μπορούν να κληρωθούν ή να διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών,

–  σε περίπτωση που κληρωθούν οφείλουν να προσκομίσουν εγκαίρως στο οικείο Πρωτοδικείο βεβαίωση του εργοδότη (από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που υπηρετούν).

 

 

 

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνεται ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση