📢Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/1/21 στις 12.00 στα Προπύλαια ❌Eνάντια στο ν/σχεδιο για αποκοπή χιλιάδων μαθητών από την πρόσβαση στα ΑΕΙ, τις ποινές/διαγραφές φοιτητών, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή‼ Μέτρα για ασφαλή σχολεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 169-18/1/21                                                Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

 

Εδώ κι ένα χρόνο τα σχολεία α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας ανοιγοκλείνουν κατ΄ επιλογή αδιευκρίνιστων επιτροπών, επιδημιολογικών μοντέλων, επιστημών ενώ 1 χρόνο τώρα είναι κλειστά τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ -όλη η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν με ίδια μέσα και χωρίς επιμόρφωση να τηλεδιασκέπτονται με τους μαθητές τους.

Χιλιάδες μαθητές με υποτυπώδη  μέσα  συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως, πήραν βαθμούς α΄ τριμήνου  και είναι σε εξέλιξη αξιολόγηση εν όψει βαθμολογίας Α΄ τετραμήνου για τους μαθητές β΄ βάθμιας σαν όλα να είναι κανονικά.

Για την α΄ βάθμια τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να δαπανηθεί ένα ευρώ (όπως ακριβώς γίνεται και στην υγεία) χωρίς μείωση μαθητών ανά τμήμα, χωρίς μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, και προσωπικού καθαριότητας,  με τεστ που θα ξεκινήσουν κάπου κάποτε αφού ανοίξουν τα σχολεία και χωρίς να είναι επαναλαμβανόμενα.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την ευκαιρία σε μέγιστο βαθμό για να συνεχίσει με καταιγιστικό ρυθμό τις αντιδραστικές αλλαγές σε ταύτιση με την Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ .

Νομοσχέδιο σκούπα που περιλαμβάνει αλλαγές  στο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια και την καταστολή στα ΑΕΙ (πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών κλπ) , νομοσχέδιο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και στελεχών ενώ διαρρέουν ότι μέσα στο Φλεβάρη θέλει να ξεκινήσει αιφνιδιαστικά και εν μέσω πανδημίας  την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας!!! Η  αξιολόγηση επιβολή των νόμων της αγοράς, αυτοχρηματοδότησης των σχολείων, σύνδεση χρηματοδότησης με την «αποδοτικότητα».

Η  βασική  επιδίωξη όλων αυτών είναι η επίθεση στο καθολικό δικαίωνα στη μόρφωση σε όλες τις βαθμίδες και ο αποκλεισμός παιδιών από τη συνέχιση στην δημόσια εκπαίδευση, η μείωση του κόστους της δημόσιας εκπαίδευσης, η παιδεία της αγοράς και η καταστολή και κατάργηση των ελευθεριών και η τρομοκράτηση ιδιαίτερα της νεολαίας.

Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ Πρόσβαση και καταστολή στα ΑΕΙ ( πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικά για τους φοιτητές με ποινές ακόμα και διαγραφές, επιβολή ν & ν+2  και η περικοπή 20000χιλιάδων εισακτέων θέσπιση και μάλιστα αιφνιδιαστικά από φέτος διπλής βάσης για την εισαγωγή.

Επείγον καθήκον για όλους μας να ενισχύσουμε τον πανεκπαιδευτικό αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

  • την Πέμπτη 21/1/21 συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλυπητήριο μαζί με τους φοιτητές και τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία στις 12.00 στα Προπύλαια.
  • προκηρύσσουμε στάση εργασίας 1-4 ώρες για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο (ο κάθε εκπαιδευτικός κάνει χρήση ανάλογα με το πρόγραμμά του).
  • καλούμε σε άμεση προετοιμασία απέναντι στην όποια προσπάθεια επιβολής της αυτοαξιολόγησης στο επόμενο διάστημα – Με βάση την απόφαση των 77 σωματείων για προκήρυξη απεργίας αποχής από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και ατομικής αξιολόγησης απαιτούμε από τη ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε απόφαση κήρυξης της απεργίας αποχής για όλο τον κλάδο πανελλαδικά θωρακίζοντας τον απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο αιφνιδιασμό.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει απόφαση για την απεργία αποχή να το κάνουν άμεσα ΚΑΙ από κοινού να προχωρήσουμε και επίσημα στην κήρυξη της απεργίας αποχής  αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει ολιγωρία από τη ΔΟΕ για την απόφαση.

 

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για: Ψωμί -Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail