ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 20/5/24  (1ο ΔΣ Μαρκοπούλου , 7μμ)  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ 93ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ Δευτέρα 27/5/24,  ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 73  – 30/4/24                                                                        Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

ΕΔΩ   Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ

Τακτική Γ.Σ.

Η Συνέλευση και οι εκλογές πραγματοποιούνται ΧΩΡΙΣ άδεια. Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την παραπάνω ενέργεια του ΥΠΑΙΘ θεωρώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά δια ζώσης. Ακυρώνουμε στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη. Οι ψηφιακές «εκλογές»  αποδυναμώνουν τις συλλογικές διαδικασίες, δίνουν τη δυνατότητα για εκτεταμένη νοθεία και αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δε διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την ταυτοπροσωπία, το αδιάβλητο και το κυριότερο, την μυστικότητα της ψηφοφορίας! Ο σύλλογος μας μαζί με άλλους  ΣΕΠΕ από όλη την Ελλάδα καλούμε (διαβάστε αναλυτικά ) ΕΔΩ  το ΔΣ της ΔΟΕ να στείλει, όπως έπραττε κάθε χρόνο, αναλυτική ανακοίνωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγνώρισης και να ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης με βάση τα καταστατικά των Συλλόγων και της ΔΟΕ και όχι με τους όρους του ν. Χατζηδάκη.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γ. Σ. και τις εκλογές είναι απαραίτητη. Θα καθορίσει το νέο ΔΣ της ΔΟΕ (τη σύνθεσή του) για τα επόμενα δύο χρόνια και τις κατευθύνσεις της δράσης της ΔΟΕ. Τι ΔΟΕ θέλουμε.

Με βάση αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ. του συλλόγου σας καλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  20  Μάη 2024, στο 1ο  Δ.Σ. Μαρκοπούλου στις 7 μμ.

Συζήτηση για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ και προτάσεις για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία και τα θέματα της Η.Δ. της 93ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. ( Θα σας αποσταλεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μόλις κοινοποιηθεί από τη ΔΟΕ  )

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα επίδικα της περιόδου (ακρίβεια, εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές συρράξεις,  λεηλασία εισοδήματος, ν. Χατζηδάκη-συνέχιση επίθεσης στον κόσμο της εργασίας) και τα ζητήματα στην εκπαίδευση,  τις θέσεις του συλλόγου και τις  προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης και πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση (διεκδικήσεις για μισθούς, τιμές, κοινωνικά αγαθά, επίθεση  στο δημόσιο σχολείο- αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμισή: αξιολόγηση -απειλές για παύση στελεχών-υπεράσπιση απεργιακού δικαιώματος-  -εξετάσεις pisa, απειλή για γραπτό ΑΣΕΠ, χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων, παράταση αδιοριστίας- ομηρίας αναπληρωτών…)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

 Για την ανάδειξη αντιπροσώπων η  υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει με ατομική δήλωση είτε έντυπη είτε ηλεκτρονική στο email του συλλόγου μέχρι  τη Δευτέρα 20/5/24  στις 6:30μμ πριν την έναρξη της ΓΣ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέλη του συλλόγου δηλ. οικονομικά τακτοποιημένοι. Η κάθε παράταξη ή μεμονωμένος υποψήφιος είναι υπεύθυνη/ος για την  σύνταξη – κατάθεση -αποστολή του ψηφοδελτίου είτε δια ζώσης είτε στο email του συλλόγου την ίδια ώρα και μέρα. Την ημέρα εκείνη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για την επικύρωση των ψηφοδελτίων βάσει των ατομικών δηλώσεων. Πέρα από αυτή την ημερομηνία και ώρα δε θα γίνεται δεκτή καμία κατάθεση ψηφοδελτίων.

ΕΚΛΟΓΕΣ για αντιπροσώπους για την 93η Γ.Σ. του κλάδου που θα εκλέξουν το νέο ΔΣ της ΔΟΕ.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27/5/24, από τις 11:00-5:00μμ  με κάλπη σε κάθε πόλη ευθύνης του συλλόγου.  Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής και την ασφάλεια όλων των συναδέλφων/ισσων,   η διαδικασία θα διεξαχθεί την ίδια μέρα και ώρα με κλάπες σε:

  • Λαύριο στο παλιό μηχανουργείο (χώρος συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου) – Λιμάνι – για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Λαυρίου
  • Κερατέα στο παλιό δημαρχείο της πόλης στο ισόγειο – παλιά αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου – Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου 31, Κερατέα, – για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κερατέας και του Κουβαρά.
  • Ανάβυσσος: στην κοινότητα Αναβύσσου -Βασιλέως Κωνσταντίνου για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας.
  • Καλύβια  στην Τοπική Κοινότητα Καλυβίων ( Πλατεία Ευαγγελιστρίας πίσω από την εκκλησία)  για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία των Καλυβίων.
  • Μαρκόπουλο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου Παπαβασιλείου Γ. 34  Μαρκόπουλου Μεσογαίας  για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη.
  • Κορωπί- αίθουσα πολλαπλών 1ου Λύκειου   Κορωπίου  (απέναντι από το 1ο ΔΣ Κορωπίου ) για τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία του Κορωπίου.
  • Παιανία στην αίθουσα συνιδιοκτησίας  Σπύρου Αγγελή 14, για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Παιανίας.

 

Τα σχολεία Κίτσιου – Αγίας Μαρίνας μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν στα Καλύβια ή στο Κορωπί  ύστερα από συνεννόηση με το Δ.Σ. ή με αποστολή email στο syllogosksotiriou@gmail.com   βάσει της  επιθυμίας των συναδέλφων/ισσών.

Τα σχολεία του Κουβαρά μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν στα Καλύβια ή στην Κερατέα ύστερα από συνεννόηση με το Δ.Σ.  ή με αποστολή email στο syllogosksotiriou@gmail.com βάσει  της επιθυμίας των συναδέλφων/ισσών.

Θα επανέλθουμε με αναλυτικές οδηγίες για τα σημεία που θα είναι δημοτικοί χώροι.

ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – οικονομικη τακτοποιηση των μελών

  1. Διευκρινίσεις για τις εκλογές και τη συνδρομή – οικονομική τακτοποίηση των μελών του συλλόγου. Η συνδρομή έχει ως εξής: 27  μόνιμοι & αποσπασμένοι, 17 € αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, 7€ μειωμένου και αναπληρωτές  που προσλήφθηκαν με το νέο έτος.

Στη Γ.Σ. και τις εκλογές έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι, όλες  οι συνάδελφοι/ισσες  εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του συλλόγου. Δεν μπορούν να ψηφίσουν μέλη ΕΒΠ -ΕΕΠ καθώς ανήκουν σε άλλη ομοσπονδία.

Οι μόνιμοι/ες συνάδελφοι/ισσες  – μέλη μας είναι ήδη οικονομικά τακτοποιημένοι/ες εφόσον έχει εκκινήσει παρακράτηση συνδρομής μέσω της μισθοδοσίας τους.  ( 27 ευρώ )  και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

 

Οι  αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ που επιθυμούν να είναι μέλη μας  έχουν καταβάλει την συνδρομή τους ( 27 ευρώ )  με τραπεζική κατάθεση ή μετρητά στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία και ψηφίζουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

 

Οι συνάδελφοι/ισσες  αναπληρωτές όσοι ψήφισαν στις εκλογές για ΔΣ ή έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους θα ψηφίσουν με έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, κλπ)

 

Όσοι συνάδελφοι/ισσες  αναπληρωτές προσλήφθηκαν μετά τη μέση της σχολικής χρονιάς θα τακτοποιηθούν οικονομικά με την συνδρομή του μειωμένου ωραρίου (7 ευρώ)

 

Καλούμε και τους υπόλοιπους/ες αναπληρωτές/τριες  να γίνουν μέλη δηλ.  να εγγραφούν και να λάβουν  μέρος στις εκλογές , να έχουν λόγο στην Ομοσπονδία ! Απευθύνεστε στα μέλη του ΔΣ για τη διαδικασία που είναι η εξής: Η συνδρομή καταβάλλεται σε μετρητά στα μέλη του Δ.Σ.  και την ημέρα των εκλογών ή με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς  στο λογαριασμό: GR7801711790006179010143847  ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ και  με αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο email του συλλόγου syllogosksotiriou@gmail.com

Για την ορθή σύνταξη των εκλογικών καταλόγων ενημερώνουμε ότι

Oι συνάδελφοι/ισσες  που υπηρετούν σε 2 ή περισσότερα σχολεία, βρίσκονται σε άδεια,  απόσπαση  και είναι μέλη του συλλόγου  καλούνται να δηλώσουν μέχρι 22/5/24  στα μέλη του ΔΣ ή με email στο syllogosksotiriou@gmail.com την κάλπη που επιθυμούν να προσέλθουν για να ψηφίσουν.

Μόνο σε έκτακτη- εξαιρετική περίπτωση  θα υπάρξει αλλαγή  προσέλευσης σε κάλπη και μόνο μετά από επικοινωνία με το ΔΣ και τους δικαστικούς αντιπροσώπους των 2 εμπλεκόμενων πόλεων-καλπών .  

2.Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

3.Όποιοι συνάδελφοι θέλουν να είναι στην εφορευτική επιτροπή να το δηλώσουν στο Δ.Σ. (θα υπάρχει  οικονομική αποζημίωση των 30€).

Κάρτες μέλους της ΔΟΕ και του συλλόγου

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν την κάρτα μέλους ΔΟΕ θα μπορούν να την προμηθεύονται τη μέρα των εκλογών.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι εκλογές θα καθορίσουν το νέο ΔΣ της ΔΟΕ και τον προσανατολισμό στη δράση του.

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που ζούμε, ΜΟΝΟ συλλογικά μπορούμε να απαντήσουμε.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές είναι επιβεβλημένη, ουσιαστικά και τυπικά.

Η μη συμμετοχή μας, απαξιώνει και τελικά υπονομεύει τα δικαιώματά μας.

Να είμαστε όλοι εκεί!

 

Το ΔΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail