Ως συντονισμός για το προσφυγικό –μεταναστευτικό αλλά και ως εκπαιδευτικοί από το σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Σωτηρίου στηρίζουμε τη σημερινή μέρα κοινής δράσης.  Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφυγισσών, των προσφύγων και των παιδιών τους ασυνόδευτων ή μη που αντιδρούν &  κινητοποιούνται πανελλαδικά.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ επισκέφθηκε τα camp των Κούρδων στο  Λαύριο.

Θα δώσουμε από κοινού τη μάχη για τα δικαιώματα τους στη στέγη, το φαγητό, την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, το  άσυλο, την ελεύθερη μετακίνηση σε όποια περιοχή ή χώρα θέλουν να μείνουν,  σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες εξαιτίας των αντιπροσφυγικών πολιτικών κυβέρνησης, Ε.Ε. με τις άθλιες συνθήκες  διαβίωσης, τον υπερσυνωστισμό, τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα, τον περιορισμό του δικαιώματος ασύλου, τις απελάσεις και τις παράνομες επαναπροωθήσεις οξύνθηκαν με τον κορονοϊό. Και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το Υπουργείο μετανάστευσης εξαγγέλλει 11.000 εξώσεις, το κλείσιμο 55 δομών διαμονής από τις 93 στην ενδοχώρα και τη διακοπή ακόμα και του πενιχρού επιδόματος για τους πρόσφυγες που πετά στο δρόμο.

Η σημερινή  πολιτική της Ν.Δ. πατά  πάνω στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και στη γκετοποίηση τους.

Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αναγορεύουν τους πρόσφυγες σε εχθρούς και εισβολείς, την ίδια ώρα που στηρίζουν εισβολές του ΝΑΤΟ και επεμβάσεις της Ε.Ε. σε ξένες χώρες.

Ως  εκπαιδευτικοί καταγγέλλουμε τις εγκληματικές παραλείψεις στην προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων αλλά και των δεκάδων παιδιών που κοιμούνται σε πλατείες. Καταπατάται το αυτονόητο δικαιώματα του παιδιών στη στέγη, και είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχει αυτή την ασφάλεια.

Μετά την επαναλειτουργία των σχολείων το Μάιο-Ιούνιο χιλιάδες προσφυγόπουλα βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής δομής ιδιαίτερα με την αναστολή  των ΔΥΕΠ ( μια δομή που καταγγέλλουμε και αποδεικνύεται περίτρανα  σε αυτή τη φάση η προβληματική της λειτουργία) αλλά και εκατοντάδες άλλα που λόγω συνθηκών ( απόστασης, αδιαφορίας)  δεν έχουν καμία εκπαιδευτική υποστήριξη.   Από τη χθεσινή μας επίσκεψη στο Λαύριο στα 2 αυτόνομα camp των κούρδων διαπιστώσαμε ότι πάνω από 60 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών είναι εκτός σχολείου.

Να σταματήσει η εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης και το φαγοπότι των ημέτερων εργολάβων στις πλάτες των προσφύγων με τα εκατομμύρια €.
Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος, ποδήλατο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και μωρό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνονται οι Μάγια Σταυροπούλου και Violetta Pateli, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Κώστας Τουλγαρίδης, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "EFUGEE PATTER Τι υποτίθετε ότι μπορούμε να κάνουμε με τις άδειες παραμονής μας αν δεν μπορούμε να είμαστε με τις οικογένειές μας?"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, παιδί, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "is SOLiDARiTY THAN STRONGER PAPER"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα περπατούν, πλήθος, δέντρο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, πλήθος, υπαίθριες δραστηριότητες και κείμενο

Από τη επίσκεψη του συλλόγου στο Λαύριο στα 2 αυτόνομα camp των κούρδων διαπιστώσαμε ότι πάνω από 60 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών είναι εκτός σχολείου.

Μιλώντας στους γονείς πρόσφυγες για την εκπαίδευση των παιδιών τους.Τους καλέσαμε να γράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία της περιοχής.