Ο σύλλογος Π.Ε. «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»  δίνει τη μάχη να μην εφαρμοστεί  η αύξηση ωραρίου των νηπιαγωγείων! Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ Δευτέρα 25 /1/21 και ώρα 14:00 3ωρη  διευκολυντική  στάση εργασίας από τη ΔΟΕ + 1 ώρα από το σύλλογο/ Βεβαίωση μετακίνησης

ΑΠ 172 -24/1/21                                                       Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ΥΠΑΙΘ

Συνάδελφοι/ισσες,

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. και η κυβέρνηση, αντί πραγματικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών από τον covid-19, προχωρά για άλλη μια φορά σε θέσπιση μέτρων που όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά λειτουργούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και ταυτόχρονα αμφισβητούν εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Μια τέτοια ρύθμιση είναι και απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης των νηπίων, από τη 1μ.μ. στη 1:10μ.μ. και επεκτείνει έτσι παντελώς αναιτιολόγητα το ωράριο των Νηπιαγωγείων , ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους σε βάρος των παιδιών και των εκπαιδευτικών όπως έχουμε πει στις προηγούμενες ανακοινώσεις του συλλόγου .

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας και τα σχέδια του! Απαιτούμε να πάρει πίσω την απαράδεκτη υπουργική Απόφαση.

Απαιτούμε από τη ΔΟΕ να μην διευκολύνει με την αποδοχή της εφαρμογής, να πάρει τώρα θέση ενάντια στην εφαρμογή,  να οργανώσει το συλλογικό αγώνα και να καλέσει τις/τους νηπιαγωγούς να μην  εφαρμόσουν καμία αλλαγή , να στηρίξει όλες τις μορφές πάλης που υιοθετούν  ΣΕΠΕ και συνάδελφοι (π.χ.  τεκμηριωμένα πρακτικά ΣΔ  δεν προχωράνε σε αλλαγή των προγραμμάτων τους ) και να καλύψει συνδικαλιστικά τον αγώνα για την ακύρωση στην πράξη του μέτρου της αύξησης ωραρίου με όλα τα μέσα.

Με βάση και σε  συνέχεια:

Στηρίζουμε και προωθούμε την πρωτοβουλία του Συντονιστικού ΝηπιαγωγώνΚυριακή 24/1/21 στις 5:30

Σύνδεσμος Διαδικτυακής Πανελλαδικής Συνάντησης:https://us02web.zoom.us/j/82012524680

Καλούμε  σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ Δευτέρα 25 /1/21 και ώρα 14:00

για να απαιτήσουμε την κατάργηση της της Υπ. Απόφασης καθώς και να μην σκεφτεί η διοίκηση να ασκήσει κανενός είδους πιέσεις (έμμεσες ή άμεσες) στις/στους νηπιαγωγούς να αλλάξουν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων τον Σεπτέμβρη του 2020 και στις 11/1/2021.

Επισυνάπτουμε τη  βεβαίωση μετακίνησης για τα μέλη μας.

Βεβαίωση κυκλοφορίας μελών σωματείου για 25 Ιανουαρίου 2021

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.