Σχετικά με το που ψηφίζουν οι μετακινούμενοι αναπληρωτές

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 120/ 10-5-2017

 

Ύστερα από ερωτήματα συναδέλφων αναπληρωτών που μετακινήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς είτε από το σύλλογο μας σε άλλο σύλλογο της Αν. Αττικής είτε ήρθαν από αρχική τοποθέτηση σε άλλο σύλλογο για το ερώτημα σε ποιο σύλλογο συμμετέχουν και που ψηφίζουν το Δ.Σ. ομόφωνα κατέληξε στα εξής:

Σύμφωνα με το καταστατικό μέλη μας με πλήρη δικαιώματα είναι όσοι συνάδελφοι εργάζονται σε σχολεία του συλλόγου μας. Κατά συνέπεια όσοι συνάδελφοι αναπληρωτές ήρθαν (είτε από άλλη αρχική τοποθέτηση είτε από  πρόσληψη) έστω και πρόσφατα σε σχολεία του συλλόγου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο σύλλογο και όλες τις διαδικασίες τους. Άλλωστε αυτή είναι και η εικόνα που αποτυπώνεται στους εκλογικούς καταλόγους που είναι σύμφωνοι με τη παρούσα δύναμη εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Αντίστοιχα, συνάδελφοι αναπληρωτές που είχαν αρχική τοποθέτηση στο σύλλογο μας και μετακινήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς σε σχολείο που ανήκει σε άλλο σύλλογο συμμετέχουν στο σύλλογο που εργάζονται. Εξαίρεση σ΄ αυτό μπορούμε να εξετάσουμε μόνο στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος εργαζόταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο σύλλογο μας και μετακινήθηκε το τελευταίο διάστημα και ο ίδιος ζητήσει για κάποιο λόγο να συμμετέχει στο σύλλογο μας.

Σε κάθε περίπτωση θα γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας και στους όμορους συλλόγους της Αν. Αττικής ώστε να διαμορφώσουμε κατά το δυνατό κοινή στάση στο θέμα αυτό και να έχουμε επικοινωνία για να μην υπάρξουν παρανοήσεις και διπλοεγγραφές καθώς και να διευθετήσουμε άμεσα το θέμα της συνδρομής των συναδέλφων.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail