ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ.ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»                                                              15 Μαΐου 2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 18 Μαΐου καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να εκλέξουμε τους Συναδέλφους από τον Σύλλογό μας που θα συμμετέχουν στη Γ.Σ. του Κλάδου, η οποία και θα αναδείξει το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι δεδομένη και τα ζητήματα που είναι αναγκαίο να σταθμιστούν πολλά.

Θεωρούμε ότι, σε κάθε περίπτωση, το εκπαιδευτικό κίνημα είναι απαραίτητο να είναι ουσιαστικά έτοιμο και με καθαρές θέσεις και προτάσεις να διεκδικήσει το καλύτερο για την εκπαίδευση προς όφελος των Συναδέλφων και των παιδιών του ελληνικού λαού.

Σ’ αυτή τη βάση διεκδικούμε:

• Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία που έχει καθηλωθεί στο 2,47% του ΑΕΠ.
  • Κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
  • Προγράμματα επιμόρφωσης για όλους τους συναδέλφους, επαναλειτουργεία των Διδασκαλείων με δυνατότητα φοίτησης για όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Δημοκρατικό σύστημα διοίκησης στην εκπαίδευση με αυξημένη συμμετοχή αιρετών σε όλα τα επίπεδα των αποφάσεων, παιδαγωγική δημοκρατία και ελευθερία στα σχολεία με κυρίαρχο τον ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σε ό,τι αφορά το Σωματείο και την Ομοσπονδία.

Οι επιλογές που έχουμε να κάνουμε είναι ξεκάθαρες. Το σύστημα της υιοθέτησης των ακραίων παραταξιακών λογικών και της ευθείας σύνδεσης των παρατάξεων με συγκεκριμένα κόμματα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. ‘Ετσι θα συνεχίσουμε; Με την υποστήριξη ακραίων θέσεων που αποτελούν ισχνή μειοψηφεία τόσο ανάμεσα στους συναδέλφους όσο και μέσα στην κοινωνία και το μόνο που εξυπηρετούν είναι κομματικές σκοπιμότητες;

Οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ δεν έχουμε να δώσουμε λόγο σε κανένα κόμμα, απευθυνόμαστε και λογοδοτούμε απευθείας σε σας στους Συναδέλφους μας. Ο συνδικαλισμός δεν είναι επάγγλεμα είναι προσφορά. Προτείνουμε:

• Την καθιέρωση θητειών σε όλα τα επίπεδα και όχι κατά περίπτωση. Μονιμότητα δεν είναι μόνο όταν βρίσκονται συνάδελφοί μας για χρόνια ολόκληρα στη ΔΟΕ. Το ίδιο συμβαίνει και όταν είναι για χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι πρόεδροι, αιρετοί, σύμβουλοι στην ΑΔΕΔΥ, στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και τα χρόνια να περνάνε καταγγέλοντας μόνο τους άλλους. Αρκετά πια. Να σπάσουμε τα αποστήματα όπου και να βρίσκονται, γιατί κρατάνε τον Κλάδο καθηλωμένο.

Σύμφωνα με τις διακυρήξεις και τις θέσεις μας, αγωνιζόμαστε για μια Ομοσπονδία που θα αγκαλιάσει όλους τους Συναδέλφους, με γρήγορα αντανακλαστικά, με συναδέλφους της πράξης και της δρώσας πραγματικότητας, χωρίς δεσμεύσεις έναντι κανενός.

Επιλέγουμε να ανατρέψουμε την ακινησία και τη νοοτροπία που δεν πάει παραπέρα τον Κλάδο ενώ σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε με τη στείρα άρνηση σε όλα, τον θόρυβο για το τίποτα, τη φασαρία για ψύλλου πήδημα.

Η μεταφορά της κομματικής αντιπαράθεσης στον συνδικαλισμό, και κατ’ επέκταση στον Κλάδο, έχει συμβάλει στην αδρανοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και στη συνεχή υποβάθμιση του ρόλου και της θέσης μας στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην κοινωνία.

Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε ανθρώπινη διάσταση στον συνδικαλισμό διοργανώνοντας δράσεις σε κοινωνικό, επιστημονικό, πολιτιστικό επίπεδο, να αναπτύξουμε σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας αρχικά και στη συνέχεια ανάμεσα σε όλες τις ομάδες και τα μέλη της κοινωνίας. Κυρίως όμως, να αναπτύξουμε στον συνδικαλισμό τη διαλεκτική της σύνθεσης των απόψεων, της έμπρακτης ειλικρινούς ανεξαρτησίας  και της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

• Δώστε δύναμη στη δημιουργία και όχι μόνο στη διαμαρτυρία.
  • Στηρίξτε όσους αγωνίζονται για τη διεύρυνση των κατακτήσεων του Κλάδου.
  • Εκλέξτε αντιπροσώπους που θα προσπαθήσουν να ενώσουν και όχι να διχάσουν τους Συναδέλφους.
  • Δυναμώστε την ελπίδα και την αισιοδοξία για τον Κλάδο και την Κοινωνία.

ΕΛΠΙΔΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΓΩΝΑΣ

για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ