🔖 Δευτέρα 10/1 Συγκέντρωση ΥΠΑΙΘ στις 1:30μμ – Μέχρι 3ώρες διευκολυντική στάση εργασίας πρώτη απάντηση στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία μετά και 💣 ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ  SELF TEST  

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 10 /9-1-2022                                                       Προς: τα μέλη, Ενώσεις και συλλόγους γονέων, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, Δ/νση Αν. Αττικής

 

 

Από την απόφαση του  συλλόγου μας ΑΠ 8 ⛔️Να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. 📌Ανοιχτά σχολεία….αλλά με ασφάλεια και εκπαιδευτικούς!       για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων  ανακοινώσαμε τις πρώτες αποφάσεις για άμεση δυναμική αντίδραση στην εγκληματική πολιτική  στο Υπουργείου γιατί θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με πραγματικούς κινδύνους για τις ζωές όλων (μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους).

Την απόφαση αυτή  την αποστείλαμε εδώ και δύο μέρες στη ΔΟΕ όπου την καλούσαμε:

α)Να καταγγείλει την εγκληματική πολιτική του Υπ.  Παιδείας και να προχωρήσει σε άμεση κινητοποίηση την πρώτη μέρα Δευτέρα 10/12 στις 1.30μμ στο Υπ Παιδείας β) Να προκηρύξει 24ωρη απεργία και κεντρική διαδήλωση την Τετάρτη 12/1 για ασφαλή σχολεία και όλα τα αιτήματα. Αν υπάρξει ολιγωρία από τη ΔΟΕ θα προχωρήσουμε στην οργάνωση της κινητοποίησης στο Υπ. Παιδείας ως σύλλογος από κοινού με άλλους συλλόγους.

Μετά και το μπάχαλο με τα self test που δεν  μπορεί να τα προμηθευτεί μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών αναφέρθηκε από την υφυπουργό κ. Μακρή πως  οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν self test από τις Διευθύνσεις των σχολείων!!! Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν σειρά ερωτημάτων για το ποιος, πού, πότε θα γίνουν τα test για να μπουν τελικά οι μαθητές στην τάξη!!!

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι σε αυτές τις συνθήκες  υπάρχει αφωνία από τη ΔΟΕ και στην πράξη ανοχή και κάλυψη στο Υπουργείο να προχωράει τα επικίνδυνα εγκληματικά του σχέδια. Είναι απίστευτο ότι δεν έχει καταγγείλει ούτε καν ενημερώσει για το τι έγινε στη συνάντηση της με την υπουργό παιδείας στις 5/1 και τελικά η ΔΟΕ δεν έχει τοποθετηθεί καν για το άνοιγμα των σχολείων και παρά τα καλέσματα σωματείων για κινητοποίηση και απεργιακή απάντηση.

Απαντάμε ως σύλλογος δυναμικά σε όλα αυτά:

Με δεδομένο ότι υπάρχει κάλεσμα από την ΟΛΜΕ για πρώτη συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 10/1 στις 13:30μμ    και θέλοντας να δείξουμε την έντονη αντίδρασή μας προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας  μέχρι 3 ώρες για τη Δευτέρα 10/1/22 που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο/η  κάθε συνάδελφος ανάλογα με το ωράριο του !

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους μαζί με τις ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10/1/22 να δώσουμε δυναμικό παρόν!

Καλούμε τη ΔΟΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ προχωρήσει σε απόφαση για τη 10/1 και σχέδιο δράσης για την αποτροπή της έκρυθμης κατάστασης που διαμορφώνεται στα σχολεία μας.
  • ΝΑ προχωρήσει σε ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 12/1/22 με κεντρική κινητοποίηση!!
  • Καλούμε τους ΣΕΠΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις για να οργανώσουμε από κοινού τα σωματεία την κινητοποίηση και τον αγώνα.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail