Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίες κατά των συγχωνεύσεων

Print Friendly, PDF & Email

Θέμα: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίες κατά των συγχωνεύσεων

  Όλο το προηγούμενο διάστημα το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τις συγχωνεύσεις σχολείων, σύμφωνα με τα σχέδια που προωθούνταν από το Υπουργείο Παιδείας. Δυστυχώς η ανακοίνωση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων που ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ (13-3-11) το Υπουργείο, επιβεβαίωσαν τις ενστάσεις μας καθώς και τις επιφυλάξεις-αντιδράσεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

  Είναι ξεκάθαρο πως πρυτάνευσε η λογική της περικοπής των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση και της μείωσης των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών. Όσα ακούγονται για παιδαγωγικά κριτήρια αποδεικνύεται πως κινούνται στη λογική της επικοινωνιακής τακτικής του Υπουργείου και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ως Δ.Σ. καταδικάζουμε την ανακοίνωση των συγχωνεύσεων-συνενώσεων, γιατί οδηγούν στη αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, στην δημιουργία χιλιάδων εκπαιδευτικών χωρίς οργανική θέση – στη διάθεση της υπηρεσίας, στην ελαχιστοποίηση των διορισμών μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και βάλουν κατά του δημόσιου σχολείου.

  Ιδιαίτερα για την περιοχή ευθύνης του Συλλόγου, το Υπουργείο ανακοίνωσε τη συνένωση των 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Λαυρίου. Αυτό έγινε σε πλήρη αντίθεση με ό,τι δημοσίως διακηρύττει, χωρίς να λάβει υπόψη του τις αποφάσεις ενάντια στη φημολογούμενη συνένωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων και Συλλόγων Γονέων των δύο σχολείων, Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κώστας Σωτηρίου», Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαυρεωτικής).

  Οι ομόφωνες αποφάσεις όλων των παραπάνω φορέων αγνοήθηκαν παντελώς, έτσι αντιλαμβάνεται το Υπουργείο το διάλογο και με τον τρόπο αυτό εκφράζει την «ευαισθησία του». Ο Σύλλογος δε θα αποδεχτεί τετελεσμένα.

  Με βάση τα παραπάνω συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την

Παρασκευή 18/3 στις 12:30, στην Περιφέρεια Αττικής (Τσόχα 15-17, στάση μετρό Αμπελοκήπων)

  Έχει κηρυχτεί 2ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ ( τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού ή τις 2 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου)

Το Δ.Σ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση