Δελτίο τύπου για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Print Friendly, PDF & Email

Αρ. Πρωτ. 205 Αθήνα 29/9/2017

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Πραγματοποιήθηκε, στις 28/9/2017, η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, έπειτα από πρόσκλησή του.
Ως Δ.Ο.Ε. αναμέναμε ότι ο Υπουργός θα προχωρούσε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ζητήματα κομβικής σημασίας για τον κλάδο (διορισμοί, κάλυψη των κενών-προσλήψεις αναπληρωτών, αποσπάσεις εκπαιδευτικών, εκπαίδευση προσφύγων, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, οργανικές θέσεις ειδικοτήτων, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων κ.α.). Τελικά τα θέματα τα έθεσε, για μια ακόμα φορά, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δίχως να λάβει, ουσιαστικά, απαντήσεις.

Αντίθετα ο κ. Υπουργός εμφανίστηκε να υπαναχωρεί σε καίρια ζητήματα όπως των πιστώσεων που πρόκειται να διατεθούν για την Α/βάθμια εκπαίδευση και της στελέχωσης των τμημάτων υποδοχής για τα προσφυγόπουλα. Η δέσμευση για εξάντληση όλων των διαθέσιμων, για την Α/βάθμια, πιστώσεων μετατρέπεται σε επανεξέταση των κενών, τη στιγμή που υπάρχει τεράστια διάσταση ανάμεσα στην εκτίμηση των κενών από τις υπηρεσίες του υπουργείου και στην εκπαιδευτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία.

Ο κ. Υπουργός έκανε μια σύντομη αναφορά, δίχως συγκεκριμένες προτάσεις, για το θέμα των σχολικών συμβούλων (αναβάθμιση του θεσμού δίχως περαιτέρω διευκρινήσεις) και για την πρόθεση υλοποίησης προγραμμάτων επιμόρφωσης (δίχως να αναφέρει συγκεκριμένο πλάνο). Επίσης, στο αίτημα για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, που έθεσε για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ο Υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση.

Ως Δ.Σ. εκτιμούμε ότι συναντήσεις, όπως αυτή, δίχως ουσιαστικό σχεδιασμό και δεσμεύσεις (από πλευράς Υπουργείου), δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κλάδου της εκπαίδευσης και δεν συμβάλλουν στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση.

 

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου σε μορφή PDFπατήστε ΕΔΩ 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail