Ενημέρωση για την επαναλειτουργία των σχολείων

Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.comhttps://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.grhttps://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

10-01-2021

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι,

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα σχολεία ξανανοίγουν και πάλι από Δευτέρα 11 του μηνός. Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία  με τον ίδιο τρόπο που τα άνοιξαν και τον Σεπτέμβριο και από το ίδιο σημείο που έκλεισαν τον Νοέμβριο. Με επιλογή της κωφεύει στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η εκπαιδευτική κοινότητα στη γραμμή που οι λοιμωξιολόγοι αναφέρουν. Μεταξύ αυτών καμία πρόβλεψη για αραίωση τμημάτων έως και 15 μαθητές ανά τμήμα, αποφυγή συνωστισμού καισυγχωρωτισμού μαθητών στα τμήματα του Ολοήμερου, διενέργεια  μαζικών δειγματολειπτικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ειδικότερη μέριμνα για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων, περισσότερα δρομολόγια για την αποφυγή συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία.

Αντί αυτών ήρθε η εγκύκλιος με τις οδηγίες από του Υπουργείο Παδείας που λέει να αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά και να φοράμε μάσκα!!!

Είναι φανερό πως η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως έχει επιλέξει να ανοίξει τις σχολικές μονάδες στα πλαίσια μιας καθαρά επικοινωνιακής διαχείρισης της όλης κρίσης που έχει προκυψει με την πανδημία, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς, το βάρος, όπως πάντα, πέφτει και πάλι στις πλάτες των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών και των γονέων να αντιμετωπίσουμε όλοι αυτή την κρίση με ότι κινδύνους συνεπάγεται και με πιθανό κλείσιμο και πάλι μετά από ένα χρονικό διάστημα, το οποίο εάν συμβεί θα είναι με καθαρή ευθύνη της υπουργού και με ανυπολόγιστες συνέπειες μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές για τους  μαθητές μας.

Δηλώνουμε πως δεν είμαστε αναλώσιμοι ούτε πειραματώζοα και σε κάθε περίπτωση και  σε  συνεργασία  με τους τοπικούς ΣΕΠΕ και την Ομοσπονδία θα προβούμε σε κάθε απαραίητη ενέργεια που θα αποφασιστεί, ώστε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα μας και την υγεία του κάθε Συναδέλφου ξεχωριστά.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

‘Όπως έχουμε αναφερθεί στο ζήτημα εκτενώς και αναλυτικά σε προγούμενο ενημερωτικό μας σημείωμα, είμαστε βέβαιοι πως η προσπάθεια της κυβέρνησης για δημοκρατική εκτροπή στην εκπροσώπηση των Συναδέλφων και για συγκρότηση «ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων» με δοτούς αιρετούς δε θα τελεσφορήσει. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ο Κλάδος ολόκληρος στο σύνολό του και θα διαξαχθούν οι εκλογές των αιρετών με φυσική παρουσία, όταν οι υγιονομικές συνθήκες στη χώρα το επιτρέψουν.

Μέχρι τότε και σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ, θα συνεχίσουμενα παρακολουθούμε τη λειτουργία της Διοίκησης στο σύνολό της, να σας ενημερώνουμε όπως κάναμε όλο το διάστημα της εκλογής μας χωρίς βεβαίως να υπάρχει συμμετοχή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, στο οποίο εκτιμούμε πως δε θα υπάρχει γενικώς καμία συμμετοχή. Ο Κλάδος και όλοι μας δε θα επιτρέψουμε την παρουσία δοτών μέσα στα ΠΥΣΠΕ και όποιος ακόμα και να σκεφτεί να κάνει κάτι τέτοιο θέτει αυτόματα τον ευαυτό του εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εξυπακούεται πως οι παραιτήσεις μας θα κατατεθούν, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί και σε προηγούμενα ενημερωτικά μας, σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ και των τοπικών ΣΕΠΕ.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕ  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΊ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΠΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΕΣ

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ