Ψήφισμα για τους αναπληρωτές και την κάλυψη των σχολείων – Όλοι στη Συνέλευση των επιτροπών αναπληρωτών και των συλλόγων στις 2/6 στις 18.00μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου- 6ος όροφος- η αίθουσα στη ΔΟΕ ήταν δεσμευμένη) – για συντονισμό και οργάνωση της δράσης μας. Προετοιμασία Πανελλαδικής κινητοποίησης στις 13/6, Υπουργείο Παιδείας

Print Friendly, PDF & Email

ο χώρος της συσκεψης άλλαξε λόγω του ότι η αίθουσα στη ΔΟΕ ήταν δεσμευμένη – η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου, στον 6ο όροφο)

 

(Το ΔΣ υιοθετεί το ψήφισμα που κατατέθηκε στη ΓΣ του συλλόγου και δεν έγινε δυνατό να ψηφιστεί από αυτή λόγω της ένστασης απαρτίας που τέθηκε)

 

Την ώρα που η σχολική χρονιά οδεύει στο τέλος της και η ανασφάλεια μεγαλώνει
Η ελπίδα και η πιθανότητα να είναι είναι το τελευταίο καλοκαίρι στην επισφάλεια και το ταμείο ανεργίας εξανεμίζονται :

  • Οι αρχικές εξαγγελίες για μαζικούς διορισμούς εγκαταλείπονται κάτω από το βάρος του σφιχτού οικονομικού πλαισίου που συνεχίζεται να εφαρμόζεται στη χώρα και των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ.
  • Το αίτημα των μαζικών διορισμών εγκαταλείπεται. Η αναγνώριση των δεσμεύσεων του μεσοπρόθεσμου, συμπληρώνονται από τις «μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού», και την περικοπή με τροπολογία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του αριθμού των συνολικών διορισμών σε όλο το δημόσιο από 15 μειώνονται σε 12 χιλιάδες ενώ διά στόματος Κουράκη οι διορισμοί σε όλη την εκπαιδευση θα είναι κάτω από τις 3000.
  • Τα κονδύλια για προσλήψεις μέσω των περιβόητων ΕΣΠΑ – αντί να καταργηθούν και να ενισχυθεί η χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού, συνεχίζουν ως βασικό στοιχείο προσλήψεων αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων και θα είναι μειωμένα κατά 40%!!!
  • Τα κενά στα σχολεία δεν καλύπτονται και συνεχίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου! κρατώντας ανοιχτή ακόμα και τη μερική απασχόληση στην εκπαίδευση.ενώ ανοίγουν πολλά ερωτήματα για το πού θα βρεθούν τα κονδύλια για να καλυφθούν τα σχολεία, όταν ήδη προσλήφθηκαν με πεντάμηνες συμβάσεις – οι γνωστοί «ωφελούμενοι»- εκπαιδευτικοί στους δήμους.
  • Οι όποιες επιμέρους ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές στο ν/σχ για την Παιδεία (αναγνώριση προϋπηρεσίας, μείωση της ποινής σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού σε ένα χρόνο, εκπαιδευτικές άδειες,) που ήρθαν κάτω από την διεκδίκηση χρόνων, δεν απαντούν στο βασικό ζήτημα και ανάγκη των αναπληρωτών που είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία – ο διορισμός. Στο επίσης βασικό θέμα των αμοιβών, δεν καταργείται η διάταξη για αναγνώριση της προϋπηρεσίας ΜΕΧΡΙ 7 χρόνια. Αντίθετα κινούνται σε επιμέρους βελτιώσεις του καθεστώτος των αναπληρωτών ως να είναι αυτό το μόνο μέλλον για αυτούς.
  • Δεν ξεκαθαρίζει τίποτα στο καθεστώς του τρόπου διορισμού – και δεν απαντάει στο αίτημα για διορισμό όλων των αναπληρωτών με απορρόφηση όλων των προηγούμενων πινάκων και διορισμούς με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία.
  • Η κατάσταση στα σχολεία είναι οριακή και για τη νέα χρονιά προοιωνίζεται ακόμα χειρότερη. Οι ανάγκες θα είναι τεράστιες και το Υπουργείο δε φαίνεται –το αντίθετο- να έχει εξασφαλίσει τους πάνω από 23000 αναγκαίους εκπ/κούς, για να καλύψουν τις στοιχειώδεις αναγκες των σχολείων.

Καμιά αναμονή – καμιά ανάθεση
παίρνουμε την υπόθεση του δημόσιου σχολείου και της δουλειάς μας στα χέρια μας
Δεν αποδεχόμαστε τη δικαιολόγηση, για άλλη μια φορά, των περικοπών εκπαιδευτικών.
Δεν αποδεχόμαστε τα ασφυκτικά όρια των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και της νέας συμφωνίας που οδηγοιύν για άλλη μια φορά τα σχολεία με τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών και τη διαιώνιση της ελαστικής εργασία και της ανασφάλειας και για τους εκπαιδευτικούς.
Καταγγέλουμε τις προκλητικές δηλώσεις του Υπ Κουράκη που επαναλαμβάνει ότι “τα σχολεία θα στηριχτούν” στους αναπληρωτές.

Οργανώνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα των αναπληρωτών και όλων των εκπ/κών.

Συγκροτούμε επιτροπή αναπληρωτών στο σύλλογο και καλούμε όλους τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ στην συγκρότηση επιτροπών αναπληρωτών για να διεκδικήσουμε:

  1. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική) ώστε να καλυφθεί η μείωση των 10.000 αποχωρήσεων της τελευταίας 5ετίας. Μοναδικά κριτήρια για το διορισμό το πτυχίο και η προϋπηρεσία. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει τις σπουδές και τα πτυχία μας. Καμία συζήτηση για ατομικό φάκελο προσόντων.
  2. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5.
    Διορισμό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με έστω και μία σύμβαση.
    Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου.
  3. Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Υπολογισμός των κενών με βάση τις πρώτες αναθέσεις για κάθε ειδικότητα. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ.
  4. Κατάργηση του Ν. 4024/2011. Άμεση αύξηση του μισθού του νεοδιόριστου. Επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.
  5. Άμεση κατάργηση της δυνατότητας απόλυσης – με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.
    Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους – κατοχύρωση της άδειας ανατροφής και για τις/τους αναπληρωτές.
  6. Επίδομα ΟΑΕΔ στο ύψος του μισθού για το σύνολο του διαστήματος της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους.
  7. Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους.
  8. Κατάργηση της αξιολόγησης – χειραγώγησης – μισθολογικής καθήλωσης-απόλυσης. Οχι στο Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Παιδαγωγική επιμόρφωση μετά τον διορισμό.
  9. Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με πλήρη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών. Όχι στο «Νέο» Λύκειο της κατάρτισης, της μαθητείας και της εξεταστικής απόρριψης.
  10. Επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων στα ΕΠΑΛ μαζί με την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.
  11. Ενίσχυση όλων των αντισταθμιστικών προγραμμάτων – Επαναλειτουργία των της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή του σχολικού έτους – Κάλυψη όλων των αναγκών ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα προγράμματα αυτά από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
  12. Ίδρυση νέων σχολικών μονάδων (ιδιαίτερα στην περιοχή μας υπάρχει οξυμένο πρόβλημα). Μπλόκο στις καταργήσεις σχολικών μονάδων και συγχωνεύσεις τμημάτων και στο μηχανισμό κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. Μείωση του αριθμού μαθητών : 15 μαθητές σε νηπιαγωγείο και Α΄-Β΄ τάξη Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα.
  13. Ίδρυση τάξεων υποδοχή σε όλα τα σχολεία με Ρομά και εφαρμογή του νόμου για μειωμένο αριθμό μαθητών στις τάξεις με μεγάλο ποσοστό Ρομά.
  14. Μείωση του διδακτικού ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επαναφορά του στα προηγούμενα επίπεδα των 21 ωρών. Εξίσωση διδακτικού ωραρίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες.

Αποφασιζουμε – στηριζουμε συμμετέχουμε στο κάλεσμα για
Συνέλευση των επιτροπών αναπληρωτών και των συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ και όλων των αναπληρωτών συναδέλφων σε συνέλευση στις 2/6 στις 18.00 στη ΔΟΕ για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 13/6 στο υπουργείο παιδείας διεκδικώντας ΤΩΡΑ μαζικούς μόνιμους διορισμούς – κατάργηση της ομηρίας των αναπληρωτών και ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Το ΔΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail