⏰Υπερωρίες;; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε! Μετά και τις  μηδενικές προσλήψεις δασκάλων αλλά και τις ελάχιστες προσλήψεις Γ΄ φάσης ειδικοτήτων απαιτούμε άμεσα  επόμενη φάση πρόσληψης για κάλυψη όλων των κενών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 137 /12-11-2022                                                                   Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ

 

Με  στάσεις εργασίας θα κόψουμε την όρεξη σε όποιον/α ονειρεύεται αναθέσεις υπερωριών

Μετά τον εμπαιγμό της   Γ΄ φάσης  προσλήψεων αναπληρωτών  με μηδενικές προσλήψεις δασκάλων αλλά και κάποιων ειδικοτήτων και με προσλήψεις ειδικής αγωγής να εκκρεμούν.  Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου μας⬇️Γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ελλιπής και με καθυστέρηση 📌 Κοροϊδία για τα σχολεία και τους μαθητές μας! ⬆️ Πάνω από 150 κενά στην Π.Ε. Αν. Αττική!  

Ενημερωθήκαμε από τον ίδιο το Δ/ντη Εκπαίδευσης Αν. Αττικής (σε συνάντηση των προέδρων των ΣΕΠΕ)  ότι προτάθηκε από τον ίδιο στις συναντήσεις του  με τους/τις διευθυντές, ντριες σχ. μονάδων για τη λειτουργία των σχολείων να καλύπτονται ολιγόωρα κενά σε σχ. μονάδες με ανάθεση υπερωριών εφόσον ερωτηθούν συνάδελφοι και οικειοθελώς δεχτούν.

Λέμε καθαρά ότι η  παραπάνω οδηγία

  • δε διασφαλίζει κανένα όφελος για τη σχ. μονάδα- στραγγίζει τα προγράμματα και τους ανθρώπους ενώ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αντιμετώπισης οποιουδήποτε έκτακτου κενού που διαλύει το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου.
  • ανοίγει πολύ κακούς δρόμους για την κάλυψη των κενών στις σχ. μας μονάδες που το μήνα Νοέμβρη είναι πολλά!
  • επιβαρύνει τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς με έμμεση αύξηση ωραρίου
  • στερεί θέσεις εργασίας και περιορίζει τις αναγκαίες προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς
  • αφορά μεθόδευση υλοποίησης του εξορθολογισμού του   Υπουργείου και της διοίκησης και δεν είναι καθόλου αθώα!   Είναι ξεκάθαρα  καταγεγραμμένη ή στόχευση τόσο στους δείκτες αξιολόγησης της σχ. μονάδας  στο

-«6.Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας» – δείκτη για την «Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού». (Δηλ. Θέλουν να αξιολογούμαστε για το αν καλύψαμε τα κενά με το υπάρχον προσωπικό!  )

-Όσο και στο άρθρο 100 του ν. 4823/2021   όπου  ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας δύναται να αναθέτει σε εκπαιδευτικό που έχει τοποθετηθεί στη σχολική του μονάδα υπερωριακή διδασκαλία, υποχρεωτική ή προαιρετική, έως πέντε (5) ώρες την εβδομάδα, για την κάλυψη διδακτικών αναγκών στα σχολεία!

Καλούμε:

  • Τον Δ/ντη Εκπαίδευσης να ανακαλέσει την αντιεκπαιδευτική και αντεργατική οδηγία
  • Κανένας δ/ντής,ντρια να μην εκκινήσει– να μη γίνει πρόθυμος,η στην ανάθεση υπερωριών. Να μη στραφεί ενάντια στο σχολείο και τους συνάδελφους και να μην εγκαινιάσει τις υπερεξουσίες του ν.  Κεραμέως σε βάρος του κλάδου και των χιλιάδων αδιόριστων συναδέλφων. Να μη γίνει συνεργός στο έγκλημα της έμμεσης αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
  • Κανένας συνάδελφος να ΜΗΝ αποδεχτεί και να μην αναλάβει υπερωρίες για την κάλυψη του προγράμματος.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων να ζητήσουν να συνεδριάσουν και να αντιπροτείνουν απόφαση για άμεση κάλυψη του κενού με νέες προσλήψεις.

Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση τόσο στο Υπουργείο όσο και στη Δ/ νση Π.Ε. Αν.. Αττικής και όποιον /α πρόθυμο δντή /ντρια ότι:

Ήμασταν και είμαστε αντίθετοι στην ανάθεση οποιασδήποτε υποχρεωτικής υπερωρίας σε συναδέλφους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ανάθεσης υποχρεωτικής υπερωριακής απασχόλησης . Αν η διοίκηση θέλει να καλύψει τα κενά, η λύση δεν είναι οι υπερωρίες αλλά οι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Σε περίπτωση που επιχειρηθεί  αυθαίρετα και σε αντίθεση με τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να  επιβληθεί  ανάθεση υπερωριών ο σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  θα προχωρήσει σε κήρυξη στάσεων εργασίας για τις πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου ώρες που υποχρεούνται  να καταγράφονται συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ώστε οι συνάδελφοι που τους ανατίθενται να δηλώνουν στάση εργασίας και να μην τις πραγματοποιούν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πληρώνονται για τις επιπλέον ώρες αυτές – αλλά και ώρες που δεν τις θέλουν ενώ τα παιδιά θα πρέπει να σχολάνε νωρίτερα καθώς είναι ώρα απεργίας.

Καλούμε και τη ΔΟΕ άμεσα να προχωρήσει στην προκήρυξη στάσεων εργασίας για τις υπερωρίες που ανατίθενται υποχρεωτικά από δ/ντές,ντριες  ή από το ΠΥΣΠΕ ή την περιφέρεια. Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν παλιά απόφαση  της ΔΟΕ που περιλαμβανόταν στο πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και πρέπει τώρα να την επικαιροποιήσει.

Προσλήψεις τώρα για την άμεση κάλυψη όλων  των κενών.

Οι υπερωρίες και η έμμεση αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail